Nytt år nya utmaningar..

Ja då var det mindre än 23 timmar kvar till det nya året.. Vad ska hända detta år? & Vad ska inte hända?

Det ska bli ett riktigt spännande år iallafall, jag kan fortfarande inte riktigt smälta att jag ska börja högskola! Hur kommer det att bli, kommer det vara fullt upp eller rätt lugnt?? Ingen aning! Det återstår att se. =)

Året 2011 är iallafall början på min nya karriär, mitt nya liv och nya möjligheter. Ska man börja träna, bli smal och sund?.. Bli ett snäpp smartare av mina studier?.. haha!! Ja som sagt, det återstår att se =)

Nu sova för imorgon blir det en lång dag, jag är redan inne på sovtimmarna för länge sen..
Godnatt!!

Mysmusik..

Ligger här i sängen och lyssnar musik på telefonen.. Har laddat in en massa mysig musik.

Bland annat denna..



Det är så kallt ute att man inte ens kan aktivera barnen utomhus och just nu är de alldeles upp efter väggarna så man törs inte ens gå ner till nedervåningen.. De är på väg ut men där stannar de nog inte länge heller. =)
Nä, så hemska är de inte.. Men det märks att de behöver göra ngt för nu retar de bara upp varandra på småsaker.



Ikväll drar vi till Hakkas och Dannes kusin Pecke. Och veckan bara rusar fram och det känns som att man inte hinner med det man planerat, för snart åker vi hemåt igen.
Ska ju hinna hälsa på min kära vän Linda, samt min morbror och hans familj. Kusin Angelica ska vi också hinna förbi, och om 2 dagar är det nyårsafton. Lördag är man bakis och Söndag kanske vi drar oss hemåt. När ska vi klämma in alla? Jaja, vi hinner nog.. Det var Elliots magsjuka som ställde till det, ingen ville träffa oss då (fullt förståeligt) Men nu är vi friska och det är skönt det, för det var inte kul att se sin lilla grabb så sjuk den natten, han kräktes så han fick ont i nacken, stackarn =(



Jag är glad att jag slapp bli sjuk, magen har dock gjort sig till känna men jag har inte behövt kräkas..
Nog om sånt äckligt, nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen bär det ut till byn.

Tjing

Usch..

Gårdagens natt var inte kul.. Elliot blev magsjuk och kräktes så mkt så man funderar på om han tömde hela kroppen på vätska.. Hur kan det rymmas så mkt i ett litet barn?
Nåväl, det varade bara den natten och nu är han hur kry som helst igen. Få se om vi andra klarar oss... =)
Hittills verkar det så iallafall =)

Nu ska jag ta och ringa syrran och se om vi ska åka och hälsa på ngn..

Tjing

Då var det över...

..för det här året.. Nu är det bara resten kvar =)

Julaftonen firades hos Dannes syster och det blev julklappar hela vardagsrummet (och rummet är inte litet) Barnen blev såklart överösta med klappar, små bortskämda liv =)
De var iallafall nöjda över alla klappar och det var ju bra..

Själv fick jag lotter, ett underbart foto på min lillebror, en superfin lykta, deo och lotion, halsband och ett doftljus med budskap från kära syster.

Idag blev det julmat hos mommo och moffa och nu sitter vi åter på fiskis och håller för öronen när barnen härjar omkring med alla sina nya saker. =)


Tjolahej alla!

God Jul alla mina vänner!


Hej mitt vinterland..

..nu är jag här..

Igårkväll anlände vi till de norra lappmarkerna, kallt så in i London och snö till förbaskelse =) Men va fan.. Det är skönt att vara uppe igen. Nu blir det julbestyr för hela slanten och med 2 dagar kvar måste jag säga att det inte alls känns som julafton snart. =( Men det blir väl så när man är vuxen (om man kan kalla mig det?! =)
Annat var det när man var liten och väntade på den här dagen i flera månader i förväg... Fast å andra sidan så är det ju barnens jul och man räknas ju tyvärr inte till barnen längre..

Idag var jag och barnen till min mormor och morfar och hälsade på. Lite fika satt ju inte helt fel heller. Sen beskådde vi deras fina julgran. De har verkligen en speciell gran och det är riktigt vacker.. Inte många som har en liknande gran som dom. =)



Det var väl fiffigt? =)

Sen blev det en sväng till Dollar Store för att inhandla långfillisar till Danne och Elliot. Dom fryser stackarna!
Och nu sitter jag hemma på fiskis igen och väntar på bättre tider.

Trassel trivs här i snön (lite kallt är det ju tycker han och springer på 50% av sina 4 ben när han är ute) Men när han kommer in är han i himmelriket.. Donnorna här hemma löper ju och han är alldeles till sig i trasorna. Han springer omkring som en fjäder och spänner sig =) haha, stackarn som är inte ens hälften så stor som sina 2 brudar, får inte riktigt till det =) Och tur är väl det.... hehe!

Ha det i vintermörkret så hörs vi snart igen.



Det här är jag!



Namn:
Linda-Marie
Bor: I Strängnäs
Familj: Barnen Elvira 9 år och Elliot 6 år
Mina föräldrar: Bor 5 mil och 20 mil från mig
Uppvuxen i: Gällivare
Syskon: 4 systrar och 1 bror (Jag är äldst) Om man räknar alla plastisar också så är de 8 st till.
Jag är: Gudmor (fadder) till min älskade Julia
Jag har: 3 tatueringar, näspiercing sedan jag var 12 och ett gäng hål i öronen.
Jobbar: Inte nu (börjar på Mälarsjukhuset i Januari)
Inkomst: Just nu 0:- Annars är det CSN
Utbildning: Undersköterska (Börjar Högskola Sjuksköterska i Januari)
Körkort: Ja, haft i snart 11 år
Bil: Nä, men förhoppningsvis snart
Har bloggat: I snart 2 år
Facebook: Ja
Äter helst: Thaimat och godis
Äter INTE: Bruna bönor
Jag har: Bytt skola 5 gånger under Grundskolan
Jag har: Bott på 21 olika adresser
Husdjur: En Powder puff (hårig nakenhund) och en huskatt
Jag hatar: Vinter, kyla, blåst och småkryp
Jag har: Tvångstankar och måste sparka bort isen runt hjulhusen på bilar (även andras bilar)
Hobby: Hästar (har ridit sedan jag var 10 år till och från), att måla/rita
Ser helst på: IDOL, Dockusåpor, sjukhus-serier, dansfilmer
Ser inte på: Engelska humor program (det är ingen humor)
Jag har: Haft eget företag (klädbutik)
Jag har: Varit på Kreta, i London, i USA och våra grannländer
Jag drömmer om: Det jag funderat på innan jag somnat. Och om att bli snuskigt rik, snygg och hemmafru i Hollywood.

Det var lite om mig, något ni undrar utöver detta?

 


Blöt hund =)

Elvira fick för sig att bada Trassel idag, det är ju alltid bra men han blir ju som 70 duracell kaniner efteråt =)



Haha, man kan ju inte annat än älska den här hunden =)


Bilder från dagen =)

Idag hade vi en jättemysig dag tillsammans med Julia. Elvira och Elliot har lekt järnet med henne hela dagen och vi har hunnit med pulkaåkning, målarstund och en massa bus.











Det var lite från idag =)

Nu sitter vi här i soffan jag och barnen och tittar Narnia (kanske inte bästa filmvalet för deras ålder) men det blir snart Robinson finalen istället.

Tjing!


Mysdag!

Idag ska vi inte göra någonting speciellt annat än bara ha mysigt och roligt.

Min lilla älskling Julia har precis kommit hit, hon stannar hela dagen då Jenny och Stefan ska och julhandla. Vi ska väl försöka ta oss ut till pulkabacken och busa lite men allmänt blir det bara lungt =)

Nu sitter vi här i soffan, Julia har hittat Elliots alla småbilar och dockan sitter tryggt i hennes famn.


Bussresa, tvättberg och snökaos...

Morgonen började med att jag körde Elvira till skolan och skulle samtidigt hämta hem lite av grejerna hon hade på hyllan då det var sista skoldagen för henne idag. Eftersom Danne åkte till Norge idag så var jag tvungen att ta bussen till Stallarholmen och tillbaka för att hämta henne senare.

Kul att åka buss? Nee.. Men det tyckte Elliot iallafall =)

Är lite krångligt att ta sig till Stallarholmen härifrån Tosterö, man måste först ta en buss härifrån till tågstationen och sedan byta till en annan. Väl framme i Stallarholmen hoppar vi av bussen, hämtar Elvira och tar sedan en ny buss några minuter senare. Samma resa tillbaka och byta vid tågstationen igen. Tog ungefär 2 timmar att ta sig fram och tillbaka...

När vi sen kom hem gjorde jag lite tidig mat eftersom jag har tvättstugan att passa också.. Hmm.. jag verkligen ogillar att tvätta, och man har alltid en förmåga att samla på sig hur mkt som helst innan man tar sig till den där maskinen.
Har kommit på att jag vill ha en tvättmaskin hem också, för det är inte direkt utanför dörren tvättstugan ligger. =(



Under dagen och kvällen ska det också dra fram ett till snöoväder.. När är det nog? Man kan inte gå ut, för gångstigarena hinner de inte ploga, man kan inte köra bil för det är så slaskigt på vägarna att man bara slirar omkring.. Och eftersom det är runt noll grader så blir man dyngsur om fötterna. =(

Elvira var så himla dyster idag när jag hämtade henne =( Hennes kompisar stod och väntade med henne tills bussen kom och sen gav de henne en stor kram var och sa hejdå. De hade alla varit jätteledsna i skolan för att hon ska sluta och alla hade gjort presenter till henne samt ett stort kollage med text och massa pyssel på. Till och med en del av grabbarna hade gråtit när det var avslutnings "ceremoni" med henne.
Stackarn, det skär verkligen i hjärtat att behöva flytta på henne. Jag hoppas verkligen på det bästa i nya skolan, och av egen erfarenhet vet jag att det både är jobbigt att byta skola, men även att man snabbt får nya kompisar. Elvira är ju ingen outsider precis så jag tror inte att det blir några problem.

