GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år från oss alla till er alla!


Torkat renkött, eller lösviktsgodis?

Torkat renkött. Det är ngt som jag inte vräker i mig iallafall. Till skillnad från Danne och våra barn. De kan äta hur mkt som helst. =) Jag tycker inte att det är dåligt, men jag köper inte enkomt för att sitta och tugga i mig som godis.Och inte är det billigt heller, 400:- kg. Jämför det med ett kilo lösvikts godis. =)
Jag väljer godiset!Tänk vad det är egentligen, ett köttstycke man hänger ute på våren som får självtorka. *grimaserar*
Kallt så in i bomben!

Fy fabian också så kallt det är ute!

-24 grader

Det är inte kul att gå ut en dag som denna. Kallt så in i bomben!! =)

Så här skulle det kunna se ut.


Har ni gymnasieböckerna jag behöver?

Jag är i jättebehov av dessa böcker och undrar om det är ngn som har dessa liggande.
De finns såklart att köpa i butik, men jag tycker inte att det är så kul att betala flera tusen för alla böcker man ändå kan köpa begagnat av ngn som inte längre använder dem.

Jag betalar självklart inte dåligt, men kom med humana priser så är jag klart intresserad.

Här är böckerna jag är ute efter:Matematik för gymnasiet Kurs B
ISBN: 9147019076
Författare: Holmström / Smedhamre
Engelska A Read and react
Appia
ISBN: 9144049144
Naturkunskap A
Författare: Viklund m.fl
Förlag: Bonnier
ISBN: 9162237325
Relgionskunskap A
Författare: Alm
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 9127503526

(dålig bild)Samhällskunskap A Reflex A-kurs Plus
Författare: Almgren m.fl
Förlag: Gleerups
ISBN: 9140639455
(dålig bild)
Svenska B
Den levande litteraturen
Författare: Jansson
Förlag: Almqvist & Wiksell
ISBN: 9121211038
Hör av er snarast om ni har ngn av böckerna till salu.

Kram på er och Gott nytt år!!


Thai in my heart.

Åhh, idag blir det Thaimat. Jag är grymt nöjd att jag hittade dessa burkar så jag kan göra min favorit på thai restaurangen här hemma istället alldeles själv.
Den är så grymt god den här rätten, och jag njuter som en galning när jag äter.Skiva filén, stek kycklingen, skär grön och röd paprika och koka med blandningen ovan.
Koka ris (boil in bag).

Ät och njut!


Hur svårt kan det vara????

Ibland blir man bara så jävla less på folk som tror de är ensamma på vägen.
Idag åkte vi efter E10:an ca 3 mil, och inte en enda bil kunde blända av sina helljus förrän man knappt såg ngnting framför sig.
Hur svårt är det att blända av i tid?Det är är ett fenomen som är typiskt för norrlänningar. Det är konstaterat sant, och det har vi uppmärksammat särskilt nu när vi inte bor kvar här uppe. Det är så jäkla svårt att blända av i tid, och man får dem inte att slå av ljusen förrän man blinkar till med sina egna helljus.

När man får möte så kan man ta för vana att slå av ljusen när den mötande bilen gör det. Eller om man ser att det kommer en mötande bakom backkrönet, kan man väl slå av sina helljus före man ser den mötandes lysen. Då vet man ju också att den mötande bilen inte blir bländad av ens egna lysen.

När vi är hemma i Södermanland, så bländar (nästan) ALLA bilar av innan man ens ser lysena bakom krönet, och det är mkt skönt. Det är jävligt irriterande att alltid bli bländad när man får möte. Särskilt här uppe i norr när alla bilar har extraljus på bilen som skulle lysa upp en hel by.

Nä FY alla norrlänningar, lär er blända av i tid!!!Jag kan berätta om hur en norrlänning tänker. ( Ta åt er om ni känner er träffad )

- När man får ett möte som har helljus på, slår man inte av sina egna helljus förrän den andra bilen har bländat av. Och om den andra bilen tänker likadant så får man ofta möta och köra förbi den mötande bilen utan att blända av alls. Jag har själv varit med i bilen med många som tänker så, och det är fan livsfarligt. 
Är man så stolt att man inte kan vara den första som bländar av?


Nu blev det mkt gnäll från mig, men jag tycker det är en trafikfara att vara så jävlig att man inte slår av sina helljus när man får möte. Och varför måste man slå av dem så jäkla sent? 


