Jag visste inte att jag var gravid...

Igår såg jag ett program på tv om tjejer som inte vetat om att de varit gravida förrän ungen typ tittar ut. Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att man inte kan märka att man är gravid. Man känner väl sprakar och rörelser och jag har då varje gång jag varit gravid känt mig gravid redan innan jag testat mig. Det är en känsla man har.

Programmet tog iallafall upp ett par som bara mitt i allt födde tvillingar på 1,5 kg var, hon fick ont i magen och gick på toaletten och plums så låg det två ungar i toastolen.

Visst finns det ganska bra förklaringar till att man missar det, men va fan en gravidmage går inte att missa...??!!


Nu drar jag till stallet med Elvira, ska bara hämta Elliot också.. Tjing så länge.

Gäspar på föreläsningarna..

Ibland är det bara för drygt att sitta en hel dag 9-16 och lyssna på en människa som pratar om sånt som man egentligen undrar varför man ska kunna.. Men jag vet att det är nyttigt och att man i sitt undermedvetna lär sig ngt så jag ska väl inte gnälla.. =)

Idag hade vi alltså en föreläsning om vårdande och världen, och tillsammans med föreläsningarna förra veckan om hälsa och människan så har vi nu klart de fyra grundbegreppen som vi ska ha som underlag för seminarieuppgift 2 nästa vecka.

Imorgon blir det hemmaplugg och jag ska försöka hinna läsa klart boken som jag börjat på. Sen ska jag nog skaffa mig en räfsa och börja rensa på framsidan i rabatterna =) Myspys! Om man bortser från alla äckliga djur man väcker till liv när man är där och gräver.. =/


Resten av veckan blir det plugg, på Torsdag föreläsning i Västerås och på fredag övning i Eskilstuna.. Helgen händer det inte alls ngnting under, kanske syrran kommer??! =) Hoppas!
Hoppas också att hon kommer kunna passa kidsen och hunden nästa helg när jag och Danne åker till Norge och hälsa på Tasha.. Det ska bli riktigt kul, jag har ju typ inte vart i Norge "på riktigt", bara i Narvik en gång när jag var liten och på sightseeing från Riksgränsen.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, så "Over and out" 


Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva!

Granska meningen en stund och försök förstå innebörden i den. Den är ganska levande och lätt att förstå sig på när man tänker efter. Tänk om man tänkte så =( Att man hade det så jobbigt i sitt liv att man inte ville leva längre.

Usch! Jag vill då verkligen leva, och jag vill inte dö (inte ännu iallafall, kanske när jag är 90 år eller nåt) Så länge jag inte blir dement eller får en stroke eller nåt. Men vid den tiden har man säkert fått igenom dödshjälp så det är nog ingen fara.

Just nu läser jag en bok som tillhör seminarium 3 i kursen och boken är skriven av Ann Heberlein och heter "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva". Den handlar om henne själv och hennes liv med sjukdomen bipolär typ 2 (mano-depressivitet). Jag har inte hunnit läsa klart den än, men den verkar faktiskt riktigt bra. Man får ett annat perspektiv på lidande hos en till synes helt frisk människa. Ganska intressant och mkt lärorikt!

Idag är det studiedag för kidsen och vi är alla hemma. Blir att städa lite under dagen och sen får vi se vad som hittas på efter det.


Fröken Järleros fyller ju faktiskt år nästa helg också =) 23+, hehe...

För er som av ngn anledning tänkt köpa ngn liten present så slänger jag här ut en önskelista. =) Den innehåller alla de punkterna jag tog upp inför julafton också, men jag ska försöka avra seriös också..

Jag och Jenny ska ju åka till Ullared under April, och för att jag inte ska behöva åka dit och endast köpa bakplåtspapper så hade det ju vart trevligt med en slant på fickan =)Sen skulle det inte sitta helt fel med en bil heller..


(notera att färgen, motorn, märket, fälgarna, stylingen, årsmodellen och standarden INTE behöver vara som på bilden =)

En ny säng hade vart skönt också.. Vit malm 160 cm från IKEA!


Och ett överkast till sängen, men det kan jag köpa på Gekås =)


Ja det var väl lite av det jag skulle vilja ha just nu.. Sen lite småsaker som jag också kan köpa på Gekås, typ:

Micro
strykbräda
kläder
heminredning

Och snart börjar det bli sommar också och då hade det vart skönt med lite utemöbler till balkongen samt uteplatsen på framsidan.. Så himla skönt nu när det börjar vara varmare ute och snön har smält bort från framsidan. Strax är det tid för att rensa bort allt skit i rabatterna och odla lite nya fina blommor dit. Jag vill ha en inbjudande framsida, det är ju bara för mysigt.

Nu ska jag försöka sortera lite tvätt, har tvättstuga på Torsdag kväll.

Ha det så länge. Kram!


Skön sovmorgon

Idag fick jag en efterlängtad skön sovmorgon ända till 11:00. Trassel lät mig sova och ensam hemma är vi så det var alldeles tyst. Känns som att det var jättelänge sedan jag fått sova ut en morgon, förra veckan var det barnen som skulle till skolan + att jag också hade skola vissa dagar. Sen jobbade jag fredag till söndag och då var det upp kl. 06 som gällde.

Nu har jag varit vaken en timme och funderar på att åka och storhandla. Det gapar tomt i kylen och min mögliga ost skriker efter en ersättare så han kan somna in i soppåsen =)

Förra veckan startade en ny kurs Vårdandets grunder och den verkar rent ut sagt riktigt tråkig. Iallafall nu i början när det är så mkt historik som man ska gå igenom och kunna. Men det blir nog roligare sen för det blir en del tillämpningsövningar så då får man ju jobba med händerna lite också..
I den här kursen kommer vi ha en sals-tenta, *nervös*. Då gäller det verkligen att man kan sin sak. I början av kursen sa lärarna att 30% måste gör om sin tenta för att de inte klarar den. Men jag ska inte fundera på den nu, för idag måste jag göra en uppgift som jag ska ha med imorgon ang. vilka kunskapsmönster som visat sig i en situation där jag fått vårda ngn.

Jag vet inte vilken situation jag ska välja (inte för att jag har många) men det ska vara en egen erfarenhet och det enda jag kan komma på är när min gammelmormor var sjuk. Jag var ju iof inte så vårdande men om jag sätter mig ner och funderar så kommer jag säkert på ngn bra situation då jag varit med henne. Kanske när vi åkte på bilbingo =) Det är ju vårdande, eller hur?
Hon fick lite livskvalitet med sitt barnbarnsbarn, och jag körde eftersom hon inte kunde själv samt serverade henne då hon inte orkade gå själv.

Det blir nog ett bra exempel känns det som nu när jag börjar tänka på det.

I förra inlägget pratade jag om ngt jag skulle berätta om senare. Det var så att vår dotter Elvira verkligen försökt att anpassa sig och ansträngt sig för att skolbytet skulle fungera. Tyvärr kom hon aldrig in i klassen så som vi önskat och hon har hela tiden längtat tillbaka till sina kompisar i Stallarholmen. Beslutet kom ganska snabbt och på några dagar bara så var hon tillbaka i sin gamla skola.
Det krångliga är att den ligger 2 mil hemifrån och kollektivtrafiken är inte den lättaste eftersom det är byten och väntetid m.m. Så nu kör vi henne och hämtar henne varje dag. Det blir en påfrestning både tidsmässigt och ekonomiskt, men vad gör man inte när man ser att barnen inte mår bra.

Ute har solen lyst flera dagar och snön börjar försvinna med raketfart. Det är så himla underbart när man känner asfalten under fötterna, och solen gassar på så det blir sjukt varmt. Nu är det snart sommar och det ska bli så himla skönt, för den här vintern har verkligen kännts lång.

Som avslutning slänger jag in ett litet tips på en blogg jag rekomenderar er att besöka. Min kompis Mia är bara för händig och gör alla möjliga olika söta hantverk. Kolla in:

http://www.minlillaverkstad.blogspot.com/
Hon är ju bara för duktig!