Någon som väntar?

Skrev ju sist att jag skulle lägga upp bilder idag, förlåt om det blev lite sent men jag har haft fullt upp idag.

Överaskningen som jag skrev är väl inte så jäkla roligt för utomstående men jag vet att ni är några stycken som vill veta och se vad jag gjort.

Haha, vi som är så kreativa här i familjen har ju sedan länge tillbaka sagt att det där datarummet ska göras om.

Gissa vad!
Det är klart!

Nu har ungarna ett tv-spels rum, samt att det är ett gästrum, samt Dannes datarum..
Och så här fint blev det.


Sjysst va?

Jag är jävligt nöjd, och man måste ju vara lite egenkär och säga att man är ganska säker ändå... =)
(Danne har också hjälp till, ganska mkt faktiskt, så jag kan inte ta åt mig all ära.=))


Imorgon ska Elliot till BVC för sin vaccination. Nä det är inte svininfluensa vaccinet, utan den vanliga 6 års sprutan.. Han får den lite tidigare än 6 år då vi i samma veva ska ta 5½ års kontrollen.
Få se hur stor våran gosse blivit.. =)


Nu godnatt och fortsättning på Twilight 2 boken.. Snart klar med den! Spännande som fan!

inge vidare eller kanske ändå!

Har kännt mig lite halvrisig senaste dagarna och har inte orkat göra desto mer. Igår var jag hemma från skolan och just då såklart får man reda på att man har 2 prov närmaste 2 veckorna. Men det är hemprov och det ska nog inte vara några problem. Det handlar om Existentiella frågor och vad man själv tycker och tänker.

Idag hade vi första lektionen i Geriatrik, det var intressant och jag tror det kommer bli en bra kurs. Lite kul var det att få veta lite fakta om gamla människor och deras tankar och vanor, sjukdomar och deras psykosomatiska problem. För de är oftast såna problem de har stackarna...

Så snart kan man prata med sina gamla gaggiga släktingar och förstå hur de tänker.=)

Nu är det iallafall helg, och ni kan inte ana hur skönt det känns. Dock är det inte långvarigt då vi har sjukt mkt att göra här hemma. Nästa vecka kommer Dannes släktingar så då är det full rulle igen. Men det är kul när det kommer folk, man har som ngt annat att göra då än gå omkring och städa. =)

Kommande vecka i skolan är också ganska lugn, vi har många dagar då vi har hemstudier, så egentligen är det bara Svenskan på onsdag och fredag som är obligatorisk. + att vi på Torsdag ska till Eskilstuna och en palliativ avdelning på studiebesök. Det blir trevligt, vår lärare har sagt att man lätt kan tro att personalen på en sådan avdelning är deppiga och nedstämda pga den situation deras patienter är i, men hon påpekar sedan att dessa människor är otroligt glada och framåt trots allt.

Nu är det dags för att dra igång helgens sysslor och på Söndag kommer en överaskning i bilder upp på bloggen.

Blev ni nyfikna nu va?

Livshotande sjukdom ALS + dokumentär

Ibland är allt bara väldigt rörigt. Hur kan det vara så svårt att planera längre än näsan räcker? Jag fattar inte.

Idag fick vi inte veta något om praktiken, den som skulle fixa det fanns inte tillgänglig på telefon varken idag eller igår. Jahapp, men förra veckan då?
Nä, ibland blir man bara lite trött på att få allt i sista sekund. Men nu ska jag inte deppa ner mig på det. Tycker i stort sett att denna termin har börjat bra och vi har ändå fått en del framförhållning till uppgifter och viktiga datum samt studiebesök. Det är inte alls som tidigare terminer då man suttit med alla ämnens prov sista veckorna innan avslutning.

Fast man lär väl få någon kallsup framöver iallafall, då det kommer fram ngt som ska göras på kort tid.

Idag kom Geriatrik boken, men så klart med mitt flyt just nu var det fel bok! haha!!! Det här är ju bara helt otroligt, vilken jäkla otur jag haft med alla dessa böcker. Nu åkte den ut på Tradera med två andra böcker som också varit fel, och sedan är det bara att leta vidare igen. På fredag har vi lektion i enda ämnet jag inte har en bok till. NICE!

Fan vad jag låter negativ, det är inte meningen.. Men jag börjar känna paniken inför alla uppgifter som ska göras denna termin. Sen blir man ju inte mindre deppig då man varje lektion i Palliativ vård, kollar på en film som är så djup och rörande att man inte kan hejda gråten.


Idag kollade vi "ro utan åror" ni vet hon Ulla-Karin Lindquist som var nyhetsankare på SVT fram till typ 2002 eller nåt. Hon fick ju ALS som sakta men säkert förlamade alla hennes muskler i kroppen och som till slut koldioxidförgiftade hennes lungor så hon kvävdes till döds i sömnen.
Man fick följa henne från att hon fick beskedet och symtomen, tills  någon månad innan hon dog. Då kunde hon varken prata eller röra sig, och det var hemskt att se.

