Var så godissugen..

Och när man inte har annat att göra så kan man ju alltid baka något gott. =)
Det blev kokosmums, och mums det var precis vad det blev.. Vispade en halvtimme och kladdade lite så blev det såna här fina =)


Sen blev det programmet Så ska det låta, och det är väl verkligen ett sjukt bra program.. Jag som älskar musik, och tävling så passar det alldeles utmärkt i min smak. Man kan ju själv också vara med och gissa, och det är kul.


Nu är det istället dags att kolla Anna Anka söker assisten, och trots att jag många gånger tycker hon är en stor j-vla diva så är det ändå ganska kul att se.. Tycker bara att deltagarna gör bort sig ganska mycket, men det är ju deras problem. haha!!


En rejäl sovmorgon..

Ja, det kan man lugnt kalla det, har precis klivit upp ur sängen och klockan är över 12 på dagen. =) Det är inte ofta man har sovit så här länge senaste tiden, och det var otroligt skönt. Har ju dock varit upp kl. 04, 09 och sedan halvsovit sedan 11..
Drömde en så hemsk dröm inatt när jag vaknade, och ville inte somna om, men jag kunde ju inte kliva upp klockan fyra. Alltid när jag drömmer, vaknar och somnar om igen så fortsätter jag drömma, och den här ville jag inte veta någon fortsättning på =(

Somnade om iallafall och fortsatte tyvärr drömma, men drömmen ändrade sig och handlade om något annat istället, skönt! =)

Nu slurpar jag i mig en kopp kaffe och sen ska jag sätta mig med Religions uppgifterna jag har. Vi har ett hemprov som ska lämnas in på Tisdag om Kristendomen, samtidigt som jag ska plugga till ett skriftligt prov som vi har samma dag om Islam. Kan inte riktigt fatta hur man kan sätta 2 olika områdens prov samma dag?. Jaja, det är väl bara sätta igång så man kanske blir klar med ett av de två =)

Först en tur ut i regnet, ha det =)

Har fyndat idag =)

hihi.. var på Hööks idag och fyndade.. =)
Halva, halva priset.. Betalade 330:- kostade 1399:- ordinarie pris..
Nu kan jag rida på riktigt, haha..

Var med på en fölning idag =)

Idag när vi åkte till stallet med Elvira för hennes ridning så fick vi se något otroligt.. Ett sto var i fullt värkarbete och skulle föla vilken sekund som helst. =)
Efter en massa värkar, lite hjälp av veterinären och en massa stönande kom en liten plutt ut.. Jessus så häftigt det var. Och det mest häftiga av hela grejen var att när fölet precis kommit ut brister varje häst i stallet ut i världens gnägg, det vart ett himla liv.. Veterinären sa att nu hälsar de den nykomna till världen =)

Alldeles "nykläckt"

Nu börjar mamma stimulera..

Och vips, 20 minuter senare, på benen.. vingligt och hur sött som helst. =)

Det var en upplevelse, så himla häftigt! =)

Matteprov, Moppe, Markservice..

Ja, idag skrev jag matteprovet som jag bävat för länge, gick ok men nu vill jag bara ha skiten bortgjort så jag kan lämna huvudbryet bakom mig för en stund.


Tog mig till skolan med moppe idag också, haha.. Körde kidsen till skola och dagis sen vände jag kosan mot Strängnäs. ca 20 minuter tog det in till skolan, inte farligt alls.. Efter jag skrivit provet åkte jag över till Angelica, tokan fotade mig också.. *asgarv*

Snacka om att man ser överlycklig ut över att få köra moppe!!





Väl hemma efter en kall och blåsig färd kändes det ändå rätt kul att köra, så när det blir varmt väder kan jag absolut tänka mig åka igen =)


Här om dagen fotade jag lite i trädgården, blev lite mysiga bilder...

Redan färdig gräslök =)




En trädgård är ingen trädgård utan en groda..



Åh, va han tycker jag är jobbig som ska fota honom hela tiden.. =)




Nu är det dags att gå i bädden, ha det alla!

En nyckel kan göra en galen..