Hon är såklart jätteledsen nu, men jag hoppas att det snart känns bra igen. Cornelia skulle komma hit ikväll och sova över också och jag tänkte vi skulle fixa en film och mysa ikväll efter att jag tvättat klart.

 

De här filmerna ser väl gulliga ut, så någon av dem blir det =)


STORA risiga rosor till plogbilarna!!

Och det är rejält taggiga rosor de ska få.. Att köra i Stockholmstrafiken på vintern är väl bara för underbart? NOT!

Inte när plogbilarna gör ett så jäkla bra jobb, eller inte jobbar alls om man säger så.

Idag när jag åkte in till stan så var det ett jäkla väder och E4:an var som ett jävla skämt. Hur fan kan de inte ploga den vägen regelbundet under hela dagen när det är så mkt trafik där? Moddigt och jävligt, spårigt och LIVSFARLIGT! Det fanns inte en bil som kunde hålla sig på sin fil, och alla åkte omkring som snorloskor på vägen. Man kunde inte använda varken innersta eller yttersta filen för det var drivkanter 2 meter in från varje sida...
Och sen ska vi inte tala om hur det var inne på Kungsholmen =0 Man fastnade i varje korsning, och höll på att köra över 20 pers som bara knatar ut på övergångsställena utan att titta.

De är inte rädd om sina liv de där stockholmarna.

Vet att de har företräde, men när det är drivor vid vägkanterna och snöar så jäkligt att man knappt ser bilen framför sig så borde väl även de gående människorna vara lite mer försiktig, man kanske inte hinner se dem förrän de sitter på motorhuven....

Nä, fy för vintern och fy för staten som inte satsar mer på snöröjningen!!
Och plogbilarna som ändå gör sitt jobb lämnar just nu efter sig en än jävligare väg då de inte skrapar ordentligt, utan det blir snarare värre efter att de kört förbi.

 



Märks det att vintern inte är min största idol?
haha!!


Har glömt =)

Jag har ju glömt att berätta att jag troligen börjar jobba i Januari.. Fick ju samtal från chefen på Mälarsjukhuset (avdelningen) och vi kom överens om att jag skulle höra av mig när jag fått mitt skolschema i januari så vi kunde planera inskolning.

Det ska bli riktigt kul att jobba och jag hoppas att jag kommer kunna jobba någorlunda mkt trots att jag samtidigt pluggar.

Känns som att allt bara faller på plats hela tiden.

* Jag kom in på högskolan
* Jag får kanske börja jobba
* Försäkringskassan är snäll med mig
* Min geografilärare är förstående
* Jag slipper krångla med CSN
* Jag får högre utbetalning från CSN fr o m Januari 
* Det har blivit hemtrevligt hemma
* Barnens nya skolor verkar kunna funka
* Julen närmar sig! =)

Nu är det dags att köra pigan till skolan, känner egentligen inte alls för att gå utanför dörren, för det är ett jäkla väder ute. Blåser småspik ute, och jag blir tokig på sånt. Snöa ordentligt istället, men blås INTE!!

Senare under dagen åker jag in till Stockholm igen för att hämta upp brorsans julklapp, den fanns ju inte sist jag åkte in men nu har jag lagt undan en så nu vore det väl fan om den inte kan köpas.

Vi hörs senare, om jag har något kul att skriva. =)


Dagens ridning..

Hon är ju bara för duktig våran tjej.. Idag var det voltige på ridningen, och de fick prova på alla möjliga olika konster och till sist avslutade de med lite galopp. Första gången hon galopperar "på riktigt" och det utan sadel till och med. =)



Så stolt jag är =)


En bra morgon =)

Fick sovmorgon av Trassel imorse, han lät mig sova till halv nio innan han ville behövde gå ut =) Det var ändå dags att kliva upp då för jag skulle ju med Elvira till nya skolan.

Skolan hon eventuellt börjar i är en friskola här på Tosterö, och när vi kom dit blev vi båda jätteglada. Det var jättemysigt där och klassen var supergulliga. Det tog emot Elvira på en gång och hon kände en mkt bättre känsla än på den andra skolan som vi först var och besökte. Så nu mår även jag och Danne mkt bättre angående hennes byte av skola.

Man känner sig ju som världens elakaste när man måste byta skola på barnen, och man vill ju inte att ett byte ska förstöra hela deras skolgång, det måste bli så bra som möjligt... Nu känns det bra!

Efter besöket på skolan gick vi hem till Danne och hämtade upp Elliot sen gick vi till fotbollsplanen vid Tosteröskolan (50 meter från Danne) och barnen fick åka på sina nya skridskor.





Det är kul att åka, men ibland blir man trött =)



Nu är vi hemma igen, ska städa lite innan Elvira ska på ridningen.. Så nu drar jag på mig städrocken och dansar omkring med dammsugaren en stund..

Ha det!

Nyss hemkommen.

