Låt barnen uppleva smärta redan från födseln...

Det är vad mitt svenska arbete har handlat om denna vecka.. Och upplysningstiden på 1700-talet och deras ideologier om hur man ska skapa en självständig människa.


 

Rubriken låter ju helkorkad men jag kan ge er en lite beskrivning på vad jag menar...


 

Ett barn som ramlar när han ska lära sig att gå, får veta att det gör ont om han inte håller sig på benen.Barnet kan lyssna och lära sig från andra vad som är rätt och fel, men för att förstå konsekvenserna måste felen upplevas.


 

Den som inte vet vad kärlek och svek är riskerar att bli en okänslig och kanske utstött människa i samhället. För att barnet tidigt ska lära sig om kärlek och svek har modern en stor roll. Hon kan hejda sig från att ex. amma barnet direkt när han piper, eller hjälpa barnet upp när han ramlat. Barnet känner sig då sviken och bortglömd, men upplever total kärlek när modern till slut kommer.


 

Det är ju såklart inte grov fysiskt eller psykisk smärta jag menar, men om man aldrig får lära sig om konsekvenserna av sina handlingar kommer man inte bli en självständig människa i dagens samhälle. Det måste ni väl hålla med om?


 

Nåväl, nog om det, den här veckan har handlat om plugg hela tiden.. Jag har haft tre stora arbeten som ska in och som vanligt har jag inte börjat med något förrän i Söndags. Idag var allting klart iallafall och nu känner jag mig lugn igen. =)


Till helgen är lappsemestern slut och verkligheten väntar runt hörnet. På måndag är det skola igen och nu börjar det kännas som slutklämmen, det är inte många veckor kvar nu.. hihi..

Få se hur jag ska göra nu till hösten, men jag tror det blir heltid med en massa utfyllnadsämnen.. Undrar bara vad jag ska läsa för något förutom Barn och Ungdoms sjukvård och teckenspråk.. Kanske Latin, eller ngt skoj.. Vi får se!


Hämtade precis in Trassel från hundgården, han tycker faktiskt inte att det är så hemskt att vara därute, han har ju de andra hundarna till sällskap, annars tror jag aldrig det hade gått. =) Nu ligger han avslagen vid mina fötter under bordet. Lilla vännen =)


Ungarna håller som vanligt på med gris.. Det blir hemmagjorda glassar.. De häller saft i iskubsgrejen och sen sätter de plast över och sticker ner tandpetare.. In i frysen och några timmar senare smaskar de "entuggasglassar".


 

Nu får det vara bra för idag.. Ha det!
Surrade med Rudolf imorse =)

Jepp, renen Rudolf!

När jag gick ut imorse kl. 6:30 med hundarna så mötte jag en ren på gården. Haha, han tittade nyfiket och lunkade lugnt vidare på gatan. Snacka om tur att jag fick in Trassel innan han såg renen, då hade det kunnat bli High chaparall =)
Grannen kom också ut, och han sa att det brukar springa en ren här på gatan och att de sneddar in på våran gård och går ut i skogen. ooppsss.. dags att ta sig till verandan då, så han får fritt fram. Men han valde nog en annan gård istället, när han såg mig.

Renen gick vidare och rundade korsningen, sen såg jag inte honom mer. Men snacka om att man blev lite paff. =)Hann inte hämta kameran, men så här såg han ut (eller det kanske var en hon)


Har just satt mig ner efter en städrunda i huset, nu är det rent och snyggt när svärföräldrarna kommer hem från Luleå. Dammat, dammsugit, skurat och plockat.. Hurtig som attans har jag varit.

Undra varför det alltid är roligare att städa hos någon annan och inte sig själv? Det är konstigt det.


Vädret är fint iallafall, +3, tyvärr mulet, men det är skönt att vara ute ändå. Kanske man tar en promenad med hundarna sen. Det snöade imorse också men nu har det slutat.

Igår satt jag med Religionsprovet och har gjort halva kanske. Det var sjukt mkt att skriva om och ta reda på så jag lämnar lite till senare. Jag har ju ända till Tisdag på mig, fast jag vet att det brukar gå väldigt fort och sen sitter man där i sista sekund, som vanligt.
Har ju uppgift i Samhälls också, som ska vara inlämnad på Torsdag, så det är nog dags att lägga på ett kol så man hinner göra ett sjysst arbete på båda grejerna.

Nu har jag inget mer kul att skriva för tillfället. Vi hörs!

Jag är dålig jag vet..

Jag har verkligen inte haft någon inspiration att skriva här på bloggen och jag vet att jag är tråkig, men va fan.. Men orka uppdatera varje dag som vissa andra gör, jag skriver när det hänt något kul =) så det så..
Då sa jag emot mig själv precis, för det har inte hänt så mkt kul på sistone.. Jag har fyllt år (inte alls kul), jag har tatuerat mig (roligare) och skolan knallar på som vanligt. Har hittat tillbaka till pluggandet igen, och det har nog bara vara jobbigt för att jag haft en svenska uppgift som var ganska tråkig och jobbig att göra, men den är nu gjord och det är bara att ta tag i nästa.

Apropå ålder, snart börjar det bli pinsamt att visa leg när man ska lämna in tipset, atg eller köpa snus och cigg. Ser jag inte ut att vara äldre än 17? Men man tackar väl så länge det varar, snart vill man väl visa leg för att folk ska tro att man är yngre än man är, för en stund iallafall. =) Då har man hunnit bli 28 år och vart har alla åren sprungit iväg?
Barnen har ju blivit jättestora och det är väl på så sätt man ser att man själv inte är 20 längre. Nåväl, jag har ju kommit en bit in i mitt vuxenliv iallafall, jag håller ju på med min utbildning och förhoppningsvis har jag ett fast arbete när jag är 31 år. Det är väl inte fy skam, det finns ju de som inte har det även om de är 50.

Nu är det Påsklov, men som alla vuxenstuderande vet så har vi vuxna inget lov, utan icke lärarledda lektioner. Vi har fått 2 hemprov under veckan som ska lämnas in nästa vecka, + att det bara är att fortsätta med resterande ämnen och läsa vidare.

Nu ska jag gå ut och ta en cigg, sen blir det väl att fortsätta med pluggandet, så man slipper sitta kvällen innan det ska vara inne och ha huvudvärk. =)

Kramiz