Detta skrevs i Aftonbladet år 2004 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article192761.ab

(bild från dokumentären)

SE HELA DOKUMENTÄREN GENOM ATT KOPIERA LÄNKEN NEDAN!
DEN ÄR MKT SEVÄRD, OCH OTROLIGT GRIPANDE!!

http://svtplay.se/v/1392776/oppet_arkiv/min_kamp_mot_tiden_-_ett_program_om_ulla-carin_lindqvist_och_als


Fakta om sjukdomen:

Den neurologiska sjukdomen ALS, amyotrofisk lateralskleros, är en fortskridande och nedbrytande sjukdom som successivt försvagar olika muskler i kroppen. 

Trots att ALS beskrevs redan i mitten av 1800-talet och trots den ökande forskningen är sjukdomens orsak fortfarande okänd. 

En sällsynt sjukdom

ALS är en sällsynt sjukdom, men förekommer över hela världen. I Sverige insjuknar cirka 200 personer per år, och sjukdomen är något vanligare hos män än kvinnor. Den förekommer främst i åldrarna 40-70 år, men även hos yngre och äldre personer.

ALS innebär att de motoriska nervcellerna i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgens yttre del dör och ersätts av bindvävnad. Muskler som därmed inte får impulser från nervsystemet blir svaga och förtvinar.

De tidiga ALS-symptomen kan uppträda vagt, såsom att man snubblar, tappar saker, får ett otydligare uttal, muskelkramper, ryckningar och känner fysisk svaghet - symptom som lätt kan ses som vanliga ålderstecken.


ALS påverkar vare sig syn, hörsel, smak, lukt eller känsel, och vanligen inte heller intellekt, ögonmuskler, hjärta, blås- och tarmfunktion eller muskler med sexuell funktion. Sjukdomen smittar inte. Omkring 90 procent av ALS-patienterna har en sporadisk form av sjukdomen, vilket betyder att den inträffar utan tecken på ärftlighet. Tio procent av patienterna har dock en familjär variant, där någon annan i släkten också har sjukdomen. Hur sjukdomen ärvs varierar dock mellan olika släkter. Vanligast i den senare varianten är att bara enstaka bärare av anlaget insjuknar, medan övriga bärare förblir friska, men kan överföra anlaget till sina barn.

Många lindrande behandlingar

Det finns i dag ingen botande behandling av ALS, men det finns en rad lindrande behandlingar och hjälpmedel som kan underlätta för patienten att leva ett så aktivt och självständigt liv så länge som möjligt. Det finns bland annat flera bromsande mediciner som förlänger överlevnadstiden hos majoriteten, med större effekt ju tidigare i sjukdomsförloppet den sätts in. Antidepressiv medicin kan hjälpa vid tvångsmässigt skratt och gråt, depressiva symptom och sömnsvårigheter. 

En del patienter kan ha långa perioder med mycket svagt sjukdomsframskridande. 

Omkring hälften av de insjuknade avlider inom tre år efter de första symptomen, 20 procent lever längre än fem år och tio procent längre än tio år. 


Förbannad över kommande praktik.

Idag har vi palliativ vård hela förmiddagen, och efter lunch har vi introlektion i sjukvård. Då ska vi väl mest prata praktiken som vi kommer ha denna termin. Ska bli intressant att höra vad de har att säga, efter det senaste beskedet att -de som inte har engelskabetyg klara inte kommer få de praktikplaterna de vill. (Denna termin kommer vi vara på sjukhuset.)

Detta inkluderar ju då mig, eftersom jag inte hunnit läsa engelskan än då komvux tog bort den från den här utbildningen när vi började förra hösten. Landstinget har nu sagt att om det är fler elever som vill till samma praktikplats, så går de med engelska betygen klar, före i kön.

Lite förbannad jag har varit åt det här, jag tycker inte att det har något med en praktik att göra, det är ju inte så att de ska anställa oss.!! Nä, jag hoppas verkligen de har kommit på någon lösning på det här, för jag nöjer mig inte med bottenskrapet.Nu börjar det bli segt..

Nu känns det att man börjat skolan igen, och att den där skoltarmen börjar spöka... var otroligt trött imorse och under hela dagen har jag bara suttit och gäspat.

Plugget flyter annars på hur bra som helst. Idag kollade vi en dokumentär igen, där tårarna pressades ut ur ögonen av egen vilja. Den här kursen Palliativ vård är inte att leka med. =)
Resten av dagen satt vi och pratade om döden. Hur man vill dö, vad man tror händer efteråt samt hur man reagerar när någon dör i sin närhet.
Det är ju skitjobbigt att sitta och prata om, och ju mer man gör det desto mer tänker man på det oundvikliga - DÖDEN!