Särskilt när man inte hittar den.. Grr... Vi kollade båda två i nyckelskåpet till att börja med sen vände vi upp och ner på halva huset, sen kollade jag en sista gång i nyckelskåpet.. och simsalabim.. DÄR VAR DEN!!!! Fan va less man kan bli.. Fast glad när man hittar den.. =)
Nu har vi iallafall slutat leta och imorgon är det Linda som åker moppe till skolan. haha, det blir en syn ska ni tro.
Imorgon är det engelska genomgång innan vocabulary provet på onsdag, sen har jag kapitelprov i Matte B.
*pust* Ska bli så otroligt skönt att bli av med matten snart, (hoppas bara man får godkänt också)
Idag var jag till stallet med Angelica och vi red båda Nalle en stund var. Nu börjar det ge resultat med grabben, och skritten börjar sitta riktigt bra nu. Han är så otroligt fin att rida och han lyssnar totalt på skänklarna, och det är ju bra när han är lite känslig på bettet. Snart är det dags att koncentrera sig på traven och få den att funka, hittills har vi bara tagit några småsteg, och travare som han är så vill han springa jättesnabbt men vi jobbar på en kortare trav och det är inte riktigt vad han vill ännu.. =)
Men han går riktigt fint, kolla bara. =)
Nu är det dags att natta sängen, sov gott så hörs vi en annan dag.

Ridning i regnet =)

Få se om det slutar regna snart, ska om en timma till stallet.. Trist om det är så blött, men va fasiken man är ju inte gjord av socker (trots att man är så söt=) så man smälter ju inte precis.

Angelica tog en bild igår när jag red. Vi ska filma och fota mkt nu i början så man ser vad man ska förbättra och hur det se ut.. Såg på en gång att jag sitter som i en soffa, haha.. Bakåt med benen och en mera upprätt sits...

Haha, när man sitter på hästen känns det så jäkla högt upp, men när man ser på bilden ser ju hästen jätteliten ut, stackarn som får ha en heffaklump på ryggen.


Säkerhetsvästen är på, och det är bäst när man rider denna lilla nallebjörnen.. Han gör sina småskutt (som känns som stooora) och det är ju ändå en bra fallhöjd. =)

Han är fin Nalle, och det är så sjukt roligt att få rida igen..

Prov, en ridtur och middagsbjudning..

Ja, det är så det har sett ut idag. Körde kidsen på morgonen, sen åkte jag hem och pluggade (råkade somna en liten stund också) =) Sen åkte jag till skolan vi 12 och skrev prov. Det handlade om EU och hur hela processen startade på 50-60 talet, och allt som händer inom unionen och vem/vilka som gör vad. Det var inte så svårt och jag tror inte att det blir några konstigheter. Provet var bara en G-skrivning så det var inget avancerat med det.

Skrev klart på 40 minuter sen åkte jag till Angelica och drack lite kaffe. Bestämde oss för att dra till stallet och ta en tur med Nalle. Idag gick han jättefint och studsade inte alls lika mkt som han gjort tidigare gånger. hehe.. Det börjar ta sig (sa mordbrännaren). Till sommaren kommer han vara hur fin som helst att rida. =)
Det är en frihetskänsla att komma ut en stund på hästryggen, nästan som meditation.. hur skönt som helst.

Efter stallet åkte jag hem och hämtade upp barnen, Elvira skulle sova hos Cornelia så hon skulle bara hem och packa lite grejer sen skulle hon tillbaka till henne. Hämtade upp Danne hemma och sedan drog vi in till Strängnäs och fick middagen serverad hemma hos Angelica. Supergod mat och en trevlig pratstund.
Sen bar det hemåt igen, och nu sitter jag här vid datorn igen..

Har skickat in ansökan om studiemedel till CSN alldeles precis också, sista terminen på komvux i Strängnäs.. Shit, va duktig jag har varit. =)

Nu är det snart läggdags, godnatt på er!

Då har man gjort småttingarna glada =)

Idag byggde jag och Danne ett nytt hus till marsvinen, hihi.. Vi har spikat och skruvat och donat, jättefint blev det =) Ska snart sätta in huset till dem, så får vi se om det blir nå glad.
Lika fint väder som tidigare dagar har det varit idag igen. =)
Man blir som glad när det är så här, synd bara att det snart kommer regna (då det inte gjort det på över en vecka) Men då växer det fin i mina nyplanterade rabatter.

Har så jävla ont! (ursäkta språket)

Helgens arbete ute i trädgårn har satt sina spår. Nu har jag en träningsvärk som heter duga, ser ut som att jag skitit på mig när jag går. Det gör verkligen ont i hela kroppen när jag rör mig.
Lagom nu när jag har den största rabatten kvar att gräva ur och plantera nytt i. =)

Får väl hoppas på bra väder framöver i veckan så man kan göra klart här ute när man börjat kunna röra sig ordentligt igen.

