Nu blir det...

... sängen och en film eller kanske två.

Börjar känna mig lite stressad över allt som ska göras innan skolan drar igång igen, men det är väl bara bita ihop och ta en dag i taget.

Att göra innan 18 augusti:

* Städa övervåningen
* Tapetsera och måla datarummet
* Göra iordning trädgårn
* Åka till Gällivare
* Tvätta bort 30kg högen i tvättstugan =)

Ja det var ju inte så mkt, men man ska hinna med att ha en vardag och ett liv också.

Äsch, nu lämnar jag de tankarna och går och slänger på en film istället..

Godnatt!


Förlossningsdepression!

Det är en hemskt upplevelse som jag aldrig skulle vilja uppleva. Tänk att man första dagarna inte kan känna sig som en mamma och kunna säga att man älskar sitt barn, för att det känns som att man inte gör det.

Det är ca 2 procent som drabbas och det är ju otroligt tragiskt. Man får ju bara hoppas att alla som drabbas får den hjälp de behöver och att det inte ska gå så långt att man gör ngt man ångrar för resten av sitt liv.

Läste på Expressen om en tjej som drabbades, hon bönade och bad om att de skulle adoptera bort sitt barn. Tänk vilken hemskt känsla.. Och ännu hemskare att det är ngt man vill bara för att man drabbats av en depression. Om de skulle ha adopterat bort dottern och sedan skulle mamman bli frisk igen, gissa om man skulle gå under av att inse vad man gjort.
Såg på Oprah en tjej som hade dödat sitt barn under första dagarna för att barnet skrek och hon visste inte vad hon skulle göra. Hon kände sig inte som en mamma till barnet och hon hade ingen närstående som kunde känna igen varningssignalerna och larma om hjälp.


FAKTA:

Förlossningsdepression


Posttraumatisk stress efter förlossning drabbar cirka 2 procent. Tidigare depressioner, depression redan under graviditeten, depression i släkten och en dålig relation till barnets pappa är faktorer som påverkar. En besvärlig förlossning kan också vara en utlösande faktor.

Symptom kan vara:

*att man nästan aldrig känner sig glad
*oro för barnet
*känslor av att inte klara av situationen
*sömnproblem
*känslor av att vara värdelös och av obefogad skuld
*tankar på döden eller på att ta sitt liv.


Alla som lider av depression i samband med förlossningen blir bra. Depressionen ska inte förväxlas med blues, som kännetecknas av en period med gråtmildhet kort efter förlossningen.
Källa: Vårdguiden

Jag hoppas verkligen att man slipper denna situation, och jag hoppas att omgivningen till nyblivna mammor håller sina ögon öppna för konstiga saker kring mamman.
Jag tror på att man kan prata med mamman, om man misstänker ngt.
Man är ju inte mer än en bra vän om man bryr sig.


Läs mer här


Vårdare sparkad i magen - fick missfall.

Det här är ju bara för tragiskt, men det är inte en ovanlig händelse inom vården. Jag vill inte försvara vårdtagarna men de är ofta i en väldigt utsatt situation som är mkt integritetskränkande och att man reagerar på detta sätt är ibland ofta det enda sättet de kan.

Tänk er själva att alltid behöva hjälp med allt, kläder, dusch, hygien m.m. att alltid vraa blottad för en massa olika personal och kanske ibland inte heller kan uttrycka sig, sina känslor eller åsikter. Jag hade nog varit rätt så bitter som människa om jag varit i den situationen.

Det ger dock inte rätten till ngn att handgripligen ta till våld. Men jag tror inte att det var av avsikt att göra illa tjejen, och absolut inte göra så hon får ett missfall.Klicka på loggan och läs artikeln själva.
Sent idag igen.

Vet inte hur man ska kunna ställa om dygnen, man sover nästan till lunch varje dag och sedan går man inte och lägger sig förrän mitt i natten.

Någon som kan läsa mig en godnattsaga?

Böcker för tusentals kronor.

Nu är det bara drygt 3 veckor kvar innan man sätter sig vid bänken igen, och jag har inte letat fram alla böckerna jag behöver.

