Mina ögon går i konkurs..

Så lät det när Danne inte orkade köra hem från Eskilstuna idag.. haha. Det var ju såklart meningen att han skulle säga "Mina ögon går i kors" men det blev lite tokigt, kul var det iallafall... Och såklart var det jag som fick sitta brevid och Danne körde hem =)

Just nu sitter jag med slinghättan på skallen, och snart är det klart att skölja ur. Spännande att se hur det blir, det är ett tag sedan jag hade slingor. Men det blir säkert bra, kommer väl se ut som en tiger =)

Imorgon startar sista skolveckan och sen är jag ledig i två veckor, eller iallafall en vecka då det är påsklov, men eftersom vi åker till Gällka så stannar vi en vecka extra annars blir det så stressigt.

Nu måste jag skölja skallen, vi hörs!

Det går utför...

Idag blev man ett år äldre och vad ska man säga om det då? Ja, det känns inte som att man blivit ett år äldre, känner mig fortfarande som 20 och de som är 30 är ju mkt äldre än mig. =)

Dagen började med att jag var superutvilad kl. 8 ??? varför kan jag inte förstå, för jag somnade inte särskilt tidigt igår heller. Sen plockade vi undan lite här hemma, Danne åkte och handlade ingredienser till maten och en tårta. Sen väntade vi på farsan, Maria, Mimmi och hundarna som kom vid två tiden.

Jag fick rosor, en kruka och en jättefin påskblomma med kruka. Sen fick jag pengar som jag ska ha till en tatuering jag hoppas jag kan åka och göra så snart som möjligt. =)


En massa gratulationer både på telefon och facebook har det kommit också.. Det är ju kul, då känner man att man har lite vänner iallafall =) Tack alla så jättemkt för önskningarna!

Nu är jag helt seg och slängde mig i soffan, ungarna ligger i badet med sin nya belysning som Danne så glatt ropat in på Tradera (prylnisse som han är).


Snart är det Körslaget och att inte glömma Earth hour.. Tyvärr kommer jag inte släcka tv, men det är väl tanken som räknas, är det inte så man brukar säga?

Snöstorm igen då.. =(

Det verkar aldrig ge sig.. Nu snöar det och stormar ute så man inte törs sätta näsan utanför dörren.. Fan va jobbigt det är när det är vinter, eller vår eller vad man nu ska kalla det.
Helgen har inte bjudit på desto mer, igår åkte vi dock till farsan och Maria. Åt lite god mat och tog en liten drink, sen blev det Körslaget och efter det i säng.. Trött som få! =)

Det blev hemresa tidigt och då lämnade jag och Elvira grabbarna hemma sen åkte vi till Eskilstuna och köpte ett par stövlar åt Elvira.. Det är ju så sjukt blött ute nu, och hennes vinterskor börjar se sina sista sömmar nu.

Just nu försöker jag hitta kraften till att städa undan här hemma, ser ut som att en bomb briserat IGEN.. Fan va less man kan bli, kan inte någon bara betala en städerska som kan komma hit och göra skiten åt mig? En bra födelsedagpresent kanske? hehe... Nä, jag tror inte jag skulle tillåta någon att komma och röra om i mitt stök, hur trist det än är att göra det själv. Integritet, hallå!!

Har pluggat lite Engelska idag också, så duktig har jag varit. Prov igen på Onsdag, men som vanligt så är det väl inga svårigheter. Känns fortfarande som mellanstadienivå på engelskan och felen lyser med sin frånvaro (om man får skryta lite). Jag har sagt till min lärare hur jag tycker, men eftersom engelskan hör till gymnasiepoängen och är ett kärnämne måste jag läsa den, och då är det bara att vänta tills vi slutar och får betyget. Ser lektionerna som ett tidsfördriv! som att man inte har annat att göra. =)

Fick tillbaka min skrivuppgift 1 i Svenska B... VG! hihi..
Även naturkunskapsprovet om en massa olika slags energier.. VG!
och Samhällsprovet om buddhismen och hinduismen.. VG!

Jag har inte alls varit lika engagerad den här terminen, därav är det bästa jag presterat VG, men jag har varit så nere av någon anledning att jag inte haft kraften att bry mig lika mkt som jag gjort tidigare.. Nånå, det är ju ingen katastrof att inte få MVG på allt.. Har ju bra betyg i övrigt så jag tror inte det gör så mkt. Men det återstår väl att se när man ska söka till högskolan.. =)

Nästa helg fyller man år också.. Snart får man börja räkna neråt, och om 2 år har man halva foten i....

Nä, nu får jag ta tag i sarajevo tillståndet som råder.. Wish me luck!

