Jag är så less!

Den här morgonen var ovanligt lugn och fridfull, kanske för att det är dags för Elliot att ta bort gipset idag. Tänk att det redan har gått nästan 7 veckor sedan stackarn bröt armen, det känns som igår. Fast det är väl bra att det gått snabbt för nu tror jag han gärna vill bli av med det där otympliga gipset. Vi har lovat honom att åka på badhuset till helgen, få se hur det blir med det. Först måste läkaren säga hur mkt han får belasta nu första tiden.

I övrigt så är jag jävligt less på all denna valhysteri, det är ta mig f-n inte annat som skrivs i tidningarna eller visas på tv än Sahlin och Reinfeldt. Är folk så virriga att de inte vet vad de ska rösta på så att de måste höra samma sak om och om igen på 18 olika kanalen och lika många tidningar??

Det är nästan så att man snart struntar i hela valet, varför ska man rösta? Det är ju till 80% ändå inget av det de lovar som genomförs. Det skapar bara en massa osämja bland Svenska folket, det är ju som att vi alla placeras i fack och blir ovänner med icke partikamrater. Hur kommer det här att sluta egentligen, blir det som i andra länder där de avrättar varandra på grund av olika åsikter politiskt? Ja inte vet då jag och jag är uppriktigt sagt orolig för ibland känns det som att alla valkampanjer och uttalanden börjar gå till överdrift med personangrepp m.m.


Nog om det, nu åker jag och Elliot till Mälarsjukhuset och kapar av gipset, sen ska han till tandläkaren och efter det blir det en förhoppningsvis lugn eftermiddag.

Högskoleprovet here I come!

Japp, idag var anmälan och avgift ordnat så den 23 oktober skriver jag högskoleprovet. =)



Må gudarna vara med mig den dagen, för jag behöver all andlig makt jag kan få..


Idag var jag till SYON på komvux och ändrade från Latin till Biologi, det känns helt rätt och jag tror det här kommer bli jättebra. Läraren i Biologi är riktigt bra och jag har haft honom tidigare och det känns bra.

Efter mötet åkte jag till Tuna park i Eskilstuna och fyndade lite kläder till kidsen, hittade riktigt mkt till grymma priser så jag är nöjd som bara den =) Köpte mig även lite fint att ha på mig till helgen då jag och Danne åker in till Stockholm för oss själva.

Imorgon kommer äver Jenny och Julia till oss och ska sova över. Vi ska ha så mysigt och på Fredag ska jag ha Julia här hemma själv medans Jenny åker till skolan under förmiddagen. Undra vad jag och lillprinsessan ska hitta på? Det blir nog en promenad och sen en massa bus här hemma. =) Hon är bara för underbar den där ungen och jag är så himla stolt över henne.


Nu irriterar sig Danne på att jag smattrar på tangentbordet så jag måste lägga ner =)


Ha det!

Vatten över huvudet =(



Jag tror jag har tagit mig vatten över huvudet när det gäller Latin studierna. Det har nu gått en vecka sedan jag började terminen och alla ämnen funkar jättebra, förutom Latinen =( Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig ett helt språk med grammatik, uttal och stavning på bara 3 månader?
Allt handlar om ackusativobjekt, genitiv, dativobjekt, ablativ m.m. och då är det ju en fördel om man kan reglerna i svenska språket först, och det är jag inte så haj på.. =) Klart man har lärt sig det på svenskalektionerna, men det har lämnat huvudet direkt efter provet.. tyvärr =)
Sen är ju kursen på distans också och det gör ju verkligen inte saken lättare, jag har ju ingen lärare som kan säga hur man ska göra. Nu sitter jag med instruktioner och ska lista ut själv hur f-n jag ska göra.