Den här terminen läser vi:

* Geriatrik
* Lindrande vård
* Människan Socialt och kulturellt
* Sjukvård


Samt att vi fortsätter kursen Svenska A och Omvårdnad sedan förra terminen.

Jag har nu försökt leta på nätet efter begagnade böcker. Behöver Geriatrik och Lindrande vård. Det finns inte så många som säljer dessa böcker, men jag hoppas det kommer ngn snart för nu börjar det närma sig.


             
(bilderna hämtade från bokus.se)


När jag hittat dessa så är bokdelen löst. Skönt! Det var bara två böcker jag behövde den här terminen, resten hade jag redan. Jag kan bara lova att det är inte billigt med dessa böcker. Hittar man inte begagnade så får man betala mellan 300:- & 500:- per bok.

Tycker inte att det är sjysst mot oss fattiga studenter som lever på STUDIELÅN! Tycker att de gott kan stå för och låna ut böckerna på konvux istället.

Det råkar inte vara någon som har dessa böcker till salu?
(eller kanske du känner ngn)

Jag fortsätter leta så får vi väl se om jag kommer billigt undan eller snällt får gå in på bokhandeln. =/

Dags att dela med mig om mina verklighetsbaserade drömmar.

Tyckte inte min blogg gick ut på någonting så jag ville lägga in ett tema för hela grejen.

För er som inte vet så började jag hösten 2008 att läsa upp mina betyg på komvux, då hade jag mitt mål uppsatt för vad jag ska bli när jag "blir stor". Nu har ett år passerat och det har varit allt annat än en dans på rosor. Men jag är supernöjd att jag hoppade på det här tåget och jag ångrar ingenting.

Här på bloggen kommer ni kunna följa min resa som kommer att fortsätta i minst 4 år framöver innan jag är helt färdig sjuksköterska. Visionerna för framtiden efter det är att jobba ett år och sedan vidareutbilda mig till Barnmorska.
Jag hoppas bloggen lever vidare ända tills dess och att jag har några läsare som är intresserad och kanske kan bli inspirerad av det jag genomgår. Det är aldrig försent att utbilda sig och ta tag i sina drömmar.

På komvux där jag går nu, har yrkesinriktningsprogrammet inom gymnasienivå OMVÅRDNAD, den är på 3 terminer och sedan är man utbildad Undersköterska. Så hösten som kommer är min sista termin, sen kan jag stolt ta på mig min nål.


Men det är inte slut efter det!

Sen för att kunna söka in till Högskolan måste jag läsa in fler poäng än vad jag redan har. Så vårterminen nästa år blir det hårdplugg av en del kärnämnen för att jag sedan Hösten 2010 söker in till Sjuksköterskeprogrammet.

Herregud så spännande det är och jag är alldeles jättetaggad att verkligen få känna att jag ÄR någonting, inte bara en arbetslös mamma med ett gäng (dock bra) meriter i CV, men som inte har något samband.


Jag hoppas att det kommer finnas någon som vill följa med på den här resan till Examen och allt som händer och rör denna tiden jag har framför mig.

Upp och nedgångar, tentor och uppsatser, trötthet och peppning.!


Tror ju inte att jag kommer vara så här positiv under hela tiden, de två terminer jag redan avklarat har många gånger känts som hundrakilos stenar att dra omkring på, men jag hoppas med hjälp av bloggen att jag under de stunderna kommer få tillbaka glöden efter peppande kommentarer m.m.Uppdateringar kommer ske så gott som dagligen, jag utbyter tankar om sjukvården som ibland kan vara en diffus fråga för många. Gör personalen allt och har de den utbildningen som behövs?
Bilder och statistik.

Och självklart mina betyg!

Dock så kommer inte mina tentor och uppsatser läggas upp här med tanke på att det finns "copycats" där ute i cyberspace, men ni kommer få information om vad det handlat om och vilka resultat jag fick.


Tänk att jag snart får "plåga" er med mina nålar...Censur:  Men jag lovar - Jag kommer vara bra på det!


Hoppas på återseende!Fotosession á la Trassel

Är han inte bara för fin våran lilla sötnos...Fick en bild på lillsessan också.. haha! Hon hade precis ätit och slickade sig runt munnen.. Kul det ser ut!Har just varit iväg på fyrhjulingen och handlat kakao så att ungarna fick göra chokladbollar. Så nu är det fullt med gris i köket. Nu blir det lite grävande efter gamla bilder.. Blev lite nostalgisk och ska se om jag hittar lite som jag kan visa upp.

Tjing

Gratis middag på Malmskillnadsgatan.

Det blev en liten tripp in till Stockholm idag igen. Vi åkte förbi Dannes jobb och sedan letade vi tobaksaffärer som har billiga snus och cigg. Hittade tillslut en på Kungsholmen/Fridhemsplan.

Vi stannade och åt god man på Malmskillnadsgatan =) På SOFT kök och bar. Jag åt en pizza med ananas, kyckling, banan och curry mums... Danne åt en plankstek och Elvira och Elliot delade på en planka..
Finansierade maten med Jack vegas maskinen och tjänade samtidigt ihop 10 minuters massage eftersom jag vann mer än Danne. HAHA! Gick + några kronor över det också så vi hade en trevlig gratis dag i stan. Det är ju nice!

På hemvägen ville vi spela lite bowling och stannade till på Heron city, men det var så himla mkt folk och en aning dyrare än hemma i Strängnäs, så vi åker på hemmaplan någon annan dag istället.


Danne och Elli spexar..


Jag och Elliot


Lulle i sitt sanna smile..


Nu till sänghalmen och förgylla dagen med en god natts sömn.

Kram


Vad gör man på en Söndag?

Nu har vi idétorka igen, vad gör man en dag som denna?

Åker till Stockholm! Och vad gör man där?

* Gröna Lund
* Gamla stan
* Kungsan
* Centralen
* Shopping
* Skansen
* Junibacken
* Eller bara strosande omkring

Eller kanske Eskilstuna och Parkens zoo?

Nä jag har ingen aning, allt verkar så krångligt.. Eller?


Elvira springer omkring med sin ridhjälm och sina stövlar.. Det set ju lite komiskt ut.. haha!


Motorhistorisk marknad i MalmbySvängde in dit och trodde vi skulle få se en massa gamla veteranbilar. Istället för det så var det en gigantisk loppis/marknad med gamla bildelar, märklintåg och en massa andra skojiga gamla grejjer.
Hittade ett par ridstövlar och en ridhjälm till Elvira som bestämt sig för att börja på ridskola till hösten. Så nu är det stallet nästa! Inte för att det gör mig ngt, jag som själv är en gammal hästtjej. Dock är det en dyr hobby och jag vill inte ens tänka på när hon ska börja tjata om en egen häst när hon blir äldre.. =)
Men det blir ett bekymmer senare, vem vet.. kanske man har råd att köpa henne en häst. Det får framtiden avgöra.Nu har Emma fått sitt p-piller.. Det var ett jävla tjat om dessa piller, men hon är verkligen inte kul att ha att göra med när hon är som hon varit senaste dagarna. Så klänglig!

Kanske man skulle ta och städa här i katastrofen.. Ikväll tänkte jag ha en myskväll framför tv:n och sommarkrysset.

Här har ni en spelplan.. Men passa er för att bli beroende av samtalen.. Har man en gång ringt, ringer man igen för att man så innerligt vill komma fram. Det kostar ju en del att ringa..Ha det bra så länge.

Tips på dricka!

Nu åker vi och lämnar tillbaka släpet vi hyrde igår för att hämta fyrhjulingen. Sen åker vi till Strängnäs och hämtar p-pillrena till Emma, så hon börjar fungera som en vanlig katt igen.. Lite jobbig hon är, och inte kan man släppa ut henne heller. =/ Men snart så, får hon gå ut stackarn.

Sitter just nu med en "Cream Soda" som jag köpte på City gross igår. Lite skum smak men ändå rätt god.Smakar som cola blandat med lite choklad i.. Danne gillade den inte, så då får jag ha den alldeles för mig själv.
Prova den om ni svänger förbi city gross.