Mellandagsfynd! =)

Åkte ut i kylan och tänkte hitta mig en mössa.. Som vanligt när man söker ngt hittar man inte det man vill ha. Får bli att åka på andra affärer på Måndag istället. =)

Men jag hittade ett par leggins som jag sökt tidigare, haha... nu jävlar har jag slagit huvvet. Innan jag skulle köpt såna här för ett halvår sedan. Men va fan, man måste ju följa modet. =)Sen blev det en ansiktskräm till mitt trasiga ansikte, få se om det kan bli bättre med denna?Nu är det nog snart dags att åka och börja hälsa på lite folk. Man har varit här nu i snart en vecka och har knappt tittat ut genom dörren. Men snart så kommer vi! =)


Då var det över för detta år!

Julen är ju jättemysig och man har alltid höga förväntningar på dagen. Men jag måste erkänna att det var roligare när man var liten. Inte för att jag inte haft kul iår, men ni kansk vet huru jag menar. =)
Det är alltid roligt när man ser barnen och hur glada dem blir när de öppnar sina julklappar. Det är en härlig känsla. Glada barn vill vi ha! =)

Själv fick jag också lite julklappar, lite badsalter, Muddus Hjortron Glögg, choklad, godis och en PHILIPS Wake uo light. Den var från Danne till oss båda, eftersom våran väckarklocka har lämnat in handduken där hemma. =)
Vi har länge kollat på den där klockan, men den har varit dyr och vem säger att den verkligen fungerar.

Nu har vi den iallafall, och det ska bli mkt intressant att se om den funkar.Nu är det bara att invänta nyår, och se vad den dagen har att erbjbuda. Det blir väl vilda västern som vanligt =)) Sen får man tolka det som man vill. Vi brukar ha skitskoj iallafall, och det är välä huvudsaken.

God Fortsättning på er!


Julklappar till en hel koloni..

Det är nästan så man får dåligt samvete när man ser alla julklappar under granen. Tänk på barnen som inte får några alls. Eller va fan, så kan man väl inte tänka. Det är ju förfärligt för dem det gäller, men vi tänker njuta av dagen och öppna alla klappar med gott samvete. =) Är jag kall nu?

Så här ser det ut under granen, ni kanske förstår hur jag menar. Granen är ju typ nästan begravd..


Tänk också på att det är klappar under granen och mot fönstret. haha,, gissa om det kliar i fingrarna på ungarna. =)

Vi verkar också ha råttor i huset, eftersom det har uppkommit små titthål på en del av klapparna. Men det kan lika gärna vara Danne, som har glömt vad det var han har köpt.
Eller så skyller han på det för att kanske råka titta in i sina egna klappar. =)

Tänkte dela med mig av vintern som råder, snacka om att det är snö.


Trassel däremot tycker inte att det är lika kul med all snö, han är inte riktigt av rasen för att plumsa runt i snön. Men om man ser på ett annat sätt så borde han vara gjord för det här i och med hans ras. Han är ju en "powder puff" är inte det ett annat ord för "snörök" eller "pudersnö" haha!!..Nu dags att vara social! Kram på er alla och en God Jul om vi inte hörs tidigare.

Pigan i stallet..

Det är så kul att se Elvira utvecklas i stallet, nu går det riktigt bra för henne.
Tänkte prova lägga upp en video, få se om det blir bra. =)

Det är ju lite skumpigt, men tänk på att det är 5:e lektionen i trav =) Sen har hon lite väl långa tyglar. hihi, men hon lär sig och det är jättekul att se skillnaden mellan gång till gång. Jag ska lägga upp en ny video när hon ridit några gånger till så man kan se skillnaden, och tänk när det är dags att börja galoppera. Wiiiee man blir nästan lite nervös. (Undra när första avåkningen blir?)

Nu är det snart julafton och julklapparna lockar under granen. Snacka om att ungarna kommer bada i nya saker under våran bilresa hem sen. Dem kommer få så mkt julklappar, ni skulle bara se under granen. =)

Själv har man gått och blivit rejält förkyld, snoret rinner, halsen ömmar och rösten har tagit jullov. Hoppas man slipper bli värre än så här, det känns ju inte alls kul så här vid jul. Men det är ju typiskt som vanligt. Nu snart är det dags för sängen igen, men först ska jag ut med hunden och samtidigt släppa ut katten så hon får göra sina behov inför natten. Stackars oss för det är sviiiinkallt ute. Hunden springer på ett ben, och katten slår ut sina ben mot dörrkarmen och vägrar gå ut nästan.

