Globen Horse show & Karaoke SM

Det är vad som varit aktuellt i helgen..
I Lördags åkte jag och pigan in till Stockholm och Globen för att kolla på hästar och underhållning. Vi åt före på Globen Thai, sjukt god mat och vi blev så mätt så vi rullade in till globen efteråt.. =)
Föreställningen var jättebra och Elvira var hur nöjd som helst. Bilder finns på Facebook.. Det är så segt att ladda upp dem här.. =)
Sen blev det karaoke sm för syrran Marielle igår Söndag och hon är ju bara helt grym på att sjunga. Jag är sjukt stolt över dig gumman. Synd bara att juryn bedömde så jävla knäppt. Men det är inte slut för dig här, du kommer lyckas med musiken, visa framfötterna bara så löser det sig.
Nu ska Trassel ut, vi ses och hörs.

Morgondagens schema

Jag och Elvira drar på förmiddagen in till Stockholm och Globen..
Sen drar programmet igång och schemat ser ut som följande:


FAMILJEMATINÉ - MED OWE SANDSTRÖM. VÄRD METRO

 

 • Inledningsprogram

 • Internationellt shownummer med häst, hundar, getter

 • JF Pignon special för de yngsta

 • Torneamentum- riddarspel

 • The Muppets

 • Ryttar-Agility med landslagsryttare och deras hundar

 • Shetland Steeplechase

 • Schack

 • Stor o liten

 • mm. mm

 • Julavslutning med St Nicholas
Jisses så kul vi ska ha! Vi längtar så.. Elvira har inte pratat om ngt annat på hela veckan, så hon ser verkligen fram emot morgondagen.

Vi uppdaterar med bilder imorgonkväll..

Kram på er!

- Pappa ska köpa träningsvärk åt mig!

Så kan det låta ur ett barns mun.. =)

Elvira har ju som en del av er vet börjat ridskola. Elliot vill också ha en fritidssysselsättning, och Danne har sagt att han ska börja träna och bli stark. Fotboll blir det till sommaren, men fram tills dess ligger han på golvet och gör armhävningar och situps.. (Självklart är det inte på allvar, men har tycker det är så skoj så det blir 4-5 av varje)

Då måste man ju ha träningskläder också, och Danne har sagt att han ska köpa det åt honom, men han har också sagt att man får träningsvärk av att träna. =)

Nu har Elliot uppfattat det som att Pappa ska köpa träningsvärk åt honom (har tror det är kläderna som heter så) haha!!

Han är ju bara för söt gossen.. =)


Snygg som alltid!

Idag har vi vart till stallet med Elvira igen, och vad ska man säga.. Stoltare kan man nog inte bli. Nu sitter takten i lättridningen som ett smäck. Hon fixar hela ridningen själv!

Jobbade idag också, 7:30-17:00 och idag var det en artär och en livmoder på schemat. Jag blir lika faschinerad varje dag med vad man kan göra med en kropp. Måste ju bara säga att jag är hur glad som helst över att jag fick operation som praktikplats. Trist bara att det snart är över.. 2 veckor kvar bara. =(
Igår var jag med på mitt första kejsarsnitt, lite häftigt det var!! Och va snabbt det gick! Allt gick bra och föräldrarna var hur glada som helst. Nästan så att en tår kom för mig, det var sååå fint. =)

Imorgon är jag ledig, och fredag blir det ett kort pass på 8-13, sen är det helg.

Och till helgen händer det grejer. =)

Lördag: Globen horse show, bara jag och Elvira.. Vi ska gå och äta på thairestaurang (våran favorit) och sedan ska vi bara mysa tillsammans hela dagen. Elvira fick i biljetter i födelsedagspresent av fammo, faffa och fastrarna.. Så nu är det dags att åka dit. =)

Söndag: Blir det globen igen. Då ska vi åka och se när Syrran Marre sjunger i karaoke SM. Hon är ju helt gudomlig på att sjunga, så det kommer bli jättekul att se.

Nu sitter jag bara och softar vid datorn en stund, sen blir det sängen och sova... Ensam hemma med barnen är man idag igen. Danne är i Göteborg på tjänsteresa. Så förhoppningsvis blir det en tidig kväll, jag behöver det!


Funderar..