Det enda vi vet här i livet helt klart, är att vi ska dö. Men eftersom det är en så känslig grej och som ändå är så självklar, måste man hålla på att gräva ner sig i det? Låt det bli som det blir, vi kan ändå i påverka det!

Frågetecken

Då var man vaken denna lördag också. Undrar vad man ska hitta på idag?

Ingen tv, och huset är alldeles tyst. Förutom ungarna som gnäller på varandra.. =) Då är väl allt som det ska.

Kanske man tar en tripp till Enköping idag. Vi får se.

Äntligen

Fick jag tag på böckerna jag sökt efter. Och till ett kanonpris också! Danne hade varit runt halva Stockholm och letat efter ena boken på akademibokhandeln och hittade den tillslut för 499:-...

GAAAAHHH! Nä du det tänker jag inte betala, då är jag hellre utan. Så vi åkte och lämnade tillbaka den. =)

Fick sedan tag på samma bok för 100:- på blocket, i nyskick var den också, så jag hämtade den inne i stan idag..

Så det så!

Andra boken fick jag för 200:- inkl. frakt så det var inte heller illa pinkat.Nu sovtajm!
Kramiz

Vad är egentligen palliativ vård?

Om du har en obotlig, dödlig sjukdom och befinner dig i livets slutskede har du särskilda behov av vård. Denna vård brukar kallas palliativ vård eller vård i livets slutskede. Palliativ (kommer från latisnka "palleum" som betyder kappa, manten) men med närmare beskrivning betyder det lindrande och målet med palliativ vård är att se till att din sista tid i livet blir så bra och smärtfri som möjligt, både fysiskt, psykiskt, socialt och andligt/existentiellt.

Palliativ vård kan ges antingen i hemmet eller på sjukhus, sjukhem, fristående palliativa vårdenheter, hospice och geriatriska kliniker.

I hemmet utförs vården av primärvården eller av teambaserad, avancerad hemsjukvård, ASIH/SAH där personal arbetar dygnet runt.

Det är läkare som avgör när palliativ vård ska ersätta eller komplettera annan behandling.

Kroppen

Vård i livets slutskede handlar huvudsakligen om att lindra olika symtom, till exempel smärta, aptitlöshet, illamående, sömnsvårigheter eller klåda. För att uppnå bästa möjliga vård med fokus på dig som patient och dina behov arbetar vården i team. Det innebär ett nära samarbete mellan personal med olika kompetens, som till exempel läkare, sjuksköterskor och dietister.

Själen och helheten

I den palliativa vården tas stor hänsyn till hela din livssituation. Det finns möjlighet att få psykiskt, socialt och andligt/existentiellt stöd av psykologer, kuratorer och/eller präster.

Du bestämmer själv vilket stöd du behöver. Tillsammans med vårdpersonalen kan du komma fram till vad som är viktigt för dig och sätta upp mål för den sista tiden i livet.


Vården ska ge dig bästa möjliga livskvalitet efter de förutsättningar som finns. Vad som är bra livskvalitet för dig avgör du själv.

Närstående

När en person blir svårt sjuk påverkas alla i hans eller hennes omgivning. Den palliativa vården ger även stöd till de närstående.

Barn i livets slutskede

För barn som är på väg att dö erbjuds ofta palliativ vård i hemmet. Många föräldrar vill så långt det är möjligt vårda det sjuka barnet hemma med hjälp av sjukvårdspersonal. Ofta vårdas barnet växelvis i hemmet och på sjukhuset.

När döden är nära stannar en del barn kvar på sjukhuset eftersom det kan kännas tryggt för familjen att ha erfaren och kunnig personal omkring sig. Men det är också möjligt att få vård i hemmet ända fram till livets slut för den som så önskar.

Råd till anhörig

Har du någon anhörig eller närstående som är döende och vårdas i hemmet? Du som är anhörig kan också behöva stöd, till exempel i form av samtal. Den personal som vårdar din anhöriga kan hänvisa dig vidare till exempelvis kurator eller präst.

Du kan också få stöd från en stödorganisation, till exempel en patientförening. Den kan ge dig information och hjälpa dig att få kontakt med andra i en liknande situation.

 

(Hämtat från vårdguiden)

____________________________________________________________________________________________

En situation som kräver palliativ vård är påfrestande för alla, och det är en mkt känslofylld tid man går igenom. Var inte rädd som anhörig att söka dig till någon personal, det är alltid lättare att prata med ngn utomstående. Personalen är utbildad för att hjälpa även er.

Jag är personligen mkt glad att få lära mig mer om detta och det är en nödvändig utbildning för att på bästa sätt kunna möta er anhöriga när era liv i vissa fall är i upplösningstillstånd. Och att kunna ge dig som behöver vården, den bästa möjliga kvalitet när livet är på väg att ta slut är ett privilegium för mig.


 

 


Vård vid livets slutskede = Palliativ vård


Idag drog skolan igång på riktigt, vi hade palliativ vård från 8:30-15:00. Det var rätt så tungt att ha hela dagen men det var ändå kul att börja med ngt nytt.
Dagen började med lite genomgång av kursen och sedan blev det terminens första snyftfilm, och garanterat inte den sista.

Lite handling:

Inga-lill och Anna-Stina har båda fått diagnosen bröstcancer, och har genom filmen framfört olika livskvaliteter i form av sjukhusvistelse eller hemmavistelse. Det var en känslosam dokumentär och såklart slutar den ju med att de båda dör!

Usch!

Men det är ju faktiskt så livet är, alla ska ju dö ngngång, det tragiska är ju att ibland dör man inte som man planerat eller tänkt sig, och ibland mkt tidigare än vad som är normalt.


Men som sammanfattning är ju döden helt naturlig och...

Frågan är ju inte "om man dör" utan "när man dör"


Det kommer säkert bli en tuff kurs och ganska många jobbiga och sorgliga stunder, men det ska bli intressant att testa sina gränser. Och se hur man reagerar när det gäller döden, särskilt när det inte är ngn privat som går bort utan ngn i ens arbete.När man sitter och tänker på döden blir man lite sarkastisk, det är inget man vill tänka på men ändå så uppenbart normalt. 

Hur vill man dö? 
När vill man dö? 
Vill man dö hemma? 
Vill man dö snabbt när man väl är sjuk? 
Och vilka vill man ha brevid sig?

Det finns så många frågor som man aldrig kommer få svar på. Så många frågor som är omöjliga att få svar på. Man blir bara ännu mer rädd för döden när man tänker på det. 
Det är lika att man låter livet ha sin gång och när tiden är inne önskar man bara att det vad man velat åstadkomma med livet har haft sin mening.


Hur tänker ni på döden?


En lektion..

Sen var det inge mer idag.

Svenska, där vi gick igenom lite av planeringen samt läste en text om hur Svenskar egentligen lever för att jobba.

__________________________________________________________________________________________

Sen åkte jag till ÖoB och köpte rullskor till Elvira och gummistövlar till Elliot. Undra vem som blir mest glad? =)

Första dagen på resten av terminen

Då var det dags!

Idag drog skolan igång och det var jätteskönt att komma tillbaka efter ett långt lov. Först var det lite introduktion av rektorn om hur terminen kommer se ut och vad som är nytt för skolan.
Det såg väl ut som vanligt, men en kul grej hade de fixat..

Det kallas FRONTER, en superbra plattform för allt arbete och alla kurser man har under terminen.

Man loggar in på en internetsida och får sedan upp alla kurser och vad som är aktuellt för varje. Vilken litteratur som behövs, vilka uppgifter man får, kalender och information om när prov m.m. kommer. 
Vi kan arbeta på den sidan och lämna in uppgifter vi fått istället för att sitta och maila från andra konton. Man kunde även starta ett diskussionsforum till andra i klassen eller läraren, om man har frågor m.m..
Alla kontaktuppgifter till varje person i klassen och en mejlfunktion till alla samt lärare. En helsjysst sida med all info på ett ställe. Äntligen kan man slippa alla dessa papper man får hela tiden från alla lärare, såna som man ändå bara tappar bort =)

Hel nöjd är jag över den.


Sen har dem denna terminen lagt upp kurserna i sk. block. Vi kommer att börja med att läsa Palliativ vård några veckor för att när vi är klara med den börja med Människan socialt och kulturellt. Och när den är färdig blir det sjukvård.
Det är den bästa uppfinningen de hittills kommit på, nu slipper man oroa sig för att man har 4 prov på en vecka i olika ämnen. Och man jobbar istället intensivt med en kurs och när man börjar på nästa kurs är man klar med den föregående och kan lägga den bakom sig.
Skönt!

Det var lite info om första dagen, imorgon har jag lektion bara mellan 11 och 12 och då Svenska. Torsdag blir det heldag med palliativ vård och fredag samma som imorgon 11-12. Så det blir en lugn första vecka, men det är bara bra, för då hinner man landa lite innan det drar igång på allvar.


Nu ska jag försöka hitta de sista böckerna jag behöver. Så vi hörs!

Då börjar man leva igen.

Helgen har varit underbar, guud så kul vi hade på svärmors 50 års fest. Men igår var man inte kaxig. =)

Efter att vi städat undan i lokalen åkte jag och svägerskorna på bingo.. HAHA, jag fick tuta och vann 500 spänn. Riktigt kul för jag har haft sån otur på de senaste bingona som jag vart på, vinner typ aldrig. Men nu så! =)

Idag är det planerat att åka hemåt, skolan börjar imorgon och det ska bli riktigt kul. Jag har verkligen längtat att gå tillbaka till skolan efter den här sommaren. Visst har det varit skönt att ha vart ledig, men det blir jobbibgt i längden. Särskilt när barnen också är hemma och blir väldigt rastlösa när de inte går på fritids och förskola.