Köpte även Vanilla Cola som fanns för något år sedan, tyckte om den då och sedan slutade den säljas i butikerna.
=( Men nu vet jag vart den finns att köpa så..=)

Hallonpajen tog slut idag också.. usch så jag har svullat.. haha, men gott  var det.

Shopping på City gross i Kungens kurva =)

Hej och hå, nu är vi precis hemkomna från Stockholm och en shoppingtur på City gross. Tycker det är kul att handla där, för de har alltid en massa trevliga erbjudande och de mesta man kan tänka sig till hemmet och livsföringen.
Köpte bland annat en 15kg påse med hundmat.. haha! Våran lilla anorexiahund kommer ju klara sig på den påsen 1 år eller nåt.. =)

Före det så var vi till Ekerö och hämtade en fyrhjuling, 150cc svart.. tuff som attans, men va fan ska vi med en sådan?? Nånå, det är Danne prylgalen som får sig en dos motorljud.. =)

Elliot var stolt stilla förare en sväng..


Nu ska jag gå och knapra lite jordnötter och se om det finns ngt intressant på dumburken. Tänk om man skulle kunna komma i säng ngt så när tidigt idag, inte för att jag tror det är så stor risk eftersom jag inte alls är trött.
Det får väl bli lite blippande på www.blip.se ngn som vill försöka sig på en omgång Yatzy eller liknande. Ngn som brukar spela där? Hör av er, jag spelar gärna. =)


Klicka på bilden för att komma till spelet.

Kramiz

P-piller till katten.

Har dragit på det för länge och nu har hon gått 2 dagar över tiden för sitt p-piller, idag hämtar jag ut nya piller och trycker i en i henne innan hon får för sig ngt. Hon börjar vara lite klängig och jamig så jag hoppas inte det är för sent.
Det har varit nog med bebisverkstad för henne, och jag vill inte ha fler kullar då hon blir så himla konstig när ungarna blir större. Hon är en jättebra mamma de första 10 veckorna, men sen blir hon som förbytt.Hon är till och med samma färg som den ovan.. Haha!!

Har hört att man inte ska ge sina katter p-piller under en för lång tid eftersom de då kan få juvertumörer, denna veterinär sa dock ingenting om att det kunde vara större risk så jag fortsätter ge henne tills vi får chansen att kastrera henne istället.

Annars idag så händer det inte så mkt, drar in till E' Stockholmo en sväng och gör lite buissness. Men annars är det lugnt. Och inte har man orkat ta tag i datarummet heller, det får bli ett senare projekt för nu känner jag mig helt slut.

Kram. 

Hallonpaj.. *mums*

Fick sånt sockersug så ni kan inte ana, affärerna är stängda så inte kunde man handla ngt gott heller. =(
Men tänk då vilken tur att man har en trädgård full med goda röda bär. Hallon, jordgubbar och röda vinbär blev ingredienserna, med en härlig smulpajdeg till.. Yummy!!Skit är det på tv också, och inte har man lust att städa heller, fast det skulle behövas.

Kom hem från Falun idag och djuren verkar vara glada att vara hemma, Trassel fick sig en makeover när vi kom hem.. =) Rakapparaten drogs fram och nu är han mer lik en nakenhund än vad han varit tidigare, trots att han är en nakenhund.. haha, det där lät ju konstigt.. Men han hade så himla mkt tovor runt ljumskarna och bakbenen, så det var bara att trimma bort.. Han ser lite "skabbig" ut stackarn med lite kala fläckar här och där under magen, men det växer ju ut. =)

Nu kom Elvira och vill att jag ska komma och kolla i hennes rum när hon och Elliot har städat. Tänk att de tog tag i städandet efter två veckors tjatande.. Men det tar sig! (sa mordbrännaren)

Ha det!

Nattsuddar..

Ligger i lillbrorsans rum och ska försöka sova snart. Kidsen kollar "Night at the museum" och jag och Danne surfar med varsin dator.