Nu åker jag och Elvira till ridningen. Ska bli kul att se vad hon får göra idag (hon rider idag i en grupp som ridit längre, bara för att hon rider in missade gånger då hon varit sjuk) Kanske hon får testa lite galopp eller annat kul. Vi får väl se =)

Då var man utan körkort då =(

Helgen som varit har vi jobbat som galningar i trädgårn, vi har målat, klippt, oljat, rensat, planterat och påtat på hela gården. Och nu har vi fått det riktigt fint, så himla skönt. Då är det bara målning av halva huset kvar, och det hade varit skönt att få det också gjort så snart som möjligt så behöver man inte bekymra sig och stressa upp sig på det ju längre sommarn går.
Det har varit otroligt fint väder i helgen också, och man får ju extra energi när det bara strålat omkring en. =)


Till rubriken då =)

Jo det är faktiskt sant, jag har inget körkort.. Inget giltigt iallafall.. Klantig som man är så har jag glömt att förnya körkortet trots att det är 2 månader sedan papprena kom i från transportstyrelsen. Vad händer nu då? Åker man dit för olovlig körning eller?


Nä, det är nog inte så farligt, men inom 2 månader måste jag ordna ett foto och skicka in en underskrift så är det lugnt. Tillsvidare får jag använda passet som legitimation. Och ja, jag får köra bil.. Fast jag ibland skulle vilja slippa köra. Hade vart skönt att inte ha ett körkort då och då. =)
Men men, Danne lurade mig att jag var tvungen att ta om hela allting med teori och uppkörning, och vad jag förstått som var det inte alls så, (hoppas jag=)

Den här veckan händer det något varje dag också, imorgon är det ridning för Elvira, onsdag är det ridning för henne igen och nationellt prov i engelska, torsdag är det kapitelprov i engelska och FRG på kvällen och fredag är det prov i samhälls om EU och allt som hör till från 1960 talet och fram tills idag.
Fullt upp kan man kalla det. Men va fan, snart är det sommarlov och inga studier på ett tag, och jag har faktiskt börjat se fram emot höstterminen. Det ska bli riktigt spännande att lära sig latin.

Nu är det snart dags att kolla Håkans Bar, den är ju skitbra.. Lite jobbig att se på ibland, för kombinationen av människor de satt in att arbeta är ju inte riktigt den man brukar se i en bar. Men allt för att göra bättre TV. Jag kollar ju på programmet så på något sätt har de ju lyckats locka tittare. =)

Han är ju rätt snygg också Håkan, synd bara att han framstår som en tönt och som dessutom älskar dansband. =) Jaja, alla kan ju inte både ha hjärna och utseende, förutom jag då =)


Ha det gott alla, så hörs vi en annan gång! Kram

1 Maj! , Gällivare resa och annat uppdaterande.

Jahapp, då var det 1:a maj och sommaren tågar in för fullt. Nu börjar man se ljuset i tunneln på många olika sätt. Skolan är snart slut och jag är strax inne på min sista termin innan högskolan, shit så snabbt det har gått. Helt otroligt!
Snart är det högsommar också, längtar så enormt efter att kunna sitta ute och sola på baksidan. Den här sommaren ska jag skaffa mig en fin solbränna. =)

Usch så dålig jag har varit på att skriva här på bloggen, det är hela två veckor sedan sist, och jag har ingen bra förklaring till det heller. Men jag ska försöka bli bättre, jag lovar. =)

Vad har hänt på sista tiden då?

Min söta lilla Julia har döpts och jag var Fadder. Hon är en sån liten prinsessa och var superglad under hela ceremonin, skrattade och charmade alla.



I skolan trallar de på som vanligt, det känns att det börjar närma sig slutet nu för det bara rasar in uppgifter nu.
Men det är väl över snart och man kan börja leva som en vanlig människa igen. Ska bli skönt med sommar snart. Så man kan tänka på annat för en stund, fast då har man väl andra dilemman så huvet får väl inte vila då heller. =)

Vi var ju i Gällivare 2 veckor i April. Det var jättemysigt, och skönt att komma iväg en sväng. Passade på att ta en tur ut i naturen och grilla lite korv tillsammans med släkten. Tog lite sköna bilder, och vädret var ju absolut inget att klaga över.


Utsikt över Gällivares stolthet DUNDRET. =)

Elvira och Elliot åkte skoterpulka till grill stället.

Massor med korv i olika former och varm choklad eller kaffe. mums!!

Elvira med sina fastrar och sin kusin.

Finns fler bilder, dessa finns på Facebook. Var så krångligt att ladda upp här på sidan.

Under tiden vi var i Gällivare hade vi barnvakt till våra marsvin, våran kära Angelica tog hand om de små liven, och Stella hon hjälpte till.


Det var lite för den här gången, nu ska jag kolla vad Danne gör i köket, för det luktar bränt och röker från spisen.. =/

Ha det så länge. Kram