Men imorgon drar det igång, så nu börjar vardagen igen. SKÖNT!

Var förbi min älskade vänä igår och träffade lillflickan som inte alls är så liten nå mer. Det är så tråkigt att man inte ser henne oftare, vi bor ju så långt bort. Men jag hoppas att det blir mer ofta framöver.
Det var skönt att komma undan lite och sitta och surra lite skit en stund.

Få se nu när Danne är färdig på jobbet så att vi kan börja kuska hemåt. Imorgon är det upp och hoppa kl. 6:30 som gäller, så det skulle ju vara skönt om man hann sova ngnting också. Det tar ju ändå minst 12 timmar att åka hem härifrån.

Och jag har ännu inte hittat böckerna jag behöver, så det blir att kolla runt på skolan.. Kanske ngn säljer dem där. Finns välä en anslagstavla eller nåt!


Det var en uppdatering från helgen och Gällivare resan, ha det bra så hörs vi imorgon efter skolan.

Hinner inte..

skriva så mkt från och med nu fram tills på Söndag. En uppdatering om helgen kommer då!.

Kram

En trevlig dag på stan

Lite fika och mys på "trädgårn", och en massa trevliga samtalsämnen. =) 

Har just kommit hem och nu är det packning som gäller. Imorgon drar vi norrut och det blir att köra hela natten, så då gäller det att vara utvilad. All packning ska vara klar idag så att jag kan sova ut imorgon för att orka vara vaken natten. *gäsp*


Vi hörs Kram

Jag är nykär!!

Här är min nya älskling!

=)

Hämtade min nya dator idag, en MacBook. Det här ska bli spännande för tangenter, skärm och funktioner är helt annorlunda mot för en vanlig dator.
Har hittat en massa häftiga funktioner man kan göra med den och jag är klart imponerad. Det här var riktigt nice!


Någon som också sitter med Mac och kan ge lite tips och genvägar. Är helt som en tvååring på datorn nu när jag ska försöka förstå mig på den. Men det tar väl sig och snabbare än kvickt är man proffs på Mac. *not* kanske =)


Hyrbilen var också hur "spejsig" som helst. Tryck in nyckeln i ett hål och tryck på en knapp så startades bilen. Har kört en sån tidigare men den här var snäppet häftigare. En V70 Diesel, och går som ett skållat troll. Det ska bli trevlig att cruisa upp till Gällivare med den.

Imorgon blir det lunch på stan med vännen och bebis! Har inte sett lilltjejen på jättelänge nu känns det som. Ska bli mysigt att snusa bebis igen, hon är ju bara sååå fin lillgumman.


Nu måste jag fortsätta trixa med datorn, och se om jag hittar några andra häftiga funktioner.

Ha det!En sork på gräsmattan.

Elliot hittade en sork mitt på gräsmattan här om dagen, troligen Emma som släpat dit den. Jag trodde inte hon jagade möss, för katter brukar ju komma och visa upp sin fångst, och hon har aldrig gjort det tidigare.
Men det kan ju inte vara någon annan än hon, för Trassel tror jag är för klumpig för att hinna fånga ngn sork.

Hur som helst så ligger den nu i soporna och ruttnar, fräscht...

Ungarna ville ha den och leka med först, lägga den i en liten bädd och sedan begrava den, men NEJ NEJ! Usch va bakterier det kan finnas på dem, så det blev inget med deras planer.

Om en stund åker vi in till Stockholm och hämtar en hyrbil. Då Saaben är på verkstad och blir opererad =).

Har precis gjort mig i ordning och nu väntar jag bara på att vi ska komma iväg.

Ha det så länge!

Bryr vi oss mer om djur än människor i nöd?Det kan jag nästan tänka mig, men jag vill också påpeka att vi, iallafall här i Sverige verkar bry oss mkt om människor som också är i nöd. Se bara hur mkt invandrare som fått asyl senaste åren i vårt land.

Jag är inte kritisk mot detta utan jag tycker att det är bra. Tänk om det var vi som behövde hjälp och landet vi söker oss till nekar. Sen finns det ju fallen då en del människor inte får asyl heller och det är ju tragiskt, men jag tror det finns sina skäl till detta.


Men till artikeln om att vi bryr oss om djur runt om i världen som har det dåligt. Jag är en sann djurvän och jag tycker inte att det finns några fel i att ta hand om och skänka pengar till världsnaturfonder & dyl.
Men det får ju inte gå till överdrift.

Det finns ju inte ngt sötare än små bebisdjur som man måste ta hand om för att ge ett värdigt liv, tyvärr så har naturen sin gång och allt går inte riktigt som man vill och har tänkt sig. Vi kan inte gräva ner oss för det.