Åkte till Falun idag och ska hämta hem våra djur, guud så glad Trassel blev å se oss. han visade verkligen att vi var familjen.. =)

Åkte en sväng inne i Falun på cruising med raggar/veteran bilar, shit va mkt snyggt det finns, men oj så mkt risigt samtidigt. haha! Men trots det så är de värda sjukt mkt pengar iallafall.Imorgon bär det hemåt igen, då blir det datarummet som ska ordnas, men först ska allt ut därifrån och det är nog lättare sagt än gjort. En stor jäkla garderob, soffa och databord. Och inte att tala om Dannes alla datagrejjer.. Hoja! (sagt som en sann norrlänning). Men man får tänka framåt och hur fint det kommer bli.
Samma gråa färg som i Elliots rum och sedan en annan fondtapet.. Överaskning när bilderna kommer.. Keep in touch!

Nu blir det lite surf och sedan natti natti..

Sov gott alla!


Hur kommer det sig?

Att syskon alltid bråkar? Jag hade inga syskon i nära ålder när jag växte upp så jag vet inte.. Våra barn som det skiljer ca 2½ år mellan bråkar nästan hela tiden, vad ska man göra? Ibland leker de tillsammans hur fint som helst, men sen mitt i allt bryter världens kaos ut.
Man får väl bita ihop och se framåt istället, en dag kommer de kanske vara bästa vänner och stötta varandra genom livet, men det känns långt dit ibland. =/

Men söta är de iallafall! (en mkt gammal bild)

Då var det klart..

Herregud så skönt det känns, nu är Elliots rum klart!! Och kolla in, visst blev det fint?

Före


Efter
Och här är den lyckliga innehavaren av rummet...
Köpte förresten en ny kamera i helgen.. En  Kodak EasyShare Z8612 ISVi hade med oss kidsen på en sightseing i Stockholm, åkte från Slagsta till Ekerö med färjan, sedan över till Drottningholm och glodde på slottet.. Mäktiga byggnader där.. hmm. tänk om man skulle få vara prinsessa för en dag. =)

Folket i baksätet var inte så intresserade utan ville mest hem och busa.. Men de såg ut att trivas en stund iallafall.

(Elvira hade sin kompis med)


Då var det bara datarummet kvar då, men det får bli till helgen, imorgon åker vi till Falun och hämtar hem våra småttingar Trassel och Emma.. Hehe, det hade gått bra med dem, men morsan och pär kom underfund med att de inte skulle skaffa hund iallafall.. =)
Det blir mkt städande och särskilt när det är skitväder ute.. (men det är väl charmigt)

Idag är det "So you think you can dance" då får man drömma sig bort lite en stund.

Home makeover

Idag var vi på HORNBACH och handlade tapeter målarfärg och tillbehör, för att göra iordning Elliots rum och datarummet.. Snyggt som attans kommer det bli. Ni får se bilder senare när det är klart.

Vi var i helgen och hämtade nya sängar åt kidsen, såna där höga som man kan bygga koja under. =) Så nu var man populär för en stund..

La mig just i soffan efter att ha grundmålat Elliots rum, måste vänta tills imorgon innan jag målar vanliga färgen över. Det blir grått på väggarna med en fondtapet (skarp skillnad, och assnygg). Samma gråa färg ska till datarummet med en annan fondtapet...
Åh va jag längtar tills det blir klart.. Så fräscht med lite nytt!

Snart börjar Beck på fyran igen.. Återkommer med bilder på rummen när de är klara..

Tjing

Hemma igen.

Åkte i Måndagskväll till Svärdsjö och Mammsen och lämnade Trassel och Emma. Trassel gjorde entre med att skita i källaren och pissa i hallen.. Jäkla hund! Men jag tror pisseriet var revirmärkande för tidigare ägarna av huset hade 2 hundar. Emma morrade omkring till mammas katt Ludde (som är hennes egen son) men det är ju ett år sedan han flyttade, och hon har ju aldrig gillat andra katter så.
Annars har det gått bra, pratade med mammsen idag.

Under nästa vecka åker vi upp igen och ska försöka hjälpa till lite med nyhuset, sen tar vi hem djuren igen.