Hämtade Elvira på skolan vid 4 och sedan åkte vi in till Stockholm och shoppade julklappar.. Hon fick hjälpa till att hitta något bra till Elliot och vi fick nog till det så han kommer bli nöjd. Sen fick Elvira snällt gå ut i bilen och vänta tills jag hade köpt och paketerat hennes paket. Hon fick ju inte se.. =)

Vi stannade till på Donken också, Äckligt.... Men Elvira ville dit =)



En mer vacker syn fanns mitt emot istället.. Riktigt fint när de pyntat träden, undra vilken stackare som har fått stå och tråckla in slingorna runt alla grenar? =)



Schema för imorgon = FULLSPÄCKAT!

Besök för Elvira på den eventuella nya skolan kl. 10 efter det plockar vi upp Elliot och alla skridskor, sen åker vi iväg så de får åka på sina nya skridskor =) Sen är det dags för Elvira att ha sista ridningen för terminen.. Och sen är vi hemma vid 18 tiden på kvällen.. Och då är det dags att laga mat, för att sen göra sig klar för kvällen...

Minst sagt fullt upp imorgon. Sen får jag fan inte glömma tvättstugan på fredag.. Skriver det här också så kanske jag inte glömmer det =)

Nu är det dags att försöka få Elvira att gå och lägga sig, just nu har hon och adhd-hunden kapplöpning mellan köket och vardagsrummet, så snart kommer väl grannarna upp och frågar om vi river stället...

Godnatt på er!

Vad ska jag göra?

Jag vet inte vad jag ska göra, jag får inte till det så som jag vill ha det... =(

Jag vill ha en personlig sida med tema för vad den här bloggen egentligen går ut på.. Mina studier till sjuksköterska, mitt liv och mina barn och djur. Ska det vara så svårt att hitta något som passar. Dock får man ju ingen personlig header när man tar såna där gratis designs..

Behöver hjälp, snälla!!

En enkel, INTE ROSA helst mörkare typ grå svart med några snygga färklickar i menyerna eller nåt. En personlig header med bilder jag redan har klara, men inte får ihop till en bra sammansatt bild.

Suck!

Dagens blogg =)

hihi.. jag blev dagens blogg i julkalendern =)
 
http://liindblaads.se/
Söt kille det där =)

Varje dag fram till jul är det en blogg som får "fiska" lite läsare..




En katt i nyllet...

Ungefär så här ser det ut varje gång jag sätter mig med datorn i knät i soffan...



Hon ska vara med överallt, och man får aldrig vara ifred =) Hon är söt hon men ack så jobbig ibland..

Idag blir det nog en tur till Stockholm för att hämta upp brorsans julklapp, hoppas den finns kvar bara.

För övrigt vänjer jag mig med det mörka barret, känns riktigt bra faktiskt... Hoppas bara att ni inte tycker jag ser ut som en fågelskrämma?!



Tror jag ska ta och städa lite här hemma, så får jag se om jag hinner dammsuga och skura också.. (hoppas inte, för det är ju så tråkigt)

Tjing så länge!

Julfin nr2.

Tänkte jag skulle göra mig lite extra fin inför Luciafirandet på skolan så jag målade naglarna RÖDA..
Jag brukar aldrig måla rött, men det vart helt ok faktiskt..



Lägger inte ut bild på mina egna naglar, då det gåt så fasligt sönder under flytten och ser ut som jag vet inte vad. Det får bli senare när de växt sig fina igen =)


Tidig julklappsöppning!

mmm... Vi var tvungna att ge barnen en varsin för tidig julklapp. Fick nämligen mail från deras lärare att det är skridskoåkning på skolan den här veckan, och barnen har ju inga skridskor.. än!

Så förväntansfulla öppnade de skridskorna och blev jätteglada. Vi hittade perfekta skridskor, justerbara strl. 32-36 och de satt perfekt, och de kan använda de flera vintrar också för vi behövde inte ställa storleken mer än 32.. (Även fast de har strl. 33 och 34) De var ganska stora i storlekarna =) Och det var ju positivt!




Å riktigt snygga är de också. =)


Hoppas de spolar fotbollsplanen här på området också, så att de kan åka mkt den här vintern nu när de ändå har egna skridskor...


Fniss...

 
Papegojan knaprade i sig husses alla viagra.
Blev heltokig & skulle sätta på allt!Husse tröttnade till slut och stoppade in honom i frysen,
så att gojan skulle lugna ner sig. Efter 2 timmar öppnar husse frysen, där sitter papegojan svettig & flämtar.
-Hur fan kan du vara svettig? frågar husse. Papegojan svarar hest & skrikande
-HAR DU...... FÖRSÖKT FÅ ISÄR BENEN PÅ EN DJUPFRYST KYCKLING,GUBBJÄVEL!!!

Hmm.. mörk eller ljus?

Ja då var jag klar med håret...

Ganska nice att vara mörk igen, men passar jag i det?

             

Oj, såg ut som ett spöke i det där toaljuset... Bortse från det..

Och våga säga att jag passar bättre i ljust, för det är jäkligt svårt att få tillbaka det nu när det är nästan svart =)

hihi... Nä såklart ska ni ge eran åsikt!

Julfin?

Nu sitter jag här med färg i håret igen.. Inte för att det var nyligen jag färgade det, men jag ångrade mig angående det ljusa så nu har jag satt mörkt igen =) Få se hur det blir, jag återkommer sen igen..


