Efter 5 år.. =)

Ja det är så länge sedan jag träffade min barndomsvän Mia. Igår kom hon hit och har stannat natten också. Det var så himla kul att träffa henne och höra hur allt varit senaste åren. Hon bor nu i Uppsala, och det är ju inte alls långt så jag hoppas vi fortsätter ha kontakt och att vi ses snart igen.
Igår åt vi god thaimat, en massa godis, tittade Melodifestivalen (som var värdelös som vanligt), vi drack lite vin och resten av min Dooleys flaska =) Sen surrade vi långt in på natten för att gå och lägga oss vid 2 tiden.

Nu har vi fått i oss frukost och man känner sig lite avslagen, Mia tar en taktikare på soffan och Danne har inte klivit upp ännu =). Snart blir det en promenad med Trassel, men vädret är verkligen pissigt nu. Det har regnat och snöat igår igen, men eftersom det har varit 2 plusgrader hela natten också så har snön smält i en hiskelig fart.

Snart är det vår =))

Men jag kan gärna hoppa över proceduren tills dess att våren är här, det kommer vara så äckligt slaskigt ute och man blir blöt direkt man sätter foten i backen.

Idag är sista dagen på sportlovet och imorgon drar verkligheten igång igen. På Tisdag kommer syrran hit och ska vara resten av veckan. Så mysigt, och hon är så himla snäll som ska vara med våra kids någon dag så jag och Danne får göra något för oss själva en sväng. Det händer ju inte allt för ofta nu när man inte har någon släkt i närheten, visst kan man ju fixa barnvakt över en dag, men när det blir en natt är det ju svårare.
Vi får se vad vi hittar på, en kväll inne i Stockholm, en kryssning eller bara en bio eller något. Det är skönt att komma iväg en sväng bara =)

Imorgon har jag Engelska och Matte B på schemat, sen är det prov i Religion på Tisdag. Kanske dags att sätta sig och plugga till provet =) Sen som vanligt!! Jag har ju fan haft hela veckan på mig, men inte då...

Nu ska jag plocka undan i köket lite, sen blir det en stund i soffans sköna hörn.

Ha det så länge.

7 åringar dansar som strippor!

Denna video länkade gosias.blogg.se till och jag måste bara fortsätta spinna på den.

Dessa tjejer är 7 år gamla och dansar som strippor, det är meningen att det ska vara Jazz. Men va fan??

En 7 åring ska inte dansa så här, och kläderna gör ju inte saken bättre. Vart är dessa flickors föräldrar, och tycker de att det här är ok?

Såklart är flickorna jätteduktiga och det är ju otroligt att de ens lärt sig dansa så här, men jag ser inte det häftiga, sexiga och duktiga i det här framförandet. Kanske om tjejerna hade varit 18 år, då hade det varit snyggt!!


Små flickor ska också ha en hobby, och dans är en superbra hobby. Jag skulle vilja att min dotter också ville börja på dans. Men under dessa former skulle jag inte tillåta henne att dansa.

Det här är inte dans på nivå för ett litet barn!!




Vertikalpelare.


Läste en artikel i Aftonbladet där en läsare hade skickat in en bild och frågat vad det var han såg för något kl. 3 på natten. UTOMJORDINGAR???

SMHI svarade att det var vertikalpelare som är relativt ovanliga, och att det blir så när det är riktigt kallt, snökristaller i luften och vindstilla.

HALLÅ!! Det där är väl inte ovanligt, jag trodde de skämtade när jag läste artikeln. Jag som kommer från Lappland har sett detta fenomen hundratals gånger. Varje kväll när det är kallt, blir det såna här "pelare" upp i himlen från gatulysena. Det är väl inget ovanligt med det!

Kanske här nere i Stockholm där det nästan aldrig är superkallt eller vindstilla med kristaller i luften, men att SMHI skriver så, var väl inte direkt riktigt.

De hade ju kunnat nämna att det är ett mkt vanligt fenomen i norra Sverige.

hmmm... Ja nu fick jag ur mig det också.. =)

Läs hela artikeln: AFTONBLADET (klicka på länken)


Vinter som heter duga!

Ja, man slutar aldrig förundras över vintern som år i år. Snö så in i bomben och kallt som attans. Idag dock var det inte lika kallt som igår och tempen står på endast -6 grader. Då passade Danne och ungarna på att gå ut på baksidan och göra en grotta. Vädret är verkligen vackert och snön blir ännu vackrare även fast jag tycker det är nog med vinter nu.
Lite bilder från idag. =)


Vi hade en gång ett staket =)







Elliot spanar i snön, tänk att det kan vara så roligt att krypa omkring i denna kalla snön. Men han ser ju ut att trivas iallafall.. =)

Jag bor i snörmland!

mmm.. det skulle man kunna kalla det, inte Sörmland utan snörmland. Vi håller helt ärligt på att snöa in här, det är helt otroligt vad det har kommit snö den här helgen. Varje gång jag har vart ute med Trassel så har jag skottat bort 1 dm utanför dörren.
Se själva, så här såg det ut på Söndag morgon efter lördagens nederbörd.