ULLARED då?
Vi shoppade som galningar och kom ändå inte upp i större summa än 2500:-, riktigt lyckad resa och vi fick rejält med kläder till både ungarna och mig, Danne fick lite han också, men han ville inte ha nå mkt. (Mer blev det till oss då) =)

Tänkte vi skulle försöka ta oss an Grönan här ngn dag, skulle vara kul att ha med sig ngn. Ringde brorsan och hörde men de ska tatuera sig och kunde inte slösa pengar,. Tråkmånsar!! =)

Får väl ragga tag i ngn annan då! Ngn??

Nu ska jag åka till ICA och handla cancerpinnar.. Ha det!

Ullared nästa..

Imorgon bär det av söderut, Ullared och Göteborg är ett par av ställena att besöka..

Kommer inte vara mkt aktivitet här på sidan förrän till helgen kanske.. Men då kommer uppdatering om hur resan varit.

Då var det söndag igen..

Tänk att veckorna bara flyger fram.. Nu är det söndag igen och här sitter man och funderar på vad veckan har gett.

Den här veckan som varit har gett mkt, vi har haft fullt upp med massor av trevliga besök. Norrbaggarna åkte hem i Fredags efter 5 dagars besök. Det var riktigt trevligt och vi kommer snart att ses igen.

Natasha, hennes son David och Tommy.

Det har varit en massa barn som härjat här i huset, och man har fått erfara att man lever iallafall..
Här ser ni de flesta på studsmattan och har skoj.Lillkusinen Linnea är ju också här, och barnen tycker om att få ta hand om henne lite.. =)

Elliot och Linnea

Elvira och Linnea

Det vart ett glas extra innan Norrmännen skulle hem som avsked. Så man kunde inte riktigt hålla minen när kameran kom fram..Och dagen efter skulle man vara manekäng för den nya flytvästen svärmor kom med... Sliten och dann...Dagen avslutades med besök från min älskade vän och hennes familj... Nytillskottet är ju bara för fin..!Det var helgen det.. Ha det gott så länge!

En morgon i väta..

Man skulle kunna tro att jag kissat på mig när jag gick ut i regnet imorse.. Himlen har öppnat sig och när jag skulle ut med Trassel så vägrade han följa med ut. Det bara öser ner och när jag skulle locka honom att gå ut och kissa så hann jag bli dyngsur..
Gårdagen var trevlig, vi fortsatte våran norskalektion och jag fick lite mer roliga ord att översätta. =)

SVENSKA          -          NORSKA

Bärs                               Bajs
Spindel                          Eddecop
Sladdis (barn)               Attpåkladd


Testa lägg in ngn av orden i en mening, så får ni skratta lite.
ex. Vill du ha en bärs? Haha, norrmännen trodde vi frågade om de ville ha bajs?
Ger du ditt barn tisse? (=ammar du ditt barn?) Tisse betyder ju underliv på norska så ni kan ju bara gissa vilken reaktion mamman fick. HAHA!Några glas vin blev det också, det var gott! Det är inte ofta man dricker nu för tiden så det är skoj när man får tillfället. Fast att erkänna så ger det inte mig så mkt, utan det är bara sällskapligt.

Undra vad man ska hitta på idag med hela släkten? Det känns ju inte som att det är läge för något spring på stan eller ännu mindre Gröna lund som vi skulle försöka hinna med när alla är här. Men det blir väl Kungens kurva eller ngt liknande där man inte behöver vara inomhus.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Förresten, Louize! Din sida är inte aktiv så jag kan inte maila dig, vet inte vilken msn/mailadress du lagt till som min, men jag hittar inte dig. Skriv en ny kommentar och lägg till din mailadress så hörs vi angående din förfrågan.

Norskalektion på kvällstimmarna.

Haha, igårkväll hade vi norskalektion med Dannes kusin och hennes kille. Det var intressant och givande, och vi har skrattat så vi kiknade nästan.