Tills vidare..

Nu ger jag mig för idag, det får se ut så här tills jag har mer energi.
Designen har jag fått gratis från www.designandmakeup.se TACK!

Efterlyser bloggdesign!

Fick efter många om och men tillbaka min gamla design.

Men jag efterlyser någon som kan hjälpa mig med en ny design, jag är less på den här och orkar inte göra någon själv då jag heller inte har rätta verktygen på datorn.

Någon vänlig gratis själ?

Ändring pågår!

Jag håller på att redigera bloggens utseende..
Blev helt fel här nu men jag ska försöka ordna till det under kvällen..

På återseende!


Julklapps inköp!

Började dagen med att Elliot knackade på och skulle gå till pulkabacken. Det var bara att dra på sig kläderna och följa med =) Kallt som attans var det idag också, låg på -10 hela dan, och nu på kvällen gick det ner till 16 minus.

Sen drog vi till Tuna Park i Eskilstuna och inhandlade lite julklappar.. Blev några till barnen och deras kusiner, och en till Julia också =)

Åkte sen till Jenny och lämnade av Julias julklapp och fick mig lite mat i magen också =) Köttbullar med anjovis i... hmmm.. jag vet, det låter inte gott! Och jag gillar INTE anjovis, men de gick faktiskt att äta, inget fel på dem alls. De hade en hel gryta med vildsvinskött också, men den hoppade jag =) Smakade iof en liten bit och av såsen, var inte alls dumt, men jag tog köttbullarna istället. =)

Nu sitter jag i soffan med Elliot och myser till reprisen av Hollywoodfruarna. (Mötte ju faktiskt Maria Montazami på Globen i fredags, hon gick precis förbi oss och in i Annexet som vi stod utanför.) Shit, hon är verkligen hur lång som helst, och snygg som attans!
Tänk om man kunde skaffa sig en miljonär från Hollywood och flytta dit.. haha!! Stor risk, NOT! Man får nog leva Svenssonliv resterande tiden av sitt liv, inte för att det gör något, för jag trivs ganska bra med det =) Skulle nog ändå inte passa in i Hollywood som hemmafru.. Blir nog den första hemmafrun som inte gör det man ska som hemmafru, jag gillar inte att städa, laga mat eller sköta om hemmet särskilt mkt. Men å andra sidan verkar ju hemmafruarna på tv ha en massa hemhjälp och det skulle ju passa som handen i handsken.. Jag hade gärna haft en hemhjälp =)

Slut med drömmandet och tillbaka till verkligheten. Imorgon är det luciadags för barnen och det blir lussande från morgon till kväll. Blir mysigt!

Nu ska jag försöka hejda Elliot som börjat springa omkring och leka med Trassel... Det är kul när de leker, mindre kul tror jag grannarna tycker att det är, hehe!

Hur kunde jag? =(

Måste bara berätta om min tankelösa hjärna och vad jag gjorde igår..

Efter att jag kört Elvira till sin kompis så parkerade jag bilen och började gå hem.. Jag ropade på Emma eftersom jag visst att hon var ute, och mkt riktigt så kom hon direkt jag ropade.. Vi började tillsammans gå tillbaka hemåt och efter nästan halva vägen tyckte jag att det kändes konstigt. Något var inte rätt.

Faaan, jag glömde Trassel i bilen =) Snabbt tillbaka och släppte ut honom, och fortsatte sedan hem igen.. Stackarn, hur kunde jag glömma honom? Jag var i och för sig trött, hade huvudvärk, men det är ingen ursäkt.. Haha, pratade med Danne i telefon när jag kom hem, han sa att jag kunde vara en typisk kandidat för att glömma barnstolen på biltaket och köra iväg.. NÄ!!

Lilla plutt Trassel, stackarn... Tänk om jag inte hade märkt att han satt där förrän jag kommit hem, haha!!

Hur kan man missa den här?

bakat i massor..

Idag blev det bakning på högsta nivå. Började med knäck, som blev helt underbart perfekta. Varken för sega eller för hårda =) första gången jag har lyckats med knäck.. Stolt!

Sen blev det lussekatter, som jag inte är lika nöjd med.. Jag får aldrig till dem, hur blir de så där saftiga?? =(



De ser ju helt missbildade ut, hur får man de så där som på affärn?



Barnen la ut formarna så fnt på plåten så jag kunde klicka i knäcken dit sen.. och där höll jag fan på att få ett spel.. Hur fasen kan de göra knäckformarna så små? Allt bara kletas runtomkring formen och inget landar i den.. Råkar man dutta lite snett på formen så tippar den ju och man får resten av smeten över hela formen på sniskan.. =( Suck! Men efter ett tags kämpande så fick jag ihop en del bra knäckisar.. Och goda blev de också =)



Sen var det dags för kidsen att göra sina pepparkakor.. Och som tradition så äts halva degen upp innan det blivit några kakor =) Trevligt de kommer må i magen sen.. hehe!!



Det blev ett pepparkakshus också. Med russin eftersom vi glömde köpa nonstops på affärn. Men det gick ju lika bra det, den ser ju inte bara så färgglad ut som det brukar.