På vem det är som bestämt hur man ska leva sitt liv. Ska man tro på Gud eller är det något annat som bestämmer?
Det finns många teorier om hur jorden blev till och ännu fler om hur människorna blev som de blev. Kommer vi att dö ut och ett nytt liv föds, eller kommer hela jorden förintas?

Ja, man kan fundera tills man går i graven och denna generation kommer nog inte få reda på något väsentligt heller. Inte heller våra kommande 100 generationer. Jag hoppas bara att folk fortsätter leva sina liv som det är meningen att man ska. Och inte är mer elak än man borde mot sina älskade.

Nu ska jag sluta filosofera, för man får ändå inte svar på sina frågor. =(

Imorgon drar en ny praktikvecka igång, det ska bli otroligt roligt att komma tillbaka efter helgen. Känns som att jag behöver annat att tänka på än hemmet och städning just nu. En ny fundering: Hur kommer det sig att man måste städa JÄMT? Varför kan man inte bara plocka undan efter sig när man ser att något ligger på fel ställe? Det blir stökigt hela tiden.

Nä, fan vad jag låter bitter.

Imorse vaknade man av att ungarna gapar om spypölar, skit och piss över hela huset. Trassel är inte kry och jag vet inte vad som är felet. Men jag kan tänka mig att han kommit åt någon godisskål eller nåt, för då brukar det komma upp. Än en gång så finns saker framme som egentligen inte ska vara framme, för att ingen plockar undan det.

Nu ska jag ta tag i skurhinken till övervåningen. Wish me luck!

IDOL! =)

Kollar på IDOL, och gråten är nära.. Fan va bra de är! Kärlek på temat och det passar sig verkligen nu. =)
Idag var det kort dag på operation, slutade jobbade 8-13 och var på URO sidan idag. Lite stenknackning i blåsan och andra mindre (men ack så viktiga) ingrepp.
Nu ska jag fortsätta njuta av idol.

Det är inte lätt när det är svårt..

Vem fan har tagit min nyckel till hänglåset???
Jag kan inte hitta den och jag vet att jag lagt den ngnstans, men var?

Ngn som vill leka Saida?


Idag var det fullt upp på praktiken igen, en till tarmoperation och sedan en hysterektomi (livmodern avlägsnas). Jag höll och kände på livmoden när de tagit ut den, och den var full av myom och mkt större än vad den normalt ska vara. Lite läbbigt var det, men fashinerande. =)

Idag blev det tacos till middag, mumma...

Nu blir det snart Mammas pojkar, Paradise hotell och efter det blir det natt.. Idag måste jag gå och lägga mig i tid, för förra natten sov jag bara 4 timmar, och det har känts idag.

Kram på er.

Vår Elliot har Nattskräck! =(

Jag har nu kollat upp vad det är som händer med Elliot när han på nätterna vaknar och är helt hysterisk. Detta stämmer verkligen in på honom, och som vi resonerat om att väcka honom är egentligen lönlöst. Han lugnar ner sig när attacken är över och kommer heller inte ihåg ngt dagen efter.

Det känns ju dock (precis som det står nedan) väldigt hemskt när han stirrar rakt in i väggen och skriker som en galning. Han verkar ju se något väldigt hemskt och man vill ju bara ta bort det hemska.

Detta händer Elliot ca 1 gång i veckan ibland mer och ibland mindre, det känns mkt. Det händer också ALLTID under de första timmarnas sömn. Jag hoppas verkligen detta går över snart. Man känner sig så hjälplös, och vill verkligen göra ngt.


Detta hittade jag på internet.

________________________________________________________________________________________________

Vad är nattskräck?Nattskräck är en vanlig form av parasomni som drabbar 5-15% av barn mellan tre och sex års ålder, men som kan förekomma så tidigt som vid nio månaders ålder. Tekniskt sett orsakas det av partiellt uppvaknande från icke-REM-sömn, eller icke-drömsömn. Barnet som drabbas kan gny, snyfta, skrika, vara skräckslaget och kasta eller slå omkring sig. "Barnet verkar ofta förvirrat", säger Dr. Richard Ferber, författare till Solve Your Child's Sleep Problems och det är vanligt att barnet ser vaket ut men ändå inte är nåbart.


Hur skiljer det sig från mardrömmar?