Lite ord:  (med reservation för stavningen) =)

SVENSKA            -               NORSKA

Bröst                                      Puppe
Groda                                     Tullefrosk
Åska                                       Lys å torden
Napp till bebis                        Schmocken
Underliv                                 Tiss
Gurka                                    Agurk


Uppdatering kommer med fler ord. Kommer inte på så många fler och  översättaren är ute med sonen och hoppas studsmatta.

I övrigt har vi haft några riktigt trevliga dagar, igår åkte vi till Tuna Park i Eskilstuna och gick runt lite. Sen blev det jättegod kycklingsallad och en trevlig kväll.
Kollade Michael Jacksons minnesstund på Tv4 igår och jag hade en klump i halsen som jag lyckades hålla tillbaka under hela 2 timmars tittande, men när dottern Paris började prata alldeles i slutet så brast allt. Usch så hemskt det var!


Vad ska man hitta på idag då?

Nu sitter vi alla här runt bordet och funderar på vad vi ska göra idag. Har ju besök från en massa olika håll i norden och det hade ju vart kul att kunna göra ngt kul för alla. Några förslag?

Badade Trassel imorse då han luktade som en hel toastol.. Måste erkänna att det är lite jobbigt då man måste bada honom minst en gång i veckan. Han är ju värre än ett barn.. haha!
Men har man gett sig in i leken så... =)

Vädret är inte heller ngn höjdare så det blir inge båtåkande idag..

Usch så uttråkad man kan vara, nu måste vi fan göra ngt. Äsch, det händer ju ingenting så länge man sitter här.  Bye!!


Får norrmän på besök idag.

Dannes kusin Natasha med familj kommer från Norge på besök idag, ska bli så roligt att träffa henne och hennes son som redan hunnit bli 2 år. Nu har vi fullt hus här med massor av släktningar, och det är mkt folk men det är jätteroligt när det händer ngt här i byn.
Vi tänkte åka till Stockholm en sväng också snart, så Danne är i duschen och vi är strax startklara.

Vädret är inte det bästa nu i dagarna och det känns hemskt, tänk att man aldrig är nöjd.. När det är varmt så klagar man och när det är kallt och regnigt klagar man. Nånå man kan ju inte få allt man vill ha!

Dags att dra!

Vaknade tidigt och kunde inte somna om..

Den här dagen var efterlängtad, hoppas nu att den inte är allt för krävande.. Håller alla mina fingrar och tår för dig vännen!
Snart bebislycka! =)Det är ju bara så härligt..

Pecke och company åkte vidare till Stockholm idag efter 2 dagar på besök. De har åkt båt och druckit gott =) och jag tror de var nöjda med visiten.


Danne njuter av båtlivet.

Idag gick vi till Vikingafestivalen här i Stallarholmen med Jenny och Stefan, stackarn går fortfarande med magen i vädret så här 9 dagar över tiden. Men hon står i och verkar inte jätteless. (inte som det ser ut iallafall) Men visst vill de att lill*n ska komma ut snart. Jag längtar sjukt mkt efter att få gosa med lilla bebisen..


Vikingafestivalen är mkt välbesökt och man kan göra och se en massa roligheter.

Sen blev det lite städ (IGEN) och nu väntar vi på att Dannes föräldrar ska komma. De har åkt från Gällivare och är nog här när som helst. Ska bli kul att de kommer, vi har verkligen saknat dem. Imorgon kommer Dannes syster med familj också, och då får vi träffa lilla Linnea som vi också saknat sjukt mkt. Det är så tråkigt när man inte träffar de så ofta och får inte se när barnen växer. Synd bara att de andra systrarna och systersonen Emil inte kunde komma, då hade det vart komplett.

Nu blir det lite kvällslugnt och jag tänker inte göra så mkt mer idag. Danne gick iväg med barnen så de fick cykla så nu sitter jag själv och det är skönt. En stund med tystnad är en väl behövd stund, sen blir det fullt upp i flera veckor framöver.


Båt och bad..

Godmorgon på er, idag kom jordens åskväder förbi oss och himlen öppnade sig. Skönt och urladdat var det faktiskt!. Nu kom solen fram igen, men det är kvavt som attans och man blir alldeles utslagen.
Dannes kusin Pecke med tjej och kompisar kom förbi igår, och mös på kvällen. De badade, körde lite båt och vi hade det riktigt trevligt.