Och det spelar ingen roll hur många gånger man gör dessa hus, och hur många gånger man läser att sockret man använder som klister när man sätter ihop huset är VARMT! Lik förbaskat skvätter man omkring på det där jäkla sockret och vips så hade man det på handen. F-N, H-V-TE så J-LA ont det gjorde... Man lär sig aldrig! =)



Elvira åkte sen till Cornelia med en hel påse av nybakat, Danne tog med Elliot hem med en påse och nu sitter jag här ensam.. Med kylen full av knäck =) Tror jag ska gå och ta mig ett par och sen blir det bädden för mig och djuren..

Godnatt!!

Den är bra =)


Matkaos, Idolfinal och fortsatt önskelista =)

Ja då var man hemma efter en helkväll i Globen med en massa underhållning och en helt underbar kväll tillsammans med Jenny. Vi är helnöjda bortsett från att vi hade velat ha liiite bättre platser, vi fick ingen möjlighet att få några bra foton på idolerna. Men i största helhet var det riktigt kul.



Och snacka om att detta år vann rätt person, han har varit grym hela hösten och han har ju en helt underbar röst.
Me like a lot!! =)



Så jäkla nice... Och vinnarlåten var ju hur bra som helst. =)

Vi hade en händelserik eftermiddag, med både bra och dåliga upplevelser, haha!!
Det började med att vi åkte in till stan med tunnelbanan och gick till Jensens böfhus för att få i oss lite god mat. Wow, snacka om tajming, vi kom 15:45 och lunchmenyn kunde man beställa till 16. Så det blev en favoritbiff med potatis och sås... Efter 30 minuters väntan fick vi in maten och min biff såg helt ok ut, vi hade beställt "well done" och det var inga problem. Jennys biff däremot såg helkonstig ut och när hon smakade på den var det supersalt och smakade fisk =/

Hon sa till servitrisen om vad hon tyckte och hon skulle få in en ny tallrik. Efter ytterligare 10 minuter kommer den andra biffen in och den var blodig!!! Va fan....
Efter att hon sagt till en gång extra bad hon om att inte få in någon ny, hon vill inte ha in en tredje tallrik utan ber att få betala och gå och äta ngn annan stans.
Haha, jag tycker egentligen att det är pinsamt att säga till om maten, men jag vet att man ska göra det. Sagt och gjort så betalade vi när jag ätit upp min mat och vi gick därifrån. Stackars Jenny, fick bara i sig lite förrätt =)



Jensens fick inte bra betyg idag alltså =)

Vi tog tunnelbanan tillbaka till Globen och tänkte gå in i shoppingen för att hon skulle kunna fixa ngt annat att äta, men då var hon inte hungrig längre. =)

Drog oss vidare in till Globen för att fixa lite godis tills det var dags att gå in och sätta sig.


Hur som helst hade vi en trevlig kväll tillsammans och det var en grym upplevelse att se Idol live i Globen. Det är mäktigt därinne kan man ju lugnt säga.

När ni som såg på tv:n hade reklam blev vi underhållna av bland annat "vakna med the voice" och Jingelmannen och Jacob körde nästa veckas "rapattack" som kommer visas på fredag nästa vecka. Haha, de är bara för roliga. Det sprang omkring i "Onepiece" dräkter som små tomtar och hoppade omkrging på scenen som kaniner. =)



Hade vart nice att ha en sån där dräkt.. Såg den i min syrras blogg http://shotiie.blogspot.com/ här om dagen och hade aldrig sett ngn sådan förrut, men nu blev jag fan sugen. Den såg helskön ut ju!

En till julklappsönskning kanske?! =)

Nu är det sent som attans och jag kollar emellanåt i kors, så godnatt på er alla!

En kväll i pulkbacken..

Vi drog oss till pulkbacken alldeles här på området och ungarna åkte som galningar i backen =) Elliot är heltokig, finns inga hämningar där inte.. Elvira åker hon också men det ska vara mer kontrollerat för hennes del. haha.. de är roliga de små galningarna =)

Det var för mörkt ute så det blev inga bilder =(

Men jag satt och tittade på min vardagsrumslampa, den är ju bara för härlig... Ska bara ordna en dimmer så man får lite mer mysbelysning i den.



Det blir så läckra skuggor av den också =)



Jag har inte så mkt julpynt här hemma, det enda som är pyntat lite är väl köket.



Och ja, jag har svart pynt... =) Det är inte bara röda tomtar och sånt hemma hos mig, men jag gillar det så här.. Är inte så mkt för att pynta hur mkt som helst när man inte ens ska fira julen hemma.. Man kan mysa till det med lite ljus och stämning istället.. Fick till en riktigt bra bild med mobilen här om dagen..



Kom förresten på vad jag önskar mig i julklapp.. En kamera! Mobilen kan jag ju inte fota med i mörker och man kan inte göra några roliga inställningar med den heller. Vem jag nu ska önska mig den ifrån vet jag inte.. =)

Nu ska jag kolla SOS Västkust, sen blir det natta sängen.. Imorgon ska barnen till sin nya skola och hälsa på. Spännande!! =)


En dag att minnas för alltid! =)

Den här dagen har verkligen varit över förväntan, jag är hur lycklig som helst. Sitter nu här hemma i soffan och tänker framåt, tänk att jag om 3 år är klar med första målet i min dröm. Jag ska fan börja högskola, det är ju hur sjukt som helst =)

Allt bara faller på plats nu och jag behöver inte fundera så mkt på hur det kommer bli framöver. Jag vet vad jag har att göra under 3 år framöver och det känns helt underbart.

Kan inte sluta prata eller skriva om det, känns inte verkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så här enkelt. Att komma in på första försöket, av 47 platser fick jag en =)


Kan heller inte sluta tänka på imorgon, jag och Jenny ska till Stockholm och röja lös... Gissa vart vi ska?? =)



Det här är våran julklapp från Danne =) Tack snälla!!!

Har alltid velat gå på finalen och nu får jag äntligen gå, tillsammans med bästaste Jenny =)

Det kommer bli helt grymt.


Imorse vaknade jag ju av att katten rev halva fönsterbrädan och nu har hon pajjat en av mina koner, den började först lysa hur stakt som helst, sen när jag knockade till den för att den skulle vakna så dog den istället. =(



Attans katt, och se så oskyldig man kan se ut =)



Trassel ligger brevis mig också och snarkar, och när jag viskar åt honom låtsas han att inte höra utan sneglar bara på mig..



Konstiga djur det där, haha..


VILKEN MORGON!! =)

Fy fan va bra den här dagen började, (på sätt och vis) blev i och för sig väckt av katten 06:30 av att hon rev ner halva fönsterbrädan med lampor, vaser och tomtar.. Efter det satte hunden igång och gny att han ville ut så det var bara att dra på sig paltorna och knata på promenad (åhh vad jag älskar att bo i lägenhet, när man inte bara kan släppa ut honom på baksidan=(

Väl hemma igen gick jag och la mig och vid niotiden vaknade jag igen. Justja!!! Idag kanske man skulle få sitt antagningsbesked till högskolan. Så jag loggade snabbt in och såg att jag hade 1 oläst meddelande ojoj, spännande.. =)
Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
1 MDH-12801

Sjuksköterskeprogrammet
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Mälardalens högskola,
Eskilstuna
Grundnivå


BI-18,31


Antagen


47



JAG KOM IN!!!

Och det på betygen inte på högskoleprovet =)

Så den 24 januari börjar resan på min tre åriga utbildning till sjuksköterska, Oh My God!!! Shit, det är verkligen på gång nu!! Jag är helt upp och ner av glädje och spänning. =)

Idag skulle vi åka och handla julklappar också, få se om det blir något av det.. Ska hinna en massa annat först så det kanske blir en annan dag, får höra med Danne också.

Nu ska jag fortsätta dansa omkring på tå här hemma, försöka få i mig lite frukost och gå ut med hunden, sen en dusch..

Ha det så länge!

1 steg fram 2 tillbaka..

Så känns det just nu, man kommer fan ingenstans när man är ute och går.. Snön under fötterna gör att man glider bak ett helt steg när man sätter ner foten. Så när konstig snö med is under.. Håller ju på att slå ihjäl mig när jag går ut med hunden..

Varmt ute var det en vecka här också, men nu börjar kylan komma tillbaka =( Men det är väl bara att bita ihop och se glad ut för inte kan man göra något för att påverka vädret heller.


Här om dagen försvann vattnet i lägenheten också, efter lite forsknings så var typ hela Strängnäs kommun utan vatten tidvis då de letade efter någon vattenläcka någonstans som de inte hittade förrän typ igår eller nåt. Hmmm.. det var ju kul när man längtat hela dagen på att få lägga sig i badet.. Fick bli dagen efter istället.

Inte nog med det så har det luktat skit i hela Sörmland i två dagar, surströmming eller kattpiss eller vad de nu säger att det luktar.. Äckligt luktar det iallafall!! När man sedan går in på ekuriren.se så kan man läsa att det är en lastbil proppad med råterpentin och metanol som ska ha lossat avfall på ngt reningsverk och sedan börjat spola ur tanken på plats. Rengöringen gjorde att en odör spred sig över hela stan och inte nog med det så har lukten tagit sig över 15 mil från platsen.
Kan ju bara tänka mig hur det ska lukta 1 mil därifrån när det luktar äckel ända här i Strängnäs som ligger 15 mil bort. Och idag även ända till Stockholm över 20 mil bort. (avfallsstationen ligger utanför Örebro)

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/unken-lukt-ska-stoppas_5794995.svd



Imorgon blir det att inhandla lite julklappar så man har det bortgjort tills det är dags att bege sig norrut över julen.

Och på Fredag ska jag och Jenny på äventyr, attans så kul det kommer bli =)
Mer om det kommer senare.

Kramiz på er alla!


Morgontrött =)

Sitter hos Jenny och dricker kaffe, ska hjälpa henne med lite skolgrejer.. Körde barnen på skolan på morgonen och jag önskar verkligen att det ska bli ljusar på mornarna nu för man blir ju inte direkt piggare när det är alldeles svart ute när man kliver upp =( Men man får väl snällt vänta till sommaren!!