Typ så här ser hon ut när hon känner kylan, och inser att jag vill att hon ska gå ut dit.Ungefär likadan ser Elvira ut när hon ser att Emma är där ute och tror att hon fryser, hon tycker jag är elak som slänger ut henne en stund. =) Men vad ska jag göra? Katten går ju inte på en låda och gör sina behov.
Då måste man gå ut!


Då var man undersköterska då =)

Imorgon har vi avslutning med rektorns tal, brosch och betygs utdelning samt fika med klassen och våra lärare. Det känns helt sjukt att vi är klara med den här kursen nu, shit så snabbt det har gått. =)


Tänkte dela med mig av mina betyg för dem som är nyfikna =)

Medicinsk grundkurs MVG
Vård & Omsorg MVG
Datakunskap Bas MVG
Social Omsorg MVG
Arbetsmiljö & Säkerhet MVG
Omvårdnad MVG
Sjukvård MVG
Människan Socialt & Kulturellt MVG
Organisation & Ledarskap VG
Geriatrik VG
Palliativ vård VG
Psykologi A VG
Matematik A VG
Svenska A G
Etik & Livsfrågor G


Måste erkänna att jag är rätt stolt över mig själv. =) Känns som att det var värt att sätta sig i skolbänken igen.

Och nästa termin fortsätter det. Då ska jag läsa in de resterande gymnasiepoängen jag behöver för att söka in till högskolan när jag är klar.

I Januari drar dessa ämnen igång:

Matematik B
Svenska B
Engelska A
Naturkunskap A
Samhällskunskap A
Religionskunskap A

Så jag har en del att göra till våren, det kan jag lugnt lova. =)


På Lördag blir det party med tjejerna från klassen. Vi ska till Bowlinghallen och äta filébuffé, dricka gott och spela bowling tillsammans allihopa. Det ska bli jättekul, och en trevlig avskedsfest.


Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och njuta av att jag fixat dessa tre terminer så bra. Sen blir det att packa allt som ska med till Gällivare på Söndag. Julen och nyår firas i norr detta år. Det ska bli skönt att komma upp, hoppas bara vi slipper kylan som är där nu i dagarna, fasiken mer är -20 så håller ju lungorna på att frysa ihjäl.

Ha det bra alla, så ses och hörs vi snart igen.

Jag bara dör.. söt som socker!!

Den här videon får en ju bara att smälta. Fasiken så söt den är lilla kissen. =)
Se själva!


Snart är tiden inne..

Herregud så slö jag har varit på att uppdatera här på bloggen. Förlåt! Men jag har helt enkelt knappt orkat sitta vid en dator senaste tiden. Man jobbar hela dagarna och när man kommer hem stupar man som en fura.
+ att vi har varit magsjuka hela familjen förra helgen, så då sov man 38 av 40 timmar... 

Imorgon är sista dagen på praktiken, shit så snabbt det har gått. Och det har varit sjukt roligt.. Snacka om att man har fått se både det ena och det andra. Faschinerande alla gånger. =)

Nästa vecka går vi sista veckan i skolan, sen är det slut (för den här kursen). På fredag nästa vecka är jag Undersköterska.. haha!! ett steg på vägen.

De här 3 terminerna har gått otroligt snabbt, och stundvis har det varit det värsta jag gett mig in på, till att nästa stund vara det bästa. Jag har haft otroligt roligt, och jag har lärt känna helt underbara människor. Inte minst min kära vän Jenny. Du är bara för fin!!

Omvårdnadskursen har gett mig ett helt nytt perspektiv på livet, och saker man lärt sig är så oerhört viktiga att kunna för att vara en bra medmänniska. Tänk att man har fått kunskaper som skulle kunna rädda liv i rätt situation. Helt otroligt!

Nästa vecka får vi också slutbetygen, och jag funderar på att lägga upp dem för er. Men jag är inte säker!! Beror på om jag vill skryta eller bara glänsa.. Kanske blir jag själv besviken, då får ni inte se några betyg.

Håll utkik och håll tummarna!

Nu ska jag ge mig in i sovrummet och vika ihop 28 maskiner tvätt... (nä kanske inte så många, men det känns som det) =) Sen är det väl dags att sova igen..
Morgondagen bjuder på jobb 8-13, sen är det hem och göra klar Elvira för Luciatåget med kören på Konsum och ICA här i byn kl. 16. Myspys med luciafirande.. =)