Vaknade av att det domderades i köket och när jag klev upp stod Peckes kompis Tomas och städade i köket. Lite najs! TACK!

Nu ska jag ta en rök, Tessi och Jessica åkte och köpte cigg åt mig när de åkte på affärn.

Smygtitta in i framtiden !

Man sover så sött, vaknar av att Trassel vill ut och sedan ser man att han är full av diarre skit i arslet. Stackarn har blivit dålig i magen. Det var bara marsch in i duschen och skrubba, sen föning och efter det mat och promenad.
Det blev en intensiv morgon, jag som brukar kunna få gå och sova en stund till efter att han fått gå ut. Men idag vart man ju hur pigg som heslt så det var ju ingen ide att somna om.
Har en del att göra idag också så nu fick jag lite extra tid. Båten stod kvar på uppfarten och idag ska det åkas och shoppas lite småsaker till den, och förhoppningsvis kan vi sätta ner den i vattnet i eftermiddag. Det är ju fortfarande så fint väder och det är ju då man vill ut med den.

Nu börjar snart våra bästa år, denna sjuka serie som är så beroendeframkallande. Tänk va jobbigt när de slutar sända den. Nog för att det inte kommer hända de närmaste åren eftersom vi här i Sverige ligger typ 4 år efter i sändningarna och de håller fortfarande på att spela in.
Jag som är så jävla nyfiken förstörde spänningen en aning, när jag hittade in på den amerikanska hemsidan och kunde läsa om programmet månad för månad ända fram tills 2009.
Så jag vet vilka som kommer bli tillsammans, få barn och andra smaskigheter. Måste ju erkänna att det inte är lika kul att se programmet nu men jag fortsätter och se iallafall, den är ju ändå bra och visar mer detaljer än som står på nätet.

Ngn som också vill förstöra spänningen? Gå in på: www.daysofourlives.com/updates/monthly_updates.html


Det tog 2 ½ timme att ta sig 8 mil.. =)

Åkte till Uppsala och hämtade en båt idag, med kärra och allt, kruxet var att det var en 30 kärra och det tog sin tid att ta sig hem kan jag ta och meddela, men det var ganska trevligt att cruisa fram i skogarna. Nu står båten på uppfarten och imrgon ska de i vattnet..
Sen blir det att inhandla vattenskidor och fara ut och rejsa... *yiiiiehaa*

Nu blir det nattstund och imorgon en intensiv dag. Det ska köpas flytvästar och båtdynor.. Någon som har till salu?


Godnatt!


Nu har det blivit lite ändringar..

Kommentarer, vad tycker ni? Bättre eller sämre?

Städ, svett och tårar...

Städa måste man tydligen göra hela sitt levande liv, hur lite man än vill så är det nödvändigt. Och i det här huset verkar det vara mer vanligt än hos andra känns det som. Går jag inte och plockar hela tiden så växer det fram saker ur alla hörn och kanter. Hur kommer det sig?Svettas gör man också, hur fräscht är det att man luktar som en instängd lastbilshytt en timme efter man duschat. Det här vädret är mer än välkommen men kan man få lite vila iallafall på nätterna från värmen? Nu börjar det inte vara kul nå mer. 23 grader räcker gott och väl, och om man vill ha mer värme kan man väl sätta sig i solen där det är 10 mer.

Tårar, skrik och bråk... Så blir det varje gång man ska ha barnen att städa sina rum. Tänk att det ska vara så himla roligt att stöka i sina rum, men när det är dags för städ så vänds hela världen upp och ner.
Just nu håller Elvira på att försöka få upp dammsugaden på övervåningen. När hon ska ha upp stolar, kartonger och andra tunga saker är det inga problem och nu står hon som ett fån och drar i handtaget och kommer ingenstans. Nu fastnade slangen och hon får panik.


Vi har en bra dammsugare iallafall, den heter Elektrolux Ultra Silencer. Inte för att den är så tyst av sig, men jag har hört värre. =)