Enligt min åsikt så är jag för att vi tar hand om djur i nöd, samma som att vi försöker hjälpa människor i nöd. Och jag vet inte om jag tycker vi bryr oss mer om djuren, men det är inte lika många djur som människorna runt om i världen som behöver hjälp och det är därför jag tror det uppmärksammas mer.

Hela Sverige och många fler länder vet ju vilka Enzo, Ola, Knut och Nelson är.
Hur många kan specifika namn på människor i svältländer som haft ett lika dystert öde?

På så sätt ser det orättvist ut.


Läs hela artikeln nedan.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1666624/darfor-beror-djur-oss-mer-an-krig-och-svalt


 

Nya glasögon

Var precis in till Specsavers i Strängnäs och hämtade mina nya glasögon.

Nöjd som attans...Nice va?

Specsavers är bra, 1395:- för båda paren tillsammans.

Danne köpte också nya ögon, 2 par han också..

Det är sånt här som gör det värt att inte bo uppe i lappmarkerna =)

Otroligt vackra..

Fotade några fjärilar ute på baksidan. De är ju bara så otroligt vackra.
Kunglig förlovning?

Fan va less jag blir på allt jävla skvaller och fula kommentarer om kungafamiljen. Jag är jävligt glad att jag inte är prinsessa (fast jag är det=)), för tänk att ha alla dessa ögon på sig hela tiden.
Tidigare förra veckan handlade skvallret om Madeleine och hennes skadeståndsbelopp på flera miljoner för att ngn utländsk tidning skrivit en massa osanning om henne. Jaja, det var ju verkligen inte bra av dem, men jag tror inte att Sverige själva skulle fortsätta på de osanna ryktena efter denna tidigare "skandal"

Idag hör man på radion RIXfm att Madeleine och Jonas förlovat sig.
Jag var ju bara tvungen att kolla in Svensk DAM tidning och se vad som skrivs. Jag blev jätteglad när jag läste att de i helgen förlovat sig och att allt var jättefint och mysigt/privat.

Sen kollar man in kommentarerna. DET HÄR ÄR JU SKRATTRETANDE!
Nästan alla skriver att det är fejk, och att hovet har gått in och dementerat skrivelserna.

Jag var tvungen att kommentera detta.
______________________________________________________________________________________________

- HALLÅ!! Hovet har inte alls dementerat ngt efter att DAM har skrivit detta.
Den 18 Juli gick de ut och sa att det inte blir ngn förlovning, hallå... det är ju klart att de inte säger ngt i förväg, fatta vilken uppståndelse.
De har ju förlovat sig i helgen och det är ingen efter det som har sagt att det inte är sant.
Vad hovet säger i JULI kan ni ju inte säga är ett svar på helgens förlovningsrykten.

SKA NI LEKA POLIS KAN NI VÄL SE TILL ATT NI KAN ERAT JOBB!!!
______________________________________________________________________________________________


(bilden är från sv DAM tidn.)

Jag hoppas iallafall att nyheten är sann och att svenska folket för en gång skull kan glädjas åt paret,
och inte snacka en massa skit hela tiden.


Här hittar ni atrikeln om förlovningen. SV DAM TIDNING
Samt hovets påstådda dementering. HOVET

En skön dag

Det känns som att man inte behöver göra ngnting idag, även fast man har hur mkt som helst att ordna.
Igår städades det till midnatt och idag när jag klev upp tidigt så var det hur skönt som helst att vakna. Man visste att det var städat och fint på hela nedervåningen. (dock övervåningen kvar=()

Som sagt var man uppe med tuppen imorse, Saaben skulle på rep efter påkörningen av haren i början på sommaren. Så vi fick åka in med två bilar och lämna den i Strängnäs. En dyr historia den där haren ska jag bara ta och berätta. =(

Nu sitter Danne med sin jobbarkollega ute på altanen och smaskar på fikat vi tillsammans köpte imorse, undra om man får smaka en kaka sen eller om de äter upp allt. =)

Om tio minuter börjar Våra bästa år, det är inte ofta man sett den på sistone eftersom man legat och sovit till lunch nästan varje dag den här sommaren. Men det är ju så skönt att sova, och helst nu då vi har köpt nya täcken, kuddar och satinsängkläder. mums!!

Nä, nu tv:n. Ha det så länge.

Måste kommentera tidigare inlägg.

Fick en kommentar om att man visst ska duscha en brännskada i kallt vatten.
Men det verkar inte som att den personen förstod hur jag menade med mitt inlägg.

Här kommer ett utdrag ur www.vardguiden.se

_____________________________________________________________________________________________

Vård vid brännskada innan ambulans hinner fram.

