Hur svårt kan det vara????

Ibland blir man bara så jävla less på folk som tror de är ensamma på vägen.
Idag åkte vi efter E10:an ca 3 mil, och inte en enda bil kunde blända av sina helljus förrän man knappt såg ngnting framför sig.
Hur svårt är det att blända av i tid?



Det är är ett fenomen som är typiskt för norrlänningar. Det är konstaterat sant, och det har vi uppmärksammat särskilt nu när vi inte bor kvar här uppe. Det är så jäkla svårt att blända av i tid, och man får dem inte att slå av ljusen förrän man blinkar till med sina egna helljus.

När man får möte så kan man ta för vana att slå av ljusen när den mötande bilen gör det. Eller om man ser att det kommer en mötande bakom backkrönet, kan man väl slå av sina helljus före man ser den mötandes lysen. Då vet man ju också att den mötande bilen inte blir bländad av ens egna lysen.

När vi är hemma i Södermanland, så bländar (nästan) ALLA bilar av innan man ens ser lysena bakom krönet, och det är mkt skönt. Det är jävligt irriterande att alltid bli bländad när man får möte. Särskilt här uppe i norr när alla bilar har extraljus på bilen som skulle lysa upp en hel by.

Nä FY alla norrlänningar, lär er blända av i tid!!!



Jag kan berätta om hur en norrlänning tänker. ( Ta åt er om ni känner er träffad )

- När man får ett möte som har helljus på, slår man inte av sina egna helljus förrän den andra bilen har bländat av. Och om den andra bilen tänker likadant så får man ofta möta och köra förbi den mötande bilen utan att blända av alls. Jag har själv varit med i bilen med många som tänker så, och det är fan livsfarligt. 
Är man så stolt att man inte kan vara den första som bländar av?


Nu blev det mkt gnäll från mig, men jag tycker det är en trafikfara att vara så jävlig att man inte slår av sina helljus när man får möte. Och varför måste man slå av dem så jäkla sent? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback