Min bästa vän en dag som denna..

Det finns ju inget bättre än Söndagar när man inte behöver göra någonting. Då åker bästa kompisen intill mig och vi myser hela dagen.Finns det någon bättre vän än denna?

Idag har det varit en lugn dag, jag har inte behövt städa för det behövs för en gång skull inte. =)
Skickade dock iväg Elliot på ett kalas som inte är förrän nästa helg egentligen. *oopppsss* Men han blev inte så ledsen, men dagen blev ju inte riktigt som han tänkt sig.

Elvira drog till en kompis och har vart borta hela dagen, vi övriga här hemma höll nosen innanför dörren och slog på en film istället. Ute är det -22 och vi håller på att frysa ihjäl när det är rastningstajm med Trassel.

Stackars nakenfisen fryser ju också, och inte har han ro att sätta sig och skita när vi går ut heller, så få se om han behagar att sätta sig här inne i natt istället. =(


Imorgon drar skolan igång igen, och det är Engelska och Matte B på schemat. Jag har suttit med båda här under helgen lite, och ibland känns det som att matten kommer gå åt skogen. Jag räknar på och allt funkar bra, sen när jag går tillbaka till talen i början av boken har jag glömt hur man räknar ut dem. Det känns ju bra! NOT!!

Jaja, det är väl bara knacka in det i huvvet så ska det väl sitta fram tills det är prov iallafall. =)


Snö, snö och mera snö..

Det här är ju som ett skämt, har man flyttat ner hit för att ha mer snö är lapplänningarna?
Verkar ju inte bättre...Haha.. Jag har inte skottat så här mkt på flera år.. Fast jag tycker det är lite kul att skotta så det gör inte så mkt. =)

Igår var pappsen, Maria, Mimmi och Bullen här.. Bullen, en schäfer i karaktär med en gigantisk brunbjörn... haha!Han är verkligen jättefin, men stor som ett hus..

Det är så svårt att uppskatta storleken på bild, men här kommer några bilder på han och Trassel tillsammans.

Vad händer idag då? Inte mkt tror jag.. Det snöar ute IGEN, dock är det lite varmare idag, endast -10. Mot igår då det var -21 hela dagen.. *brrrr*

Avslutar med en bild på vår skönhet..
Förlåt!

Herre jisses så dålig jag har varit på att uppdatera, här kommer lite om vad vi har gjort senaste tiden.. =)

Förra helgen var Danne med några polare till en stuga här i trakterna och skulle dricka sig berusade och sedan basta och bada isvak. Jag trodde aldrig att han skulle göra det, men det hade han gjort..
De andra grabbarna som har gjort det tidigare sprang ut från bastun med strumporna på, men Danne tyckte det såg töntigt ut och sprang utan.. ooopppsss!
Vass snö, is och stenar gjorde hans fötter till ajaj, och dagen efter kunde han knappt gå. (Inte alls synd om honom) haha!!

På Söndagen drog vi till IKEA och handlade lite småsaker, bl a en ny vardagsrumslampa.. Danne säger alltid att han får "ont i ryggen" när han ska gå på affärer med mig, samt att han hade ont i fötterna efter isvaksbadandet.. Så han sa att han inte tänker gå en meter på IKEA med mig..

Jahapp sa jag, då hyr jag väl en rullstol åt dig så behöver du inte gå.. Sagt och gjort, han behövde inte gå en meter.. =)


Veckan som gått har för mig vart pluggande så in i bomben, nu börjar proven närma sig också så det är bara att lägga ett kol för att hinna med. Men jag tycker hittills att det fortfarande är kul att vara tillbaka i skolan, så det går bra.

Vi köpte också en ny bur till Marsvinen, en STOR kaninbur så nu har de hur mkt plats som helst att springa omkring på. De blev riktigt glada över den nya buren och skuttade omkring som galningar därinne, man såg verkligen hur glada de blev. =)

Jag tog också tag i Trassels tovor och det blev en trimning som heter duga. Han blev superfin och alla tovor är borta. =) Nu ser han ut som en riktig nakenhund, som han är. Jag var ju tvungen att köpa kläder åt stackarn också, som annars blir så frusen när vi går på promenad.

Det blev en tröja i kamuflage och ett täcke när vi går ut. Så himla fina kläder, men ack så dyra.


Vår stora gosse Elliot blev 6 år i veckan också, vi hade fått ihopsamlat en slant från släkten och det blev ett Nintendo DS Lite vi köpte. Han blev superglad och har knappt gjort annat är spelat på den.


Idag Lördag kommer Moffa och Maria på besök och då blir det god mat, tårta och mys tillsammans med dem.

De ringde nu och jag måste sluta skriva, ska ta på Trassel hans täcke och gå ut så han får träffa farsans hund ute innan de kommer in så de får träffas och säga hej.. (Få se hur det går)

Gymnasiet är onödigt!

Jo, det tycker jag!

Tänk er så här:

Du är 15-16 år och har precis avslutat årkurs 9. Vet man vad man vill jobba med när man är 45 år då? Nä, det kan ju vara helt omöjligt. Är det inte då bättre att jobba och skaffa sig erfarenheter, och testa på vad det är man trivs med innan man utbildar sig och binder sig till en yrkesgrupp.

Ja, ja.. Nu säger ni att man bara måste ta en massa lån för att utbilda sig när man är vuxen.. Visst det stämmer, men det är inte ens hälften så mkt i lån som om man hade påbörjat sin gymnasieutbildning när man var 16 år.

Så här är det:

Om du som 25 åring vill plugga gymnasiet och ALDRIG påbörjat gymnasiet som 16 åring, har du det högre bidraget. Och eftersom du är över 25 år har du ytterligare högre bidrag. Sen om du gör som jag och skaffar barn innan du satsar på karriären så har du ytterligare påslag på bidraget.
Summan av detta blir att om du inte alls vill ta något lån så får du ändå ut ca 7000:- i handen, och då är det bara bidrag. Med lån så får du ut ca 8700:-.

Det låter konstigt va? mmm.. men så är det!

Om vi säger så här då:

Du börjar omvårdnadsprogrammet på gymnasiet som 16 åring. Går ut med hyfsade betyg, och jobbar några år. Och sen trivs du inte alls med vårdyrket. Jaha, då är det väl bara att omutbilda sig och så går man till komvux.

Eftersom du har en gymnasieutbildning, är kanske är under 25 år m.m. så får du ett bidrag på ca 1000:- och ett lån på ca 2500:-. ÄR DET VÄRT? 3500:- ut i månaden och då ska man sitta där efter några år med flera hundra tusen i lån.

Nä, jag tycker det är bättre att prova på en massa olika jobb, inom olika branscher och sen se vad man trivs med och utifrån det grunda sin utbildning när man blivit lite äldre.
Man har då hunnit jobba och tjäna ihop lite sparpengar, + att man är mer mogen för att lära sig. Och att inte tala om motivationen man har när man som vuxen sätter sig på Komvux. Den kan jag lova är mkt högre när man själv bestämmer att utbilda sig, och när man har ett mål med sina studier.

______________________________________________________________________________________________

Att börja komvux är det bästa jag gjort här i livet, jag har hunnit testa mig fram i yrkeslivet och jag har hunnit skaffa mig 2 underbara barn.
Barnen har hunnit bli så stora att jag har tid för pluggande även kvällar och helger. Och jag är så motiverad till den här utbildningen, som jag inte skulle kunna föreställa mig när jag var 16 år. Bidraget är väl inte jättehögt, men jag klarar mig på mina nästan 9000:- ut i månaden. Jag har hunnit fundera och bestämma mig. Jag har hunnit mogna för skolan igen och jag gillar läget i skolbänken. Och sist med inte minst, JAG HAR ETT MÅL!

Att rekommendera OM MAN INTE BESTÄMT SIG NÄR MAN ÄR 16 ÅR!!
(Självklart om man verkligen vet vad man vill bli redan när man är ung, så ska man ju hoppa på gymnasiet redan då. Men om man är tveksam tycker jag inte att man ska riskera att ta en utbildning man inte kommer vilja jobba inom)

Då var Matten igång då... =/

Idag hade vi första Mattelektionen, haha.. det här ska bli intressant! Siffrorna bara snurrar i huvudet och jag undrar just hur det här kommer sluta. Man kommer sitta apatisk i April när man suttit med den här kursen..

Prova själva:

(6x-1)(4-2x)-(3x+1)(x-1)-5x(5-3x) =

mmm... jag säger detsamma!!

Och då är det här bland de första talen i boken, som tydligen ska vara en repetition av A kursen där den slutade.. Haha, det här är ju som ett skämt, visst kommer jag ihåg hur man skulle göra (i vissa fall) men när man suttit och räknat på talet en kvart och sedan kollar facit och det inte stämmer, känns det som om man kunde riva boken i småbitar.

Fast äsch.. det är väl bara bita ihop och börja tänka.. Danne kommer få ringa brandkåren snart, då det börjat ryka ur öronen efter en kväll med matteboken.Vi hade Engelska idag också, där gick det lättare.. Vi fick förra veckan ett diagnostiskt prov för att se vilken nivå vi ligger på.. Utan att skryta så tror jag inte det var så många som hade mer poäng än jag.. 73/82.. hihi!! Då var det engelsk grammatik det handlade om..

Engelska har jag ganska lätt med, jag kan prata och förstå.. Värre blir det när man ska komponera ihop en text. Och ännu värre en uppsats, som det kommer bli framöver på terminen. man förstår ju vad jag skriver men sen om det är grammatiskt rätt böjt och sånt, det är nog värre med det. =)


Men överlag tycker jag det är kul att börjat skolan igen efter julen, det kändes dock konstigt och tomt när alla gamla klasskompisar var utflugna. Några gick dock kvar så man var ju inte helt vilse. =) Fast å andra sidan får man mer gjort på lektionerna om man inte har någon att sitta och snacka skit med. Så det är väl bra på så sätt. jag har inte behov av att skaffa mig fler vänner, har ändå inte tid att umgås. =)

Nu är det snart dags att hämta kidsen. Få se vad det blir för aktiviteter sen, för min del hoppas jag att den enda aktivitet jag behöver utöva idag är uppstigning från soffan för toalettbesök. =) Vi får väl se hur det blir med den biten. haha!!

Galningar..

Så här ser det ut en helgdag utanför vårat fönster.. Ett gäng som har roligt med sina bilar ute på Mälarens is. Det ser ju jättekul ut och de lär sig säkert att sladda, parera och häva.. Men det ser ju livsfarligt ut, och man väntar bara på att de ska smälla in i varandra. =/

Fyrhjulingar, bilar, crossar och ja jag vet inte allt de är ute med.. Och snabbt går det..


Snickare som man är..

Gjorde ett litet hus med en trapp till marsvinen idag.. Duktig ja är va?
Titta så fint det vart.


Varsitt krypin har de också..

Sen när vi får råd så blir det en trevåningsbur till de små liven, det är ju så trångt för dem i den här och man måste hela tiden vara så noga med att de får komma ut och springa minst en gång om dagen.

Ville var först å kolla läget på övre plan, men han gick bara halvvägs i trappen sen blev det för läskigt. Än så länge! =)

Fortkörning =/

Daniel var ute och provkörde sin nya sportiga röda SAAB 9-5 BioPower. 

Han tryckte på gasen. 
När han körde över 160 km/h såg han blåljus bakom sig. 
Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan väl aldrig köra ikapp honom. 

Daniel tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 200 började han att tänka, -Vad i 
helvete håller jag på med? och så svängde han av och stannade vid vägrenen. 

Polisen kom fram till bilen, skakandes på huvudet, med böteslappen i handen. 
-Det har varit en låååång dag med många idioter som du ute på vägarna, mitt pass är snart slut 
och det är dessutom fredag den trettonde. 
Jag har ingen lust att avsluta dagen med en massa papperstrassel. 
Jag lovar att släppa dig om du kan lämna en riktigt jävla bra förklaring till fortkörningen. Och det skall vara en som jag inte har hört tidigare. 

Daniel tänkte 2 sekunder och svarade; 
-'Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis och nu trodde jag att det var han som ville lämna tillbaka henne!'. 

'Trevlig helg och kör försiktigt!', sade polisen och gick.

Långkallingar = Leggins

Långkallingar är ju bra att ha så här dags när det är freezing ute. Jag använder dock ALDRIG dessa men någon som gör det är min kära sambo Daniel. Idag hittade han tyvärr inga tvättade långkisar men fick tag på ett par av mina leggins.. =)


3 kvarts långa och med spets längst ner. Haha, gissa om jag skrattade!
Dessa drog han iallafall på sig och tyckte det var helt ok.
Låt gå!

Sen drog vi iväg in till Stockholm och Dannes jobb en snabbis, efter vägen började det klia som attans på hans ben, och det tror jag det.. haha! Det är ju spets på hans "långkalsonger". haha!!!

Det gav med sig med kliandet och dagen löpte på bra trots allt.

Undra om han kommer fortsätta använda mina leggins... Sanrt drar han väl på sig skinnlegginsarna också =) Då får jag nog ta fram febertermometern. =)

Pytt i panna efter en gråtstund

Pytt i panna, det är så himla enkelt att göra, går på 5 minuter. Helt perfekt när man inte orkar stå framför spisen en timme, för att sedan slänga i sig maten på 5 minuter.

Tänk att en pytt kan se så här god ut, det är sällan den gör det här hemma. =)

Så tänkte jag idag, då jag var ensam med barnen och skulle laga mat.
Och vad får man då höra?
-Jag vill inte ha!!
-Det är äckligt!!
-Jag tänker inte äta!!

hmmm... Låt bli att ät då!

De åt iallafall, och det var inget krångel med det. Som tur var för mig.. Inte för att jag tänkt laga annan mat, men det blir mindre gnäll om att de är hungriga igen om en timme. =)


Till något helt annat så såg jag reprisen på Spårlöst som jag missade igår. Herreguud så man kan gråta då! =) Det är ett så sjukt bra program det där och man gråter lika mkt varje gång. Man sätter sig som in i deras situation och rycks med i alla känslor som utspelar sig.

Jag satt som ett fån framför datorn och grät, medans barnen kollade Nickelodeon och Svampbob på stora tv:n.

-Varför gråter du mamma?, frågade Elliot.
-Jag är så lycklig! fick han som svar.


Tänk att man har sin familj i sitt liv, det är en enorm lycka. Ibland känns dem lite långt borta bara, men man kan ju faktiskt lyfta telefonen om man vill höra deras röst. =)

Att man däremot inte skulle veta var man har sina rötter, vem eller var man kommer ifrån. Det måste vara ett enormt tomrum, och jag vet inte om jag skulle kunna leva så. Tänk att inte veta vem ens mamma och pappa är, ens eget kött och blod. Någon man är lik och som man tagit efter ett sätt att leva och agera.


En lång mörk tunnel, med slutet så långt borta. Nä usch!! Jag är glad att jag är den jag är idag, och det har jag mina föräldrar att tacka för. Trots att de är skilda, har jag alltid vetat var de är.

Jag kan ibland tänka på hur jag är lik framför allt min mamma.. haha!!
En sak som jag ofta tänker på är hur jag skäller på mina barn. Alltså inte att jag gör det utan hur jag låter och vilken ton jag använder. Jag låter precis som min mamma! Direkt jag ska säga till ungarna så säger jag deras namn strängt,rakt och ibland uppgivet, innan jag fortsätter med t ex. Sluta, Gå upp på rummet, eller en anmaning om hur de ska göra och inte hur de gjort. Jag har till och med samma dialekt, och tonläge på talet och ibland tror jag det är mamma som står bakom mig.

Haha, det var ju kanske inte en så rolig jämförelse, men jag är glad att jag har någon att jämföra med. Det finns så många fina sidor hos min släkt och många sidor har väl även jag fått, hoppas jag.

Simpsons är väl en helyllefamilj. Där finns allt. Kärlek, intriger, bus, vardagsdilemman och barnuppfostran.


Det jag dock ibland saknat är ett helsyskon, någon man är lik och har samma telepatiska tycke med. Mina systrar och min bror jag har känner jag otroligt mkt för, och visst är vi lik varandra på många sätt. Men det jag syftar på är utseendemässigt. Någon som har samma ögon, mun eller hår som jag.

Men jag vet inte, man kanske inte ens vill att någon ska vara lik en?

Men det man inte har saknar man, så är det bara.

Trots detta så älskar jag mina syskon som om de vore både mammas och pappas tillsammans.
Jag säger ju inte halvsyster eller halvbror, såklart inte.

Allt detta spelar ju bara tillbaka till det man har som många andra saknar, en familj.

Och jag har en familj, och inte bara en..
Ni vet vilka ni är, love ya all!!


Vardagen är välkommen!

Då har man precis lämnat barnen till skolan och dagis, och en vardag är högst aktuell. Det känns skönt att äntligen få komma in i rutinerna igen. Gårdagskvällen blev som vi tänkt oss, kidsen hade ingen tv på när de skulle sova och de infann sig i sängen kl. 20. Det var lite gnäll från Elvira att hon inte kunde somna men innan 21 så sova alla. Till och med jag och Danne.

Jag vaknade flera gånger under natten och det kändes som att jag sovit flera dagar. Jag var beredd att gå upp 04:20 då Trassel väckte mig och ville ut. Stackarn han har ju brukat få gå ut jättesent på kvällarna senaste tiden så sista prommisen halv nio igår var lite väl tidigt för honom. Men det där är en vanesak, snart klarar han det också. Det är ju iallafall tur att han väcker mig och inte gör ngt inne.

Idag och imorgon händer det inte så mkt här hemma. Vi har relativt städat och jag har ingen skola förrän på Onsdag, vad ska jag göra de här dagarna? Kanske läge att slappa lite, för sen när plugget drar igång lär jag inte hinna ngnting annat än sitta med näsan i böckerna.
Det ska bli spännande att köra igång igen, kul att se vad de här ämnena har att erbjuda.

Engelska A
Svenska B
Matte B
Samhällskunskap A
Naturkunskap A
Relgionskunskap A

Ja, jag säger då det, de här ämnena är nog inte slappa. Ska bli skoj å se hur man fixar betygen eller om det blir att pina sig igenom för ett G. Nä jag ska satsa som jag brukar, måste ju tänka på högskolan och att man ska komma in där, och då spelar ju betygen in.

Nu lägger jag mig nog på soffan en stund och slappar, idag ska jag se Våra bästa år också det var ju en evighet sedan jag såg den.

En dag med familjen..

Dagen började med att Brorsan med familj åkte hem efter en visit från gårdagen. Vi åt god mat och surrade skit ända in på småtimmarna. Det var trevligt och jättekul att träffa dem igen.
Sen bestämde vi oss för att åka in till Strängnäs och gå på Bio med barnen. Det blev som vi tidigare bestämt ALVIN & Gänget 2 som vi såg. Och den var riktigt rolig. =)

Elvira hade med sin kompis och dem tillsammans med Elliot satt som tända ljus och tittade hela filmen, dem tyckte det var jättekul att gå på bio (första gången).


Ungarna har sett första filmen med ALVIN och den kan jag lova har gått varm i dvd:n. Så de uppskattade den här filmen jättemkt. Nu var det dags för tjejernas revanch och jag måste ju erkänna att jag tycker till och med att musiken är jättebra.

Och sen är de ju bara för söta de små ekorrarna. =)


Nu dags att försöka inta de nya reglerna här hemma. =)

Sängdags 20:00 UTAN tv!! Det är nog bäst man själv också går och lägger sig tidigt idag för jag är nog mer död än ungarna när det gäller att kliva upp imorgonbitti. De har iallafall ngt att se fram emot, de har verkligen längtat till skolan.

Jag däremot börjar inte förrän på Onsdag. Och då blir det att försöka få tag på alla lärare och lösa att lektionskrockar jag har den här terminen. Hur nu det ska gå? =/ Vi får väl se på Onsdag hur det blir. Annars hade jag ett rätt lökigt schema och inte klagar jag på det. =)

Ville ville ha en polare...

Och det är klart vi måste skaffa det då.. Så idag flyttade Jacko in i vårt hem. Han är en långhårig skönhet på nästan 2 år. Rasen är Peruan, och Ville är troligast en Abessinier, han ser ut som en sån. De passar jättebra ihop och nu ligger dem och myser tillsammans och kuttrar på som bara den.


William "Ville" & Michael Jackson "Jacko" tillsammans i sin lilla lya. (Elliot döpte sin lurv till Jacko) =)

En ny familjemedlem flyttade in idag!

Då har familjen impuls slagit till igen. hihi! Vi skulle köpa ett täcke till Trassel och kom ut med ngt helt annat från djuraffären. =)

Här är Ville, han är en 4 veckors gammalt marsvin.Vit, lurvig och alldeles klarblåa ögon.. Han är sååå söt!

Trassel badad och nyfriserad =)

Idag var det dags för dusch för lillpojken igen, jag passade också på att frisera honom i ansiktet också. Han är ju så himla lurvig och när man inte klippt honom i ansiktet så ser man ju inte ens vad han är för ras egentligen. Alla tror han är en terrier av ngt slag. =)

Nu är han nästan en riktig powder puff, som han egentligen ska se ut.

Jag klippte bara med sax så det blev inte riktigt ordentligt, men när vi kommer hem igen ska jag ta med maskin i ansiktet istället.

Men han är ju så jäkla söt ändå!

Det är lite skillnad mot förut då han såg ut så här.


Våran lilla skrutt som blivit 1 år redan. Stora killen är han ju! =)

Jul å nyårskul i bilder.

Då var det år 2010 och ett nytt decennium. Nyårspartyt var helt ok, vi hade trevligt och drack en del alkohol och sedan smälldes det raketer. Jag däremot hade huvudvärk och inte alls ngn lust att bli berusad. Natten avslutades kl. 01:00 då jag kramade kudden.

Tänkte dela med mig av lite bilder från Jul och Nyår.


Lite Julgodis.. mmm...


Trassel och Nellie myser tillsammans...


Tomten tog en paus på toaletten efter en lång resa från Nordpolen. =)


Min kära sambo rockar lös...


Elvira väntar på att Kalles Jul på TV börjar..


Våran lilla spexarunge..


Tolvslaget och våra raketer. OBS! Taget med våran egen kamera =) Snyggt va?