Kyl skadan med svalt, inte för kallt vatten, under cirka 15 minuter. Det kan minska skadans djup.
Vid kemiska skador är det extra viktigt att skölja skadan för att få bort kemikalierna, men använd då helst ljummet vatten för att minska risken att kyla ner hela kroppen. 

Vid större skador ska man inte kyla längre tid än 15 minuter och inte heller använda blöta handdukar, eftersom det finns risk för nedkylning. Detta gäller särskilt för brännskador hos små barn.

Använd inte is eller snö, det kan skada mer än det hjälper. Tänk på att det är farligare för hälsan att bli nedkyld än att brännskadan svider.
_____________________________________________________________________________________________

Barnet inlägget handlade om blev duschad hela han i en kalldusch, hela han blev nedkyld och det är alltså inte bra varken för kroppen eller för skadorna, han hade tur att hans kropp inte försattes i chock då den redan var allvarligt skadad. + att detta barn var under åkturen till sjukhuset inlindad i blöta handdukar.
Dock hade det inte ngt med kemiska skador att göra men allt som inte är enbart kokhett vatten är ngt främmande för kroppen och det fräter in hur som helst.

Hoppas ni förstod nu hur jag menade.

Som en galning.

städar jag just nu.. Men jag tappade lusten, och nu sitter jag här igen..

Måste samla krafter och fortsätta snart för annars kommer jag inte orka göra någonting mer idag.

Elliot sitter och spelar XBOX och det dånar i hela huset av Need for speed spelet han kör, polissirener och krascher mullrar i väggarna. =) Men han är sjukt duktig och ändå är han bara 5 år. (Min lilla prins)

Nä nu tillbaka till städgrejerna!

Jag hittar inte böckerna!!

Som jag behöver till skolan som börjar nästa vecka..

Det är Geriatrik och palliativ vård (lindrande vård)


Är det ngn som har dessa böcker?

Har kollat på blocket och på tradera, men alla har antingen skyhöga, nästan nypris eller så är de redan sålda. Jag vill inte köpa nya böcker då jag anser att man kan få samma bok till halva priset begagnat.                

Nu uppdagas det i media, håll i hatten SOS.

Slår upp Aftonbladet nu på morgonen och hittar denna artikel. Nu får det väl ändå vara nog, ska man inte kunna lita på 112 när man ringer dit?
Jag börjar tvivla på SOS och jag hoppas att jag slipper ringa det samtalet någonsin.

Ännu en liten pojke som inte fick ngn ambulans på en gång av SOS Alarm 112.


Läs mer, klicka på länken nedan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5620962.ab

Köpa tågbiljett på Tradera.

Sitter och bjuder på tågbiljetter på Tradera, Syrran åker hem idag och vi hade inte bokat ngn biljett än. Tänkte att ibland kan man ju få en biljett för bara någon krona på Tradera, så varför inte försöka nu? =)
Hoppas man har tur!

Annars händer inte så mkt, idag är det en städdag. Förutom när vi ska till Sthlm och köra Syrran till tåget.

Nu måste jag bevaka Tradera, hörs senare.

SOS Alarm ville inte skicka ambulans!


(bilden tagen från Aftonbladet)

Det här är ju bara för tragiskt.
Läste denna artikel på Aftonbladet och det skär sig i hjärtat när man ser att sånt här har hänt. Tycker verkligen synd om familjen och inte minst pojken som har/haft så hemskt ont av sina skador.

Man får ju bara hoppas att det inte kommer att bli några större ärr som han får dras med hela livet.

Samtidigt som jag förstår att föräldrarna blev väldigt chockade och agerade på instinkt, vill jag bara påpeka att det inte är särskilt smart att duscha barnet i kallt vatten direkt på skadorna. Ett litet barns hud är mkt mer känsligt än en vuxen och kallt vatten på en brännskada kan bränna upp såren ännu mer. Ljummet/svalt vatten är det bästa.
Men eftersom mamman var gammal sjuksköterska så hoppas jag att de har skrivit lite galet och att det inte alls var kallt vatten barnet duschade i.

Då vet ni det!

Läs hela artikeln här

Är tomten grön? Kritik till 118100

Haha, på TV säger de att man kan fråga 118100 vad som helst. Man ska bara SMS:a sin fråga så får man svar direkt.

När denna reklam kom ut för ngt år sedan skickade såklart Danne ett SMS med frågan: Är tomten grön?

Gissa vad vi fick för svar! *asgarv*

Världens spydigaste svar om att typ vi var helt bakom flötet som inte visste att tomten är röd!

Vadå, han är väl fan inte röd. Han har ju bara röda kläder. =) Så inte ens det kunde de svara på. Tror inte att det är ngt annat än ett callcenter som sitter och googlar på frågorna som kommer in, eller hittar på ngt kul svar för att roa den som frågade.