Känns inte som att jag kommer fixa det här och jag har då istället börjat fundera på att byta kurs. Eftersom jag måste ha heltid för att få fullt bidrag från csn så måste jag välja en annan kurs på 100p. Har kollat vilka alternativ som finns och den kurs jag kan tänka mig är Biologi. Det handlar ju om människan, djur och annat vettigt att veta så på torsdag ska jag till studievägledaren och diskutera igenom mitt beslut.

Det är verkligen inte kul det här, för jag såg fram emot att lära mig latin, men som det är just nu så är det bara såå rörigt och när jag ändå måste trycka ihop hela terminen för att vara färdig i mitten på november så tror jag att mitt beslut är ganska klokt. Det är ju bättre att ändra nu och inte senare i terrminen när jag märker att jag inte kommer klara kursen. Onödigt att få IG och behöva betala tillbaka till csn.


Well well, i övrigt går det bra i skolan. Jag har precis gjort klart Geografikursens första kapitel om jordens rotation, kartor och projektioner. Sånt tycker jag är intressant och då går det snabbt. Engelskan har jag börjat med första kapitlet och även en bok vi ska läsa. Och programhanteringen drar igång på Torsdag.

....

I helgen var vi hos mamma i Falun, mommo och moffa var också där, vi (eller de) åt kräftor igår och idag innan vi åkte hem blev det tårta för att fira syrran som fyller 20 år imorgon.
När vi kom hem fick Elliot prova sin nya fyrhjuling, och hej å hå vad ungen var glad. =)

Veckan som kommer blir det att ta tag i allt pluggande som måste startas, och till helgen kommer syrran kanske och är barnvakt så jag och Danne kan umgår för oss själva lite. Det blir nog en bio i Stockholm, med restaurang och en hotellnatt.. Ska bli mysigt! =)

Nu är det snart läggdags för kidsen men först ska de äta en billyspizza till kvällsmat *hrrmmm* (bra kvällsfika va?) Jaja, vi åt ganska tidig middag på vägen hem från Falun så det gör väl inget.


Jäv-a getingjäv-l!!!!

Då har man fått sitt första getingstick någonsin.. =( Det var inte alls mysigt, och ont så in i London gjorde det. Va f-n hade den inne i min tröja att göra?



Jaja, nångång ska väl vara första gången. =)

Bror Jonny med familj kom hit igår också, en slapparvecka blir det och det är ju mysigt det också. Vi gjorde köttfärsbiffar med potatis igår, supergott.. Och idag blir det pytt i panna med ägg och rödbetor.. haha! Lyxmiddag!!

Nä nu måste jag börja med maten för Danne är snart hemma från jobbet.

See ya!

Ska träffa Charlie och Mattias idag =)

Japp, Lyxfällans Charlie och Mattias kommer till skolan idag kl. 13 och ska prata ekonomi och hur man klarar sig på studiemedlet man får. Ska bli intressant att höra =)



Då var den här terminen igång och det är skitkul, jag är verkligen taggad för den här hösten och det ska bli kul att se vad ämnena har att erbjuda.

Det är också första skoldagen för Elliot, jag ska följa med honom mellan 9-11 och prata med lärare och sånt så han får se sig omkring lite. Han är så spänd inför idag, men han har längtat som bara den =)


Nu måste vi dra! Ha det gott alla!

I love duntäcken...

Ja, jag använder duntäcken nu... Jag vet att det är Augusti och nästan 15 plugrader ute på natten, men duntäcket är mig kärt trots det.. Det tog ett bra tag innan jag dumpade täcket mot ett lakan i somras, men när det blev för varmt ute då fick det lov att ligga på hyllan ett tag.. Och nu är det tillbaka!!!

I love duntäcken, rent ut sagt.. Finns det nåt mysigare än ett stort fluffigt varmt och skönt täcke?


Jaja, nog om täcket =)


Idag är det Torsdag och vad händer då? Så lite som möjligt på så lång tid som möjligt... Börjar känna lite smått panik inför nästa vecka då pluggandet sätter igång. Samtidigt som jag är sjukt exalterad och spänd inför denna terminen.. Det händer mkt den här terminen...