Grilla korv efter E20?

Idag var en sån där superfin dag precis som de andra dagarna den här veckan. Men eftersom man har legat däckad har man ju knappt satt ut näsan genom dörren.. Idag dock kände vi oss alla i bättre skick, och var sugna på att åka ut och grilla.
Vi packade en liten påse med korv och tillbehör, sen åkte vi till Mälsåkers slott som ligger här på ön. Men där fanns ingen eldstad =( Vi sökte vidare, men hittade ingenstans vi kunde slå ner våra korvsugna magar.. Tänk vad enkelt det är när man bor i Gällivare, då åker man ut efter E10:an och sätter sig och glor på bilar som åker förbi samtidigt som man grillar sig en korv och myser i vårsolen..

Man kanske skulle sätta sig efter E20:an och grilla, tror ni man fått sitta länge innan ngn idiotförklarar en eller innan polisen kommer.?? =) haha.. Det är ganska komiskt egentligen det där med E10:an, tänk att det är en så stor grej på våren. Men det är inte så konstigt, det är ju faktiskt jättemysigt.

Och för er som inte vet vad jag menar så kan jag berätta att i Gällivare åker man ut på våren när det är jättefint väder och sätter sig vid Europaväg10 (E10) och grillar korv alldeles intill vägen på en kulle. När det är en riktigt fin dag så kan det stå upp emot 50 bilar på sträcka på några kilometer bara. Och det är alltid smockat med folk. =)

Det är lite norrlands charm.. =)


Vi fick inge korv idag, men det blev fläskfile till middag istället.. mums..

Då lever man igen då..

Ja, det känns som det lite iallafall.. Efter en hel vecka i sängen så är det nog dags att börja vakna till liv igen. Det känns verkligen i hela kroppen, och man är öm överallt. Nu har ögonen börjat ge sig iallafall, och det gör inte ont när jag kollar åt sidorna längre. Skönt, för det var verkligen sjukt jobbigt.
Nu har snoret börjat rinna och hostan har kommit som ett brev på posten. Oj, nu kom jag på att jag inte hämtat in posten idag heller. =) Men det kommer väl ändå inget intressant utan säkert bara en till krämpa efter förkylningen.

Ikväll är det Lets Dance på tv, måste erkänna att jag inte alls är lika intresserad av programmet längre, det är för mkt sympati och de som verkligen inte förtjänar att åka ut gör det. Tycker inte att det är tittarna som ska rösta, utan juryn istället. Tittarna röstar ju bara skit ändå..

Imorgon däremot är det Melodifestivalen och den ska jag se.. Hoppas på min favorit och jag tror det kommer stå mellan 2 riktigt bra bidrag.. Vilket som får vinna för mig, de är bra båda två.. Tror förresten inte det finns något bidrag som inte borde få vinna, så det här året behöver man inte oroa sig för någon Snälla snälla snälla... som skräller.. =)

Tänkte att jag skulle plugga lite idag, så jag satte mig med böckerna, men ångrade mig när jag slog upp dem.. Orkar inte ännu.. så det får vänta till senare eller imorgon istället.

Vågrätt läge hela veckan. =(

Ja, så har det sett ut här hemma hos oss. Det började på Måndagen när Elvira hade huvudvärk och feber, hon fick stanna hemma från skolan och jag körde istället Elliot till dagis.
Själv började jag känna mig lite hängig och gick och kröp ner hos Elvira i sängen. Kl. 12 ringer de från dagis och säger att Elliot varit hängig hela dagen, knappt ätit lunch och sedan somnat på sagostunden. Det var bara att ge sig iväg för att hämta upp honom. Han sov fortfarande när jag kom och han var jättevarm.

Dagen fortsatte i sängens sällskap och vi sov allihopa resterande timmar. Nu hade vi alla tre hög feber och den ena yrade mer än den andra. Danne var på jobbet och kom hem sent efter en dag full med möten. När han kom hem fick han ta hand om oss alla. Blöta, kalla handdukar på våra pannor och serverade vatten i fulla lass.

Natten blev inte alls kul, Danne fick sova på soffan med Elvira och Elliot sov med mig i sovrummet. Svettig, blöt, kallsvettig, frös om vart annat. Vaknade och såg väl både den ena och den andra elefanten i rumstaket.. Inte kul alls.

Tisdagen fortsatte vi att sova allihopa, nu var även Danne febrig =( Fick i oss lite frunch och sen åkte jag mot alla odds till skolan och fick tillbaka mitt prov jag skrev förra veckan. VG blev det så jag fick iallafall något att vara glad över den dagen. När jag kom hem intog jag sängläget igen så som resten av familjen redan gjorde. Vi sov lite till, var vaken en stund, men det blev kväll väldigt fort iallafall.