Mardrömmar inträffar under REM- eller drömsömn. Ett barn som haft en mardröm har vanligtvis en klar idé om vad det var som var otäckt, även om det kan vara svårt att uttrycka det för barn under två år. barnet kan vara rädd för att somna om och kommer ofta ihåg mardrömmen på morgonen. Barnet kommer vanligtvis inte ihåg nattskräck morgonen efteråt.


Hur länge pågår nattskräck?En episod kan vara allt från 2-3 minuter till ungefär en halvtimme. Ett barn som har nattskräck kan inte lugnas. Det kan vara skrämmande för föräldrarna, eftersom det verkar som om försök att lugna och trösta inte har någon effekt alls.


Kan jag göra något?Naturligtvis vill du försöka trösta ditt barn och det ska du göra, men det är inte allt. Eftersom barnet har "fastnat" mellan två sömnfaser, kan du pröva att ge en flaska mjölk för att underlätta övergång till djupare sömn, eller ta upp barnet och gå till ett annat rum, vilket kan göra sömnen lättare.Du kan också försöka prata lugnande till barnet, eller sjunga om du brukar göra det och det har en lugnande effekt (även på dig själv!). Om inget fungerar, är det viktigt att komma ihåg att barnet faktiskt inte är vaket. Det är jobbigt att se sitt barn uppleva vad som ser ut som plågor, men det är mycket möjligt att ingen av dessa åtgärder hjälper och det är inte alls säkert att ditt barn ens märker din närvaro.


Hur ska jag agera när det händer?Det är bäst att vara nära tills anfallet gått över. Du kan pröva att ta ditt barn till ett annat rum eller öppna fönstret så att rummet blir svalare. Detta kan göra att ditt barn går över i en djupare sömnfas. 

Inom 15-20 minuter brukar barnet ha lugnat sig och somnat om. Han eller hon kommer inte att komma ihåg det på morgonen och det är bäst att inte påminna om det.


Nattskräck tenderar att hända i början av natten, när ditt barn sovit 2-3 timmar och du kan också försöka förebygga genom att varsamt väcka ditt barn ungefär 15 minuter innan det vanligen börjar. Detta ändrar sömncykeln och brukar förhindra att barnet får nattskräck.

_______________________________________________________________________________________________

Hittade även på vårdguiden angående Elliots svimmningsattacker när han var liten. När han blev ledsen, rädd eller skamsen började han gråta så häftigt att han till slut tappade andan, blev helt livlös och krampade (ibland). Det här var en riktigt jobbig period, men gick så småningom över.

 

Men nu då.. Ska man tampas med denna nattskräck istället. =(

Så här stod det på vårdguiden om affektanfall:

________________________________________________________________________________________________

 

Affektanfall är vanligast i "trotsåldern" mellan ett och två års ålder. När barnet råkar i häftig affekt, blir väldigt upprört, till exempel vid ett "Nej, du får inte". Det lilla barnet skriker besinningslöst, tappar andan, svimmar och får krampaktiga ryckningar. Anfallet kan också utlösas av att barnet skäms, tycker att det har gjort bort sig om han eller hon till exempel spillt ut något eller ramlat och får allas blickar på sig.

Affektanfall är ingen sjukdom utan snarare en variant på ett normalt beteende i en känslig ålder. Även bland ungdomar och vuxna finns de som har lättare för att svimma än andra.

Ett anfall ser otäckt ut men är ofarligt. Man behöver bara övervaka barnet tills det piggar på sig igen efter någon minut.

Hur ofta anfallen kommer varierar. Det kan handla om allt från någon enstaka gång till flera anfall varje dag.

Affektanfall är ganska vanligt, ungefär fem barn av 100 drabbas. Pojkar och flickor drabbas i lika hög grad. Det kan vara ärftligt.

Symtom

Affektanfall kan börja på två sätt. Det vanligaste är att barnet skriker eller gråter så att det tappar andan. Därefter kan barnet bli slappt och okontaktbart. Den andra varianten är att barnet blir skrämt så att det svimmar direkt, utan att skrika eller gråta, och blir slappt och okontaktbart.

Om barnet är avsvimmat tillräckligt länge kan det få kramper. Barnet blir då stelt och får ryckningar i armar och ben. Många barn svimmar utan att få kramper. Svimningen, stelheten och ryckningarna är kortvariga och anfallet är snabbt över. Det varar oftast bara någon minut.