Innan den 15 eptember ska jag anmäla att jag ska göra Högskoleprovet, den 23 oktober är det dags för högskoleprovet.. I slutet på November ska ansökningarna till högskolan vara inne och sen är det bara 1 månad så får jag veta om jag kommer in.
Jag ska förhandla till mig ett betyg innan 1 december också trots att lärarna inte sätter betygen förrän i slutet på december. Men jag måste ha dem innan jag söker till högskolan och de brukar gå med på det sa SYO.

Nåväl, nu är det dags att ta det lugnt resten av dagen =)

Det gick inge bra =(

Jahapp, femkampen var skitkul men det gick inge vidare för fröken Järleros =(

Spika spiken i brädan tog jag på 23 slag och min kära mor tog det på FYRA, hallå, det är ju helt omöjligt. Gubbarna tog det på typ 5-8 slag..
Fråga inte vad fan jag höll på med!!!

Att kasta bollen i burkarna fick vi köra ett gäng utslagsomgångar och till slut kom jag sist.. *hmmm*

MEN..

Att skjuta en burk med luftpistol (laddat) Fick jag 3 träffar av 5 och det var mer än de andra fick.. hihi!!!

Fotbollen närmast stolpen gick inte heller nå vidare, morsan vann..

Pilkastiningen gick sådär, men slutpoängen blev 10p till mig, 12p till Pär, 13p till morsan och 15p till Danne...
Ja absolut, han har skrytit som fan...

Straffet till den som förlorade var att hoppa i poolen (som inte har ngn värme), haha.. Det är inte bra att vara kaxig innan tävlingen för då går det så här.. =)


GAaaahhh, kallt som f-nnnn.


Och man var tvungen att doppa sig helt också... *brrr*


Men jag överlevde =)


Rätt skönt att kliva upp därifrån och torka av sig.. =)


Någon som däremot inte har ngt emot att bada är Elvira och Oscar.. Som delfiner i vattnet!!

Oj, Oscar försvann =)


Det var den helgen.. =)


På hemvägen åkte vi förbi farfar i Skutskär, han fyllde 70 år och det var en massa folk där, god mat och gudomlig tårta.. Sen blev det en efterlängtad hemfärd till det grymt städade hemmet. Husägarna och mäklaren var ju hit i Fredags och då var det ju att ligga i..

Imorgon ska Elliot till ortopeden och röntgen för att ta bort halva gipset, så att han kan röra armbågen igen. Ska bli skönt för han är ju verkligen en halvkrympling med hela armen gipsad.

Nu är det läggdags alldeles snart. Ha det gott så länge!


Femkamps kväll =)

Ikväll blir det femkamp för hela slanten =)

Sitter nu här hemma hos Mamma i Falun och väntar på en riktigt doftande tacopaj som ligger i ugnen. Idag var vi in till stan och letade loppisar, men vi hittade inget bra så efter lite tipsinlämning och annat spring åkte vi hem igen.

Efter maten dukas det upp till femkamp.

Pilkastning
Kasta boll i olika stora hinkar
Luftpistol
Fotboll
Spik i planka

hehe, det ska bli riktigt kul.. Ännu roligare när förloraren ska hoppa i poolen efteråt =) (20 grader)

Jag återkommer med hur det gick och vem som fick bada..

Det började ju bra.. =)

De här dagarna efter att jag börjat blogga igen har ju gått bra. Har ju faktiskt fått in en del inlägg, så jag är ganska stolt över mig själv. =)

Idag fortsätter städandet och jag har tagit mig an tvättstugan, nu står tvätthögarna på rad så det är bara att skyffla in eftersom. Har till och med vikt tvätten som redan var ren och låg i en stoor hög på bänken. Det gäller att hålla efter så behöver det inte bli flera timmars jobb när man väl börjar.



Nu tänkte jag fortsätta med vardagsrummet och köket, det är väl inte så jäkla mkt ändå. Jag kommer iallafall skyffla ner en massa i kartonger för senare genomgång. Ska jag börja gå igenom allt nu så har jag flera dagars jobb. (Risken är ju att det aldrig blir gjort sen, men det struntar jag i)

I sovrummet ska jag bara byta sängkläder, torka, dammsuga och skura så där är det ju nästan klart.

Hängde upp min nya lampa igår också, jiiiises så stor den var i vårt lilla vardagsrum. När jag städat klart här hemma så ska jag fota lite bilder och lägga upp (när det för en gångs skull är städat ordentligt=)

Danne åkte iväg och lämnade tillbaka biltransporten och sen när han kommer hem ska han svippa släp för att åka till Strängnäs och ombesikta den. Få se om vi har bättre lycka denna gång, han har ju vart ute och meckat med det där släpet hela dagen och kvällen igår.


Nu blir det lite Spotify och ett nytt städryck.

Men som vanligt blir det väl ett och annat stopp här vid datorn snart igen.



Tvärnit!!

Det har det blivit på många plan idag... =(

Dagen började med att vi åkte 9 mil till Köping för att besikta båtkärran, hmmm.... Vi fick inte ens köra den därifrån!!! =(

Jaha, hyra biltransport och köra upp släpet på för att sedan köra 9 mil hem igen, mecka i släpet, köra tillbaka kärran till Köping imorgon innan kl. 14 och sen tillbaka hem för att hämta andra släpet och köra till ombesiktningen här i Strängnäs kl. 16...

Under den här tiden ska vi hinna sanera hela huset också för på Fredag kommer husägarna med en mäklare och ska värdera samt fota huset för en annons. Shit, gissa om jag känner mig lite stressad.

Och såklart tog det tvärnit här också, man donar och fixar halvklart i ett rum och sen hamnar man här vid datorn. =)

Övervåningen är klar iallafall, förutom Elviras rum.. Vad gör man för att få ungen att städa??

Nu är det bara kvar att:

* Städa sovrummet (inte så mkt)
* Vika tvätt (MKT)
* Städa köket (Rätt så mkt)
* Städa vardagsrummet (Inte så mkt)
* Rensa på altanen (Mkt att bära till garaget)
* Olja in köksbänken en andra gång (2 timmars jobb)
* Dammsuga, skura och dammtorka överallt (Råttorna har tagit över)
* Klippa gräset (1 timmes jobb)
* Klippa ner lite buskar (1 timmes jobb)
* Städa garaget (KATTAFUCKINGSTROF)

När jag summerar så blir det 5 dagars städ, och jag har 1 och en halv dag på mig... =/

Kan ngn komma och trolla bort mig från det här, och trolla hemmet färdigt?


Fyndade på IKEA =)

hihi, jag har fått min lampa jag länge velat köpa. Men det har varit mkt pengar för lite papper och det har känts lite väl.. Idag hittade jag den i fyndhörnan på IKEA och enda felet med den var att det fattades 4 av pappersblommorna (syns ju ändå inte bland alla de 200 st blommorna =)

395:- betalade jag istället för 795:-



Nöjd som bara den =)

Nu ska den bara upp och det ska fixas lite annat här hemma så kommer det bli hur fint som helst.



Dags att gå och sova, godnatt!


Kolmården sommaren 2010

Vi har ju hunnit vara på Kolmården också den här sommaren. Det var riktigt roligt och mkt sevärt.. Dannes kusin från Norge var här en vecka så då passade vi på att åka dit.

Det blev att kliva upp tidigt på morgonen för att sedan åka 13 mil. Vi startade dagen med Safarit och den här gången var det liv och rörelse på djuren. Det är inte kul att åka när det är stekande hett ute och djuren bara gömmer sig i skuggan. Nu var de på G och vi fick en hel del fina bilder. =)



Ibland blir det lite väl närgånget.. =)


Ojdå, vad händer här då? =) Naturen har sin gång är väl som man brukar säga.. hehe!