Plogbilen hade ju lämnat en sjysst vall också, gissa om vi har ont i ryggen efter att ha avlägsnat den =)


Vi hade en gång en brevlåda.


Man får gräva sig in på gården.


Helt sanslöst har det varit, och nu är det istället 20 minus ute.. När fan ska det här ta slut, JAG VILL HA VÅR NU!!!

Jaja, det är väl bara finna sig i att det är som det är, nu är det bara att vänta tills det här smälter bort och bildar översvämmningar istället. Ska bli intressant!!


Vi hade kalas för Elliot också förra helgen, en massa killar från dagis kom och jag gjorde tårta åt grabbarna med en massa choklad i. (Elliots beställning)


Önska ngt innan du blåser, undra vad han önskade sig?! =)


Sen blev det godis och presentöppning. Och ja, han fick ÄNNU mer lego =)


Nu blir det uppdatering från flera dagar tillbaka, har ju vart så himla dålig att lägga upp här, så nu får det bli för en vecka tillbaka.

Elvira fortsätter rida varje Onsdag och som vanligt är hon hur duktig som helst. Senaste två gångerna har hon haft en rätt stor häst, men hon bemästrar den hur fint som helst. Här rider hon Gent som är en framåt häst med mkt krut i. Men det har gått jättebra och hon tycker han är den roligaste hästen att rida.




Det är så roligt att hon hittat ngt hon tycker är kul, (jag tycker ju också att det är kul) en hobby måste man ha när man är liten. Tyvärr kan det ju bli ganska dyrt när de blir äldre och vill ha den där egna hästen. Men det får vi ta då, och tillåter ekonomin och tiden så är det väl inte omöjligt. =)

Slänger in ett litet videoklipp också. Här rider de en bana som de ska skritta igenom och sedan på långsidan trava in genom 2 koner för att sedan göra halt efter kortsidan.



I skolan rullar det på bra, vi har nu sportlov.. Men som vuxenstuderande har man ju inte lov så vi har hemstudier istället. "Ej lärarledda lektioner" säger de =)
Vi hade Samhällsprov om riksdag och regering, och jag var verkligen totalt ointresserad och pluggade nästan inte alls. Det var så jäkla stort kapitel och jag tyckte att jag gör provet för att sedan veta vad jag skulle träna mer på för att göra om det. Men det behövdes inte, jag fick G+ på provet och han tyckte inte alls det var dåligt gjort. =)

Ibland kan det vara bra att vara en naturbegåvning =) haha, skoja bara!!

Engelska är ett bra tidsfördriv, tycker dock det är lite mellanstadienivå på uppgifterna, och jag har haft nästan alla rätt på samtliga kapitelprov. Har tänkt att jag skulle ta kursen på distans så att jag kan slutföra den snabbare, men jag trivs i gruppen och lektionerna ligger på såna tider så att om jag skulle ta bort dem så skulle jag få flera håltimmar istället, och det är jobbigt. Jag fortsätter på lektionerna istället, för engelska är ju faktiskt kul!

Religionskunskapen är just nu inne på Hinduismen och Buddhismen, och vi har prov på Tisdag direkt efter lovet. Där ska det nog inte vara några problem heller, för jag tycker ämnet är ganska intressant.

Svenska har jag ju på distans och där rullar det på, vet dock inte när jag ska ha tid att läsa boken vi har i uppgift, en gammal bok med typ Strindberg, Beskow eller någon annan gammal författare.
Det är ju så trist att läsa en bok inte valt själv, för då är man inte heller intresserad av innehållet.

Matte B går också framåt, jag har gjort första kapitelprovet av tre, och fick alla rätt på G delen, gav mig på VG också men gav upp efter några tal. Jag hade inte ro att sitta i klassrummet med alla tjattrande andra personer som inte gjorde provet. (Man får själv välja när man vill göra det). Men jag har nu börjat på andra kapitlet och det är mkt enklare så det ska nog inte vara några problem heller.

Fasiken så jag skriver mkt, om ni orkat läsa ända tills nu så har ni gjort det bra. Nu ska jag försöka jaga upp ungarna i säng, sen ska jag lägga mig i soffan och vila träningsvärken efter skottningen igår. =)

Kram på er, så hörs vi snart igen.

Kalas idag..

Idag hade vi kalas för våran gosse som har fyllt år. Det kom ett gäng killar från dagis, och de har lekt, ätit tårta och godis. Elliot fick jättefina presenter och dagen var hur lyckad som helst.

Dagen började tidigt för mig iallafall, klev upp 06:00 och skjutsade Dannes kusin och polare till Arlanda. De har varit på kryssning med Viking Line och sov hos oss en natt innan de åkte hem till norrland igen. 1 och en halvtimme dit och lika lång tid tillbaka. Var hemma igen halv tio, och satte igång och städa, baka tårta och göra iordning till kalaset som började kl. 13.