Ringde till barnens nya skola idag också, allt skulle ordna sig automatisk med flytten och jag fick mailadresser till deras nya lärare så vi kan boka in ett besök på skolan. Barnen är lite nervösa för att byta skola, men jag vet att det kommer blir bra, och tänk va skönt det kommer vara för dem när de kan gå själva både till och från skolan. Vissa dagar behöver de inte ens vara på fritids heller =)

Nu ska vi glo lite tv och sen är det pluggdags.

Vi hörs!

Banana skids =)

Tänk att det är så gott med dessa plombryckande godisar =) Sega och jävliga är dom men ack så goda. Sitter här i soffan med ett gäng brevid mig, men får försöka hejda mig så inte alla tänderna ryker på en gång. haha!!

Idag hade vi lite kalas här hemma för Danne som fyller 33 år. Det låter gammalt men man får nog inse att vi inte är 20 år längre =( Jenny, Stefan och Julia kom också och Julia har busat på som vanligt, hon är bara för söt den där ungen =)



Nästa vecka ska Jenny och Stefan och inhandla julklappar så då kommer min lilla prinsessa till mig under tiden =)

Såg förresten på studera.nu att intagningsbesked 1 kommer redan 9-10 december... Hoppas jag får besked redan då, tänk om jag skulle ha sån tur att komma in på högskolan =) Håller mina tummar så de blir alldeles blåa =)

Annars blir det att vänta tills 27 december innan besked 2 kommer.. =( Vill inte vänta så länge, JAG VILL VETA NU!!!

Igår var det semifinal i Idol också, och jag är mkt nöjd med vilka som gick vidare. Minnah och Jay har verkligen varit de bästa hela vägen. För mig spelar det egentligen ingen roll alls vem som vinner, de är båda värda det.



Det var många som skrev på FB igår om finalen, och det var väldigt många som reagerade på allas skrivelser. Fine, det är klart att det blir uttjatat lätt men va fan, låt folk ha sina åsikter samma som att de som inte vill höra ngt om Idol också får ha sina åsikter. Idol är Sveriges största musiktävling och det är massor av människor som tittar på programmet, följer det på nätet och är på plats varje fredag. Det är bara inse att det blir många reaktioner!!

Imorgon på morgonen ska jag ringa på en annons om ett skrivbord till Elliot, hittade på Blocket en men jag prkar inte hämta idag så det får bli imorgon om hon har det kvar. Ett enkelt snyggt svart skrivbord med en tillhörande hurts. Hur fint som helst, och passar perfekt till hans rum. =)


Det blir nice! =)

Nu ska jag fortsätta kolla postkodlotteriet och sen är det dags för Så mkt bättre. Det programmet är ju bara för bra, så himla mysigt och en helt underbar sammansättning av folk. Snart är det nog slut på det programmet också så få se vad som börjar på Lördagar sen då?!

Nä, ha det bra nu så hörs vi en annan dag! Kram alla!

5 ute 15 inne...

Visst är det kul, mysigt, snyggt och underbart med vinter?! Men den här veckan har fan inte varit rolig. Hela veckan har det varit 15 till 20 minusgrader ute och man har frusit häcken av sig varje gång man kikat ut genom dörren. Hunden har sprungit på 2 ben och katten har smygit ut under totalt 5 minuter på 4 dagar.

Sen över en natt blev det 5 minus ute och det är ju acceptabelt, men värmesystemet i kåken får ju fnatt och det är istället 15 plus inomhus och man fortsätter frysa häcken av sig.

Jag vill ha sommar igen, det här är inte kul längre... Och så har de lovat den kallaste vintern på 1000 år också (hur de nu kan veta det då temperaturen bara mätts i 100 år. =))

Den här veckan började med att slutföra städningen av det utflyttade huset. Gick väl ganska smidigt trots att det var så otroligt jäkla tråkigt och jobbigt, men med hjälp av underbara Jenny så fixade vi allt i tid med gott resultat =)

Nu börjar det bli ordning här hemma också och snart kan jag ge mig på att slutföra Geografikursen som snart ska vara klar. Annars börjar väl CSN bråka med mig och det har jag inte varken lust eller råd med. Förresten så har jag blivit antagen till komvux och några kurser till våren, så beroende på högskolan så blir det plugg hur som helst.
Jag var på en jobbintervju i veckan också =) Njurmedicin på Mälarsjukhuset! Skulle verkligen sitta fint med ett extrajobb om inte annat för erfarenheten =) Chefen skulle höra av sig när hon gått igenom en massa papper, betyg och referenser. Så vi får la vänta och se.

Imorgon fyller Danne år och jag fixar fika här hemma, Jenny, Stefan och Julia kommer också =)  

Nä om man skulle ta och sova nu istället för att nattsudda, måste hinna ordna lite här hemma på morgonen...
Och hunden väcker ju en tidigare än tuppen så för att man inte ska vandra omkring i sömnen här på området gäller det att försöka sova så många timmar man hinner.

Godnatt på er!