Det fanns apor på Kolmården också.. Riktigt söta såna också =)


Delfinshowen var helt klart det bästa, helt otroligt vad de gör på kommando.. *överväldigad*


Fotade jättemkt bilder och här är bara en fis i rymden, fler bilder finns på Dannes facebook sida.

Klicka här för att komma dit.


Det var allt för idag, nu ska jag fortsätta klippa buskar och rensa ogräs i trädgårn.
Ha det gott så länge!

Som ett skämt.. 2 månaders uppdatering *skäms*

Jag är verkligen inte en bloggare, det är ju evigheter sedan jag varit in hit och skrivit. Men sommaren har varit varm och det har varit full rulle hela tiden med besök och dyl så det har inte riktigt funnits tid med att ens sitta vid datorn vissa dagar.
Och när man haft tid vad har man gjort då? Jo suttit på Facebook. =)

Vad har hänt den här sommaren då?

Det började lugnt och skönt, i mitten på Juni var jag och Jenny på röj inne i Strängnäs =)
Beach 2010 på Ulvhälls herrgård. Det var sjukt roligt och helt klart en lyckad kväll. En massa dans, dricka och till slut en hjälpande hand för en av oss fyra =) (Nämner inga namn)


Är det sommar så är det =)

Mamma med familj kom med husvagnen en helg och vi drog till Gröna lund där barnen åkte karuseller så man själv blev alldeles snurrig. =) Morsan var den enda av oss vuxna som köpte ett åkband, och det kan hon gärna få vara ensam om också för här har man fått åksjuketendenser på senare år =)



Slänggungorna var en upplevelse =)



Morsan med Elvira och brorsans son Leo =)

Käre bror Jonny med familj har också varit hos oss, det blev nästan en vecka med busigheter och såklart var vi ju tvungna att hitta på ngt extraordinärt. Vi åkte och köpte oss tält, sovsäckar och andra nödvändigheter för att leka Robinson ute på en ö i Mälaren.
Vi hoppade i båten och drog iväg, kom väl halvvägs innan båtmotorn krånglade och det var bara att försöka börja ro i en halvmeters vågor medans Danne försökte hitta felet. Efter ett tag när vi parkerat oss långt inne i vassen fick vi igång motorn och våra planer kunde fortsätta.



2 glada grabbar =)

Vi landade iallafall efter ett tag på en ö vi dagarna innan hade tittat ut och den var perfekt att bada ifrån också. Efter att vi packat av ett halvt ton tillbehör och börjat slänga upp tälten så märker vi att hela ön är invaderad av myror. Och småkrypsfobi som man har packade vi snabbt ihop våra saker och konkade ner de till båten igen för att dra vidare till en annan ö.

Hungriga och smått irriterade fortsatte vi leta och efter en stund gav vi upp och stannade på fastlandet utanför Mälsåkers slott. Vi slog upp tälten och lagade oss mat för att sen sätta oss och spela lite kort och efter en stund sova.

Morgonen därpå var vi minst sagt mörbultade, det var inte igår man sov i tält och ryggen mådde inte direkt prima. Men vi var glada för det och ganska stolta över att vi verkligen hade campat med tält och hela kittet.

Ivana såg ju glad ut iallafall.. =)

Vad har hänt mer då? Massor, så jag sammanfattar lite kort bara.

Badstrande har väl varit stamstället den här sommaren, den stekande hettan som varit har varit helt underbar men vissa stunder väääldigt jobbig. Tur att vi haft stranden nära och vattnet har varit hela 24 + grader. =)


Ett sandmonster =)


Och ett till.. =)


Våra småvänner har också fått sin egna bustid.. Wille (den vita) går med på allt Elvira hittar på =)



Det har ju inte varit fint väder varje dag, och när det regnar är det bäst att mundera sig till toppen tycker Elliot iallafall. På promenade hittade vi en massa äckliga maskar och här är ett smakprov på storleken som fanns att erbjuda... IIiieeeecckkk!!!!