Förebyggande

Föräldrar till barn med affektanfall kan, i sin rädsla över att barnet ska få ett nytt anfall, överbeskydda det i all välmening. Du bör istället sträva efter att leva som om barnet inte haft affektanfall.

Vid överbeskydd finns det risk att förstärka barnets beteende. Som förälder riskerar man också att hamna i en ohållbar situation där man inte vågar sätta gränser för barnet av rädsla för att det ska bli argt.

Det är viktigt att informera personalen inom barnomsorgen, så att de vet hur de ska agera nästa gång ditt barn får affektanfall.

Egenvård

Stanna hos barnet när det får ett anfall. Du behöver inte ta upp det i famnen. Försök att behålla ditt lugn även om det är skrämmande att se barnet till synes livlöst.


Våran tjej är bara hur bra som helst. =)

Just hemkommen från stallet med Elvira, och jag blir så imponerad varje gång. Idag red hon alldeles själv och till och med i traven. Lättridningen börjar sitta för henne också, upp ner upp ner upp ner...
Sötisen våran börjar bli alldeles för stor. =/

Hon borstar själv, kratsar hovarna (till och med lyfter upp det tunga benet själv), sadeln ska ju ganska högt upp så där får jag hjälpa henne. Hon är ju inte så lång ännu. Hon sitter upp nästan själv, och sedan sköter hon resten, och jag går och sätter mig på läktaren medans hon rider.

När vi kom hem åt vi mat, sen gick jag ut med Trassel.. Och i det här vädret önskar man att man inte var hundägare.. Det bara öser ner och är lerigt som bara den på gångstigen. När vi kom in igen blev det en dusch för honom. Så nu springer han omkring som en galning här hemma och försöker torka bort det sista blöta efter föningen. =) Galning!!
Mattor och stolar flyger omkring i hela nedervåningen och snart får jag ett spel på honom.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10


Nu blir det tv och nattning av kidsen.

En dag hemma.

Idag är jag ledig från praktiken och ska inte göra en fluga förnäm under resterande timmar av dagen.

Vaknade och körde kidsen till plugget, sen somnade jag om en stund tills det var dags för Våra bästa år. Shit va länge sedan det var jag såg programmet. Men det gör ju ingen större skillnad eftersom det hänt ungefär 3 dagar sedan sist jag såg.. Typ en månad sedan. =)
Undra varför man tycker den där serien är så jäkla bra, kanske för att man sett programmet senaste 12 åren och känner sig nästan som en i familjen =)

Körde Syrran till tåget också, så nu är jag alldeles ensam. =(

Idag är det ridning för Elvira igen, få se hur det går idag.. Det är så kul att se henne utvecklas, och det går så snabbt.. Hon är duktig hon!

Nu blir det en lugn tv eftermiddag, trots att disken skulle behöva fixas. Men jag kanske tar den sen innan vi drar till stallet.

En handfull inälvor..

Eller mer. =)
Idag var det operation på hög nivå.. En massa tarmar och nästan 7 timmar inne i op salen.

Jag börjar trivas, det här var riktigt skoj. Men en aning äckligt var det ju stundvis, men det är otroligt egentligen vad man kan göra med kroppens inre och det till och med blir bättre med problemen de tidigare haft.

Tänker mig ibland: -Hur jag själv hade velat ligga kvar i flera månader i sängen efter såna här inrepp, men inte då.. Här ska man börja rehabiliteringen redan dagen efter och då till och med sitta upp. Aj aj va ont det måste göra.

Nu börjar jag komma in i rutinerna lite, jag assisterar op syrrorna med material och annat de behöver. Jag har till och med skrivit in i journalerna, lite om när man ger syrrorna något material som ska skrivas upp. Det är inte så enkelt när man inte vet ens 1/100 del av alla saker och vad de heter. Men de vanligaste som suturer och kompresser och sånt som de löpande ska ha påfyllning på är inga problem. Med hjälp av min handledare så kommer det här gå superfint, hon är jättebra och vi går bra ihop också. (a och o)

Dagen blev lång, men intressant.. Vad kan egentligen överträffa en tarmoperation? Vi får väl se... =)

Imorgon är jag ledig, och då åker syrran hem =( Fast å andra sidan kommer Danne hem från lappmarkerna så ensam blir man ju inte.

Nu ska jag gå och fortsätta vispa klappgröten.. mmmmm..... gott!

Första dagen på operation avklarad!

Och här ska jag nog trivas de 4 veckorna framöver som är kvar. =)

Dagen började med att jag åkte hemifrån 07:00 för att jag i god tid skulle hitta till avdelningen och sedan se mig omkring lite. Jag behövde bara vänta 10 minuter innan Marianne min handledare kom och hämtade mig.

Vi började med omklädningsrummet och vilka kläder jag skulle ha på mig.
Haha, snacka om att det är varning för sexighet. =)

Bilden tagen från google

Sen blev det rundvandring på typ nästan en timme, och jag kommer nog sitta och knacka bakom en och annan dörr innan jag har orienterat mig. Det var en stor avdelning, och massor med operationssalar (typ 15 st eller ngt sånt). Det är flera team på operation: UROLOGISKA, ORTOPEDISKA, GYN, ÖRON/NÄSA/HALS och ren KIRURGI.

Efter rundvandringen och alla femtielva sterila rum med tusentals artiklar man typ ska veta vart de är, så blev det fikapaus.

Sen drog det igång på op salarna och jag fick vara med på URO sidan idag.

3 operationer i kisseriregionerna blev det att börja med, och inte nog med det så var första patienten ett barn =( Men allt gick bra och det var riktigt intressant att se på.

Som uska på OP ska man assistera op syrrorna och anestesi syrrorna med material, kläder, handskar och en massa apparater. Och jag kan ju bara säga så här.. STERILT,STERILT,STERILT!!!

JISSES så allt ska vara orört!

Det kommer nog inte dröja länge förrän man gör bort sig och syrrorna får gå ut och tvätta sig igen. =) Men de hade överseende med att det var första dagen och jag gjorde inga större tabbar. Ingen som behövde gå och tvätta om sig iallafall. =)

Lunchen kom snabbare än väntat, tiden bara sprang iväg. Och sedan var det nya förberedelser till nästa OP.

Slutade dagen kl. 16:00 och då var det bara rusha hem och hämta ungarna, för att sedan göra mat.Imorgon börjar jag 07:30 och slutar 17:00 (långkörarskift) Men tiden går ju som vanligt sjukt fort när man gör ngt nytt, så det kommer nog inte vara några problem.

Sen är jag ledig Onsdag och då tänkte jag bara softa! =)


Imorgon börjar praktiken. =)

Nu finns det ingen återvändo, imorgon drar praktiken igång och jag är hur nervös som helst. Men jag tror det släpper när jag kommer dit och träffar dem jag ska jobba med. Kan ännu inte riktigt fatta att det är operation jag ska vara på, ska bli spännande att se vad man kommer få se och vara med om där.

Idag sov jag till typ 2 på eftermiddagen, det var riktigt skönt att sova ut så här sista dagen på länge. Sen är det mellan 5:30-6:00 på morgonen som gäller. *gäsp*

Ikväll blir det kanal 5 och Vem kan slå Filip och Fredrik, sen drar Paradise hotell igång.. Haha, ännu mer skandalprogram, det är som guld i mina ögon. =)

Helgen som varit blev suverän.

Fredag åkte vi till Nina i Sala, fick supergod mat och fick mysa lite med Nathali som fyllde år. Vid 18-tiden hämtade Emma och Johan oss och vi åkte till lokalen vi skulle fira Pappas 50 års dag i. Strax efter 19:00 kommer pappa med resten av fastrarna och Maria, och han blev så överraskad när han heller inte visst ngt om festen.

Vi träffade massor av släktingar som man inte ser så ofta och det var jättekul.

Kära bror Jonny kom sedan på natten och hämtade oss fyllisar.. =) och vi fick sova hos honom och Ivana. Morgonen startade sedan med en ABCDE-vitamin brus tablett. och sedan kunde man fungera igen... hhaha!

Sedan åkte vi till Nina och kramade om Nattis, för att sedan dra oss vidare till Pappsen och resten av tjocka släkten för finmiddag och fika med trevligt sällskap.


Det var en riktigt lyckad helg och jag är glad att jag fick träffa så många av mina långväga släktingar igen.

Redovisning HIV

Idag börjar jag skolan 13:00 och då är det dags för redovisningen i mitt fördjupningsarbetet för Sjukvården. Jag har skrivit om HIV och vilka rutiner som är speciella vid operationer och förlossningar med HIV bärande patienter.
Det har varit segt att få ihop arbetet, men nu äntligen är det klart och redovisningen är bara kvar sen är den delen ur världen.