Natten spenderade vi ALLIHOPA i våran säng och det ska jag säga er var mer än vad som fick plats. Fyra svettandes frysande febriga personer i samma säng med duntäcken. Det var ingen lek... Jag fick som vanligt sova mittemellan kidsen och imorse när jag vaknade hade jag mäkta ont i hela kroppen. Man kunde inte röra sig som man ville plus att man hade en och annan armbåge eller knä på de konstigaste ställena.

Idag verkar Elvira vara frisk iallafall, hon har inte feber och har varit vaken hela dan. Elliot däremot kom och la sig vid lunch och sov en och en halv timme, alldeles varm.. Nu är det tredje feberdagen för gossen, så jag hoppas det är den sista också. Imorgon får Elvira gå till skolan iallafall, så får vi se om Elliot kommer sig iväg tills på fredag istället.

Fasiken också jag skulle ju verkligen behöva komma mig iväg till skolan också, men Danne jobbar hela veckan ut så jag kan inte. Men det är väl bara att ta tag i under helgen istället, så att jag kommer ikapp. Skönt är iallafall att jag ligger före i både Matten och Engelskan, så då är det ju bara resterande fyra ämnen som är prio 1.

Jag har precis skickat in anmälan till Frivilliga resursgruppen här i Strängnäs. Det är en grupp som rycker ut vid större olyckor eller katastroftillfällen då det behövs mkt hjälp. Allt är frivilligt och man får inget betalt, men det är ju ett tillfälle att hjälpa människor i nöd och det kan man ju inte avstå.
Den 17 Mars är första utbildningsdagen och sedan följer 9 tillfällen till fram till Maj. Det handlar om:

  • Den frivilliga resursgruppen
  • sårbarhet
  • 30 minuters metoden
  • hjärt-lung räddning
  • första hjälpen metoder
  • att möta människor i kris
  • kommunkunskap
  • brandkunskap
  • information vid kriser

Det ska bli riktigt intressant och roligt att vara med, att göra skillnad när det väl gäller. Och det är ju en kunskap jag kan ha med mig i hela mitt framtida yrkesliv inom sjukvården.

Nu börjar våren också komma, och det känns underbart. Jag var ute med Trassel tidigare idag och asfalten har börjat synas ända in på vårat område. Dock är det ju lite blött och så, men det är så härligt när det börjar smälta och man ser ljuset bakom all denna snön. Det kanske blir en sommar här trots allt. =)

Ojdå vad jag rusade iväg med orden, nu skrev jag ju hur mkt som helst. Hoppas ni orkade läsa. =)

Vem stökar hos mig?

Då var det städat här hemma IGEN... Fattar inte hur det kan bli så stökigt hela tiden, vem är det som stökar hos mig på natten, när vi andra sover???? Sitter nu vid datorn och har inte ngt annat bättre för mig, funderar på vad det ska bli för mat idag.. Kyckling i gotta sås tror jag det blir.. mmmm..

Danne har kört syrran på intervju till Sthlm, sen åkte han till jobbet och ska spendera några timmar där tills det är dags att åka hemåt igen.

Imorgon börjar skolan igen, =/ måste få lite inspiration, för just nu känns det jobbigt... Känner inte för att plugga, och jag vet att jag borde göra det för jag var inte på lektionen i fredags. *suck*

Kan ngn bara sparka mig i arslet och ge mig lite energi?!

Insnöad lagom till provet..

Ja då sitter man här igen, dagen för provet och känner sig totalt efterbliven... Men det återstår att se hur det går imorgon.. Religion på schemat! Jag har ju haft rätt tur på sistone och lite av det som sagts på lektionerna har fastnat. =)

Insnöad har man blivit igen också, 2 dm utanför dörren när jag kom hem tidigare.. Och nu en timma efter så kommer jag garanterat inte få upp dörren igen.. Nu får det fan vara nog med den här vintern, vid den här tiden förra året började ju blommorna ploppa upp i trädgården, och nu ser man knappt staketet på baksidan.. Det här är ju helt sjukt..
Hade man haft möjligheten så skulle jag dra till sahara imorgon.. =) Fast då klagar man väl där också.. man är aldrig nöjd med vädret, så är det ju bara..


Nu ska jag skotta mig ut till bilen och hämta lillgrabben, sen blir det inte många knop resten av kvällen. Kanske lite plugg, men i övrigt tror jag dvd:n vinner kampen om mig ikväll..