Läste en artikel på nätet om en intervju med ngn bakom denna frågehistoria, och hennes favoritfråga som de har fått in. Så här löd frågan och svaret:

Vem skulle vinna i en brottningsmatch mellan Pippi och Bamse?
Svaret lyder:
En brottningsmatch mellan Pippi och Bamse skulle bli oerhört jämn ända tills Bamses dunderhonung slutat verka. Då skulle Pippi enkelt bryta ned honom. Om Bamse mot förmodan skulle lyckas fälla Pippi skulle han sannolikt diskvalificeras för dopning.

Eller denna text som de har i sina reklamfilmer.


Tycker det är lite löjligt, här sitter de och marknadsför en grej som de vill att folk inte ska ta på allvar, deras målgrupp är folk upp till 30 år. Plus att varje SMS kostar 12 kr. Vilket lurendrejeri!
De vill ju inte marknadsföra sin produkt som ngt användbart utan den riktar sig mot att man kan skicka vilken fråga som helst, och jag kan tänka mig att 90% av alla frågor de får inte är seriösa, bara för att folk vill ha kul åt reklamen.
Men det drar de ju in pengar på så då är de väl glada.

Nä, jag tycker de hade kunnat göra ngt seriöst och användbart av det istället!
Så, så var det med den saken!

Sorry.

Här har det inte vart mkt aktivitet senaste dagarna. Har haft och har fortfarande besök av Syrran från Falun + att min andra lillasyster från Sala kom i Måndags. Full rulle är det här hemma =).

Solen steker som aldrig förr och man håller på att flyta bort.

Igår fick vi iallafall iordning på baksidan och altanen, riktigt nice blev det. Gräsklippning och trimmning och putsning. samt oljning av utemöblerna och planteringslådorna där bak.

I Onsdags blev det gröna lund och en hel dag med crazy åkturer. Åkte en massa attraktinoer bla Insane... Och ja, den var fan insane.. fy fan, jag trodde jag skulle gå av på mitten och alla inälvor skulle slitas ut genom huvet på mig.. Fräscht prat! Haha, fritt fall åkte vi också, den är ju en klassiker när man åker till Grönan. Och lika nervös är man varje gång.. =) Men det var kul som fan och man fick sig sin karuselldos för ett år framåt igen.
Måste ju erkänna att man är inte 17 längre, efter ett tag blev jag fan illamående och kunde inte åka mer.. *pinsamt* Fast jag tror jag får skylla på min huvudvärk jag hade hela dagen, som inte ville ge sig.
Det måste ju ha varit därför...? eller hur.

Idag blir det att kuska till Västerås. Och imorgon tror jag Syrrorna åker hem.
Sen är det bara några dagar kvar så drar vi norrut. Stressad som aldrig förr känner jag mig. =/


Men vi hörs! Kram på er.

Kväll idag igen

Tänk att varje dag så kommer en kväll, och det snabbare än man anar.

Idag var vi till Falun och hämtade syrran som ska vara hos oss några dagar, alltid kul när man har lite folk hemma. Livar upp stämningen lite. =)

Till veckan blir det Gröna lund, nu har jag sagt att vi ska på grönan hur många gånger som helst men det har aldrig blivit, men nu ska vi passa på när syrran är här. För då har jag också n¨gon att åka karuseller med. Danne åker ju inte och då är det så tråkigt. Men nu så!

Nu natta sängen!

Kram

En lång dag, nu film.

Idag var vi in till Stockholm IGEN.. haha vi börjar ju bli stammisar i storstan.. Var en sväng nästan ända upp till Norrtälje och kikade, men regnet öste ner så man såg ju ingenting. En tripp efter E18 vart det iallafall.
Lite mat på SOFT och sedan hem och hämta hunden för att fortsätta till Kungsör och hämta ett tv-spel till ungarna.

Vi flackar och far och är allt annat än hemma och fixar det som egentligen ska göras.


Kollade film igår.

Center Stage & Center Stage - Turn it up
Ett par helt grymma filmer för de som gillar dans filmer, hip hop och streetdance. har ni inte sett dem? Ett tips gör det!


De båda finns att hyra på Lovefilm (klicka på bilden nedan för att komma till hemsidan)
De har just nu prova på kampanj, en månad helt gratis!
Det funkar jättebra att hyra från dem jag har gjort det flera gånger, så varför inte prova du också?.Idag blir det att kolla Wallander - Kuriren, har sett alla Wallanderfilmen och bara älskar dem, så det här är nr 16 i ordningen.

Sen väntar jag otåligt på att den andra Twilight filmen ska komma ut.. haha, någon mer än jag som gör det?

Kram på er!


Kolla vilka fina..

kläder de har på Linus och Lotta.

Handlade därifrån när barnen var små, och har helt glömt bort dem.. Det fanns ju jättemkt fint, Kolla själva!


(Klicka på bilden så kommer du till deras hemsida)


Passa på att fynda ngt fint i super REAn.