Gällivarefamiljen har också varit här och hälsat på. Svärföräldrarna Inga-lill och Kenneth, mormor Sylvia och svägerskan Camilla med sonen Emil. En vecka stannade de och under den tiden har vi åkt båt, badring, badat, hälsat på hos annan släkt i Åkers Styckebruk samt hunnit med en liten fest hos åkersborna. =)



Trassel på språng, haha =)

Kidsen har härjat på som vanligt och nu när kusin Emil också var med var trion komplett =)





Inte en lugn stund med de här tre och det kan man väl nästan gissa när man ser dem =)

Samma dag det var dags för farmor och gänget att åka så tappade Elliot sin första tand..



Stolt som aldrig förr visade han upp gluggen =)

Det är tyvärr inte bara roligheter som hänt med våran gosse. Efter en cykeltur ramlade han och bröt armen stackarn =(. I ilfart in till Mälarsjukhuset eftermiddagen den 21 juli åkte vi till Akuten och där fick han snabbt en skena på armen för att ha medans vi väntade på doktorn och röntgen.




Lillvännen helt slut..

Underarmen på honom var helt av och det kunde man ju nästan räkna ut själv när man såg den.

Men Elliot var superduktig på sjukhuset och sa inte ett pip under hela tiden. Doktorn klämde och kände och även fast det gjorde så ont så han skulle kunna skrika rakt ut var han cool lugn och efter röntgen fick han en massa klistermärken och på akuten satte de ett tillfälligt gips som han skulle ha under natten tills det var dags för operation dagen efter.



Så här såg röntgenbilderna ut och på översta bilden kan man tydligt se båda benen vara helt av. =(



Efter första gipsningen kändes det lite bättre och han fick även smärtstillande så han skulle kunna sova natten.
Fastande från 0:00, vi sov till 07:00 då jag vaknade till när doktorn kom in och skulle berätta att det blir operation kl. 10:00. Natten gick jättebra, Elliot sov hela tiden och har inte vaknat när sköterskorna har varit in för att titta till honom. (Inte jag heller för den delen)

Hemma var Danne och Elvira jätteoroliga men jag höll de underrättade med sms och samtal när jag hade tid över.

På operation fick jag följa med in till salen och vara med när de sövde honom för att sen reponera armen. Jag fick gå ut direkt efter att han somnat, hihi.. man är ju inte personal där längre så då var det dags att lämna rummet innan intuberingen. Det kändes hemskt att se honom somna och gå därifrån, men jag var lugn och visste att han var i goda händer. Narkosläkaren var den bästa jag själv hade valt om jag fick.. =)

Efter 40 minuter var allt klart och jag fick komma till uppvaket där jag väntade 2 timmar på att Elliot skulle vakna. Han var redigt groggy länge efter och jättetrött lilla vännen. Allt hade gått bra och han hade nu fått ett nytt gips (som han själv valt färg på=)


När han piggnat till nog fick han en piggelin som första måltid efter narkosen. Den var uppskattad =)

Vi fick senare på kvällen samma dag som operationen åka hem och det var efterlängtat kan jag lova, tänk att man ska jobba sådär sen, hela dagarna på ett sjukhus... =)



På väg hem från sjukhuset fick Elliot välja vad han ville ha för mat och det blev favvorestaurangen i Mariefred för att hugga in i Pannkakor med glass. Efteråt får de alltid en klubba och vem tackar nej till det? =)


Ja vad säger man, det har hänt en hel del och jag har väl missat hälften, men det kommer mer snart igen och jag lovar det ska inte dröja länge till nästa gång =)



Ha det gott till nästa gång, Kram!