Röda band symboliserar HIV.

Igår hade jag Svenska prov om ordklasser och alla de konstiga ord på böjningar och sånt som ingår i Grammatik. Det gick väl ok tror jag. Ibland är jag jävligt glad att jag ändå har ganska lätt för att lära in saker och ting, för jag hade verkligen inte pluggat ordentligt till provet, och trodde det skulle gå åt skogen.

Elvira hade ridning igår igen, och jag är så sjukt stolt över henne. Hon är så duktig, och man blir verkligen imponerad över hur snabbt tjejerna lär sig. Hon travade jättemkt igår och fick nästan in lättridningen. Men lite mer träning så är hon snart i Globen och tävlar. =)

För att dra lite om praktiken så börjar jag bli riktigt nervös nu. Jag ringde dit igår och fick tiderna första veckan, och nu börjar det kännas på riktigt. =) Men det är samtidigt otroligt spännande, och jag verkligen längtar tills på Måndag.

Nu ska jag köra kidsen till dagis och skola, sen ska jag hem och vila en stund för att sedan dra mig vidare till skolan för redovisning.

Vi hörs och ses. Kram alla

08-syndromet

Finns det något sådant syndrom?
Enligt våra vänner i norr, har vi blivit 08:or. Vet inte om jag vill hålla med om det, men en sak slog mig häromdagen.. =)

Danne har syndromet! Finns det något botemedel? Det måste jag forska i på skolan...

Döm själva! Har han blivit obotligt sjuk eller har han bara smittats av 08:orna? När går det över?Doppade huvet...

.. i färgburken idag igen.. Nu jäklar är jag mörk =)
Mocca chokladbrun heter färgen och den var jättefin, lite mörk kanske men va fan.. mitt hår är ju så slitet så efter 3 tvättar har det ju redan blivit ljusare. =(

Nu tittar vi Dansbandskampen, singing bee celeb och körslaget om vart annat.. Den här förbaskade reklamen är ju var och varannan minut, så när det är paus på den ena byter man till den andra och hinner se så där ungefär 2 minuter innan det blir paus även där.. Ja, vad säger man.. så är det ju!

Idag fick jag en ostbågspåse, och ibland får man de där guldkornen, som är ostiga, smala och mjuka.. Men inte idag =( De här var krispiga, feta och inte alls ostiga.. Inte goda! Men då var det ju tur att jag fick en pringles burk också. Gottegris som jag är =)

Nu en rökpaus, och sen filmtajm... Godnatt på er kramiz..

Är hundmat gott?

Ja, det kan man ju fråga sig...

Eller så frågar man min kära sambo.. *asgarv*


Sent på kvällen här om dagen skulle han nämligen se om det fanns något godis i köket. Det var mörkt och inga andra lampor tända än i fönstret och på bänken hittade han en bilpåse, samt en skål (likadan som vi brukar ha godis i) =)

Han tittar ner i skålen och eftersom det var mörkt såg det ut som en massa salta lakrits godisar (lakritstomte som han är). Underbart, han hittade en skål med godisar. Tar en och sätter i munnen!!!


Jag höll på att garva ihjäl mig när han berättade att han lika snabbt märkte att det inte var godisar, utan Trassels matskål som jag använder för att fördela maten åt honom. =)

Var det gott? NÄ!!! (Och så blev han sur på mig, hur kunde jag lägga en hundmatskål på bänken brevid en påse med bilar?) HALLÅ!!! skrattade jag och sa: Den där skålen har stått på bänken med hundmat i senaste 2 månaderna. Men med en desperat godistrånande mage är inte uppmärksam på vanligheter.. haha!!


Idag till IDOL hade vi pedikyr här hemma.
Fotbad, filning och massage med kräm... Yummi vad skönt det var!

Trots min fotfobi gick det bra, bara att tänka på annat =) Fast det är väl dags att vänja sig, med det yrke man valt.. Det lär ju vara en och annan fot man måste ta hand om.

Godnatt på er, nu ska vi gå och lägga oss i våra idag nyinköpta satin sängkläder.. mums....

Då var man vaccinerad då..


Idag tog jag H1N1 vaccinet (mot svininfluensa), var väl mer eller mindre starkt rekommenderad eftersom praktiken närmar sig, och det är ett känsligt område.
Nu så här 7 timmar senare känns armen tung och är lite öm, men i övrigt mår jag bra (än).

Efter att jag hade varit bestämde vi att barnen också skulle ta sprutan. Vi fick med dem dit, och allt var frid och fröjd.. tills det var dags! Då vart det panikångest, gråt och skrik. Men efter endast EN timme fick vi det gjort och det gick till slut hur bra som helst. -Det kändes ju knappt säger de sen. =)

Nu är det bara vänta och se vilka biverkningar man får. Och man får se om det blir någon skola imorgon.. Skulle behöva plugga i lugn och ro istället, så vi får se hur det blir.

Godnatt på er nu, dags för sängen och sista Johan Falk filmen... (serien rekommenderas starkt)


Filmen Nell

Den var riktigt bra faktiskt. Vi såg den idag på lektionen och den handlade om en tjej som levt med sin mamma i skogen hela sitt liv. Hon hade knappt något språk och var totalt osocialiserad. Jodie Foster spelade huvudrollen som denna flicka, och vad ska man säga.. Vilken skådespelare hon är alltså!

Då har man gått halvtid på denna kurs.. haha!! vi startade den i Måndags.. Ett skämt eller? Döm själva...

Imorgon ska vi till räddningstjänsten här i Strängnäs, och vad ska vi göra där då?? Titta i brandbilarna och få lyssna på sirener.. Det är väl sånt man brukar göra när man har studiebesök där med skolan.. =)

Inte riktigt kanske, vi läser ju om katastrofsjukvård så det hör väl till där då.

Idag fick jag en massa papper om praktiken. Oh my god! Jag blir ju inte mindre nervös när jag läste vad det stod i dessa papper. Jag ska spalta ner lite om vad jag kommer få göra så får ni se, men nu har jag inte tid för jag ska hämta Elvira från skolan, hon hade huvudvärk sa hon så det blev inte mer plugg idag.. =( Eller är jag glad? =)

See ya all!

En hel kurs på 5 dagar...

Jag det är fan sant, i Måndags började vi kursen Människan socialt och kulturellt och vi ska ha lektion måndag samt onsdag denna veckan samt nästa vecka.. Sen har vi praktik och inga lektioner, när vi sedan kommer tillbaka vecka 51 ska vi ha lektion på måndagen och sen måste vi ju hinna ha utvärdering och betygsprat.
Hur in i london ska vi hinna med detta. Vi ska ha föreläsare, vi ska se en långfilm, + att vi ska ha tid att diskutera och göra uppgifter.

Det är helt sjukt och det ska bli intressant att se hur mkt av allt vi egentligen kommer hinna med.

Annars är allt i sin ordning, fick ett tråkigt besked här i helgen och jag håller alla tummar och tår att allt ska gå bra.. Idag var jag och handlade lite kläder i Tuna park, tänk att alla kläder man har, har förmågan att "krympa i tvätten".. Är det så eller finns det en annan anledning till att de inte passar längre?

Jaja, ni kan väl fantisera själva.. =)

Nu blir det en lugn fortsättning på kvällen, umgås lite med Sandra och Tim för imorgon åker de hem till lappmarkerna igen.

Snart börjar praktiken, och nu börjar det pirra i magen. Ska bli hur skoj som helst, och vi får väl se om jag är så kaxig när jag kommer dit, som jag varit hittills... Blod och inälvor.. haha!! Eller så är det inte alls som på tv.. =) Kanske inte riktigt som cityakuten, troligen inte lika dramatiskt eftersom det inte är akuten jag ska vara på..

Vi får väl se, spännande är det iallafall.

Jag blir så ledsen..=(

Att ett samtal kan göra en så ledsen.. När mitt eget kött och blod inte mår bra, värker det i mitt hjärta =(
Kan någon väcka mig från denna mardröm? Hjälper det att gråta? Nä, det gör väl inte det.. Men det gör så ont, så förlåt! Hur kan någon vara så elak att ge en människa denna situation? Vart finns gud i allt det här?

Jag tänker på dig min kära, det kommer bli tungt men jag hoppas det snart ordnar sig igen.

Man kan inte sätta sig in i din situation, det måste vara så oerhört jobbigt för dig. Finns det något jag kan göra?

Jag tillsammans med många andra älskar dig, glöm aldrig det!