Nu på kvällskvisten börjar tröttheten slå in och det är inte långt innan jag kommer sova sött. Nu väntar jag på Blåsningen och I en annan del av köping, sen är det natta för mig. =)

Samhällsprov, tråkigheter och alla hjärtans dag!

mmm, det hade jag i fredags. Och för första gången har jag inte alls varit engagerad och jag vet inte varför. Kanske är det ämnet Riksdag och regering som är problemet. Jag är så sjukt ointresserad och tycker att de som jobbar i riksdagen gör sitt jobb lika bra (eller dåligt) oberoendes ifall jag lägger mig i eller inte.
Nu hade vi prov om riksdag/regering och allt som händer där inne, hur det går till vid val, vilka lagar och regler som gäller för de som jobbar och hur landet ska styras.

Jag är inte intresserad och ämnet är ju hur stort som helst och det finns så jävla mkt som man ska kunna.

Jag var med på lektionerna och snappade upp det jag kunde där, jag skrev provet och det gick väl hyfsat, svarade på de flesta frågorna och har nog ett godkänt i alla fall, mer än så känner jag inte att jag orkar satsa på just det här provet. Det kommer fler prov som jag anser mer intressanta så man får satsa högre på dessa istället.

I veckan har jag också harvat mig igenom första kapitlet i Matten, så nu ska jag bara göra lite sammanfattnings uppgifter och på Måndag gör jag första kapitel-provet. Sen kan jag gå över till nästa kapitel som jag tycker känns mkt lättare. Då handlar det om diagram och sånt, och det är roligare än en massa tal med hundra olika uträkningar på.

Idag fick vi en tråkig nyhet också, en gammal vän har gått bort i en skoterolycka. Det är så jävla orättvist livet ibland och det är verkligen fel människor som råkar ut för sånt här. Vila i frid Otto!

Du kommer vara saknad av många.


Imorgon är det kalas för Elliot, det kommer lite kompisar från förskolan så vi ska baka tårta och äta godis hela dagen. =)
Sen är det ju alla hjärtans dag också, som jag i och för sig tycker är en överskattad dag. Det finns så många dagar på året som har en massa krav på sig, man ska köpa saker hit och dit..

Kan man inte bara visa sin kärlek på annat sätt?

Jaja, det är som det är och man får väl göra det bästa av situationen =)

Hittade en sån fin bild på internet, som numera är mitt skrivbordunderlägg. Den är så himla vacker och jag önskar att man hade haft en sån här bild med sina egna barn, fast vi har så många andra fina bilder på våra barn. =)


Ha det bra alla och ta hand om och visa er kärlek till varandra, livet är för kort för att slösas bort!

Love ya all!!


Sjuksköterskeklocka =)

Hihi, den här har Danne köpt till mig.. Fin va?

Den ska jag ha i mitt framtida yrke, och den kommer väl till användning. Tyvärr är det ju några år tills jag kommer jobba på fältet, men jag kommer ju säkert ha en massa praktiker och extrajobb.



Nu ska jag bara fixa det där pennfodralet och en namnskylt också. Till att börja med blir det en med texten.

LINDA
ssk studerande


Det är så sjukt att jag snart är där, den här terminen och sen är det bara vänta tills man kommer in på högskolan. När man nu gör det, då jag hört att det är ganska många sökande till Mälardalens högskola, då den har ryktet att vara en bra högskola. Vi får väl se!



Engelska test och Helping haiti.

Idag har jag inte gått och lagt mig när ungarna kommit iväg till skolan, nä jag har pluggat.. =) Kände att det var dags att sätta sig med engelskan nu när det ändå är test på kapitlet kl. 13. (lite sent ute, ooppss!! =)
Förra testet hade jag 62/63 poäng så det var ju klart skönt, får ju inte sacka ner på poängen för mkt.

Sitter och lyssnar på "helping haiti" låten "everybody hurts". Den är ju så himla bra, lyssna själv.


22 plusgrader ute idag! =)

Ja, det hade det kunnat vara.. Igår var det 22 minus och idag är det 0. En ökning på 22 grader alltså..

Sjukt så det kan svänga i graderna, hela helgen har det vart svinkallt, och idag är det nästan plusgrader. =)
Dock har de lovat mer snö till veckan, och det är väl en vara det redan finns nog av här i trakterna. Så här mkt snö som kommit på så kort tid är det länge sedan jag vart med om. Jaja, snart är det sommar och sol, och jag lääängtar verkligen.

Idag har det vart Matte för hela slanten, och jag kan ju bara säga att det är fan inte lätt. Men jag hoppas man fixar ett godkänt iallafall, så man slipper göra om kursen.


Ikväll är det paradise hotel, det är ju bara det bästa programmet nu. Helt sjukt vilka intriger, och det är bara så spännande att se vad som ska hända härnäst.