Första dagen på resten av terminen

Då var det dags!

Idag drog skolan igång och det var jätteskönt att komma tillbaka efter ett långt lov. Först var det lite introduktion av rektorn om hur terminen kommer se ut och vad som är nytt för skolan.
Det såg väl ut som vanligt, men en kul grej hade de fixat..

Det kallas FRONTER, en superbra plattform för allt arbete och alla kurser man har under terminen.

Man loggar in på en internetsida och får sedan upp alla kurser och vad som är aktuellt för varje. Vilken litteratur som behövs, vilka uppgifter man får, kalender och information om när prov m.m. kommer. 
Vi kan arbeta på den sidan och lämna in uppgifter vi fått istället för att sitta och maila från andra konton. Man kunde även starta ett diskussionsforum till andra i klassen eller läraren, om man har frågor m.m..
Alla kontaktuppgifter till varje person i klassen och en mejlfunktion till alla samt lärare. En helsjysst sida med all info på ett ställe. Äntligen kan man slippa alla dessa papper man får hela tiden från alla lärare, såna som man ändå bara tappar bort =)

Hel nöjd är jag över den.


Sen har dem denna terminen lagt upp kurserna i sk. block. Vi kommer att börja med att läsa Palliativ vård några veckor för att när vi är klara med den börja med Människan socialt och kulturellt. Och när den är färdig blir det sjukvård.
Det är den bästa uppfinningen de hittills kommit på, nu slipper man oroa sig för att man har 4 prov på en vecka i olika ämnen. Och man jobbar istället intensivt med en kurs och när man börjar på nästa kurs är man klar med den föregående och kan lägga den bakom sig.
Skönt!

Det var lite info om första dagen, imorgon har jag lektion bara mellan 11 och 12 och då Svenska. Torsdag blir det heldag med palliativ vård och fredag samma som imorgon 11-12. Så det blir en lugn första vecka, men det är bara bra, för då hinner man landa lite innan det drar igång på allvar.


Nu ska jag försöka hitta de sista böckerna jag behöver. Så vi hörs!

Kommentarer
Linda

Vi hade oxå fronter när jag pluggade, ett bra sätt att ha överblick över allt och snabb kontakt med klass kompisar och lärare. Sedan lägger de ut resultaten även där efter tentor.

2009-08-18 @ 21:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback