American Beauty = Elvira Järvenpää (Makeover)

Idag var vi in till Kusin Angelica och fick en makeover. Dagens tema var "American Beauty" och det var Elvira som var huvudpersonen. Det var riktigt skoj och Elvira blev superfin (hon är ju såklart alltid den finaste, men idag blev det lite glitter och glamour över det hela).

Besöket på Mariart makeupskola började med att Elvira av alla småtjejer fick sitta modell för läraren som först skulle visa hur sminkningen skulle göras. Elvira var lite obekväm först när ALLA satt och tittade på bara henne, men det gick jättebra och resultatet vart hur fint som helst.

Sen var det dags för Angelica att sminka av för att sedan lägga en egen make.
Pigan satt jättelugnt och snällt i nästan två timmar för att sedan få se sitt resultat. Samtidigt som Angelica sminkade Elvira så fick jag också en partymake av en av de andra tjejerna. Sotning i svart och silver.. Gooood så läckert! =)

+ att vi båda fick håret fixat, Elvira i sköna lockar med rosa och guldiga slingor, jag med stooora hollywood lockar (i mitt korta hår) Men det blev supernice =)

Under tiden vi var på söder och blev ompysslade, sprang Sandra och Tim i storstan och yrade.. =) Shoppade och hade sig. De hade nog kul, men vi hade roligare. =))

Pigan före sminkningen i väntrummet.

Under sminkningen med Angelica.

Och här blir håret fixat.

Och tadaaaa! En stilig Barbie sminkning (a'la american beauty)

På väg hem stannade vi på Donken för lunch.. =)

Sen var vi med Faster Sandra och Tim till skärholmen och här sitter vi i väntrummet medans Tim provar kläder.

Våran sessa är ju bara den finaste tjejen här på jorden...

Sotning a'la party!



Det var dagen i lite text och bilder. Nu ska jag fortsätta glo tv och IDOL, sen ska jag tvätta av mig sminket och gå och sova.. Sandra och Tim är på middag hos Tims pappa så vi är helt själva här i kväll, blir nog tidigt i säng (för mig iallafall).

Ha det gott! Kram

Grattis Mamma..

Idag fyller mamsi år.. Grattis!!

Kvällsstäd efter Globen..

Då var den här dagen förbi, alldeles för snabbt gick den men roligt har vi haft.

Kidsen var alldeles fashinerade av Dinosaurierna på Globen, och de var rätt roliga när de förklarade varför den flygande modellen satt fast i snören i taket. Svaret: - den måste ju sitta fast så den inte flyger in i publiken... Haha! Hon är för söt vår lilla sessa.. =)

Sen hade de stora stenblock under benen (som styrde dinosaurien framåt) dessa var där för att den inte skulle kunna hoppa över kanten mot publiken.. Det var rätt roligt att se deras miner när de olika modellerna kom fram, och med ljudet och alla färgsprakande effekter så var det riktigt häftigt. Jag är supernöjd och Elvira sa att det var den bästa födelsedagspresenten hon fått hittills. Och de må fan vara för vi betalade 2000 pix! =)

När vi kom hem blev det städning av köket, nu är det klart för imorgon blir det skola hela dagen och sen kommer Dannes syster och kille så från och med imorgon blir det ännu mer folk här hemma. Kul tycker jag!

Nu ska jag gå och sova, vi hörs och ses mina vänner.

Gudstjänst och Nattvard

Idag var det dags för Elvira att sjunga i kören igen. For till Toresunds kyrka och lyssnade på alla de duktiga barnen. Det är otroligt vackert när de sjunger och man får rysningar i hela kroppen.

Sen var det nattvard med "bröd och vin" och en massa olika böner.

Känns lite dumt för mig att sitta där, jag är inte direkt för det här med kyrkan. Kanske dumt att säga, men det är sanningen. Jag följer med iallafall för Elviras skull och för att höra henne sjunga.

Nu är det racingstädning hemma och sedan bär det iväg till Stockholm och Globen. Jag längtar!


Walking with dinosaurs

Dit ska vi imorgon, det ska bli riktigt roligt.

Det blev Elviras present från oss att åka till Globen och se dessa förhistoriska djur. Elliot såg en reklamsnutt på tv från föreställningen och han blev rädd och sa att han inte ville gå dit. Men han ändrade sig sen så vi åker iallafall. =)



Visst ser det häftigt ut?!

Uppdatering efter föreställningen kommer på Måndag eftersom det lär bli hem rätt sent imorgon.



Han körde på en hund! =(

Danne åkte ju på tjänsteresa till Göteborg igår kväll. Han begav sig vid sjutiden och strax efter 22 så ringde han alldeles skärrad och sa:
- Jag tror jag precis körde på en hund. Den var stor och svart.
- Men herregud du måste ju åka tillbaka och kolla! sa jag till honom. Den kanske lever och behöver hjälp.

Han vände tillbaka och letade upp stället. Det var enfiligt och mitträcken, inte en chans att väja för djuret, och det blev en jävla smäll.

Mkt riktigt så var det en hund, en svart labradortyp, och hunden var död.=( Det var blod överallt och saker hängde ut ur magen, ja föreställ er själva. Har en bild på det, men tycker den är för opassande att lägga ut här. Fy fan va jävla hemskt! Jag sa att han måste ju ringa polisen på en gång, så att de får komma ut och se om hunden har halsband eller är chipmärkt. (Danne ville inte gå och se efter halsband, för det såg inte trelvligt ut)

När Danne sitter i bilen och pratar med polisen kommer det en man gående med ficklampa. OCH LETAR EFTER SIN HUND! Men va fan, som om det inte var hemskt nog. =(
Han pratade med honom, och mannen var ju såklart jätteledsen och sa att - Hon brukar ju inte springa mot vägen. Polisen frågade sedan vem som skulle ta hand om hunden, om de skulle komma och hämta den eller. Hundägaren sa att han fixar det själv, kan ni tänka er det var verkligen inte en trevlig syn, och det var hans egen hund som han var ute och letade efter.

Det här var fan det vidrigaste på länge, vad hade den där hunden på vägen att göra? Och varför skulle Danne precis köra förbi när hon skulle korsa vägen? Och som om det inte var hemskt nog så kommer hundens ägare!

Det som känns bra var iallafall att Danne inte körde vidare, utan stannade kvar och ringde till polisen. Vi vet ju själva hur det kändes i somras när Sasha blev påkörd och vi hittade honom vid vägen, och ingen hade meddelat någonting till någon, inte ens polisen. Vi ringde ju till polisen, men de hade inte fått in ngt om ngn som kört på en katt.

Jaja, katter är väl ingenting tänker många, men för oss är en katt väldigt mkt. Vårat lilla barn som vi själva fött upp från nyfödd. Det kändes väldigt hårt, när man inte ens får lite empati från föraren. Vi begär väl ingenting från personen, utan vill ju bara att man kan visa lite medkänsla. Bättre det än att man vet att det är ngn kall jävel som inte vågar erkänna.

Jag känner verkligen med den här hundens ägare, fy fan va jobbigt det måste ha varit. Han var ju som sagt jätteledsen och jag kan tänka mig hur det kändes för Danne. Han hade ju kört ihjäl mannens bäste vän.

Idag när jag pratade med Danne hade han ont i hela kroppen, han funderade vad han hade ansträngt sig med och kom sedan på att det omedvetet måste ha varit smällen från krocken + spänningarna i kroppen från att ha insett vad som hänt, och inte nog med det pratat med ägaren till hunden.

Usch va jobbigt, puss på dig min älskling! Och en stor kram till hundens familj.

Idag var inte rolig!

Vaknade på morgonen av att hela huset snurrade..
Gick ut med hunden, tog en cigg och sedan när jag skulle in igen var jag tvungen att spring på toa och "pjuka". Jag gick kallsvettig ut igen och var tvungen att väcka Danne som fick köra ungarna till skola och dagis.

Idag går det inte i många knop här hemma, har vaknat för en stund sedan och ska inte göra så mkt fram tills att ungarna ska hämtas igen.

Gubbarna håller på att polera min bil ute i garaget, den blir sååå nice.. Ni ska bara veta hur fin den blir, och nu är alla dämpare och sånt skit också bytt. Som ny! =)

Imorgon ska jag infinna mig på skolan 8:30 för att skriva svenskauppsats i 4 timmar. *usch* känner inte för att sitta och få skrivkramp igen efter gårdagens prov vi hade. Men det är väl bara att bita ut, för snart är vi klara med hela kursen.

Jag skulle jättegärna vilja ha praktiken nu, det ska bli otroligt kul och jag är riktigt nervös. Undra vad man kommer få göra? Tyvärr kommer jag nog inte få träna på att ta blodprover, då det inte är en uppgift för operationspersonalen utan för personalen på avdelningen patienten kommer ifrån. Lite synd, skulle jättegärna vilja prova och lära mig.

Men det kommer väl fler tillfällen, jag ska försöka skaffa mig ett jobb på sjukhuset eller vårdcentralen efter den här terminen, så kan jag läsa resterande ämnen jag har kvar på distans istället. Jag vill verkligen ut och jobba igen, det är så träligt att sitta i ett klassrum hela dagarna och ha en massa uppgifter i huvudet hela tiden.

Men om jag tänker så, kommer väl resterande 4 år i skolbänken bli hur jobbiga som helst. Men jag hoppas jag hittar tillbaka glöden efter praktiken och jullovet.

Imorgon fyller även våran stoora tjej 8 år, det är helt sjukt så tiden bara flyger fram. Det var ju nyss jag låg där på BB med lilla "vira" som var liten som en plutt, alldeles svarthårig och stora blåa ögon.

Efter det har mkt hänt, Elvira lillebror kom 2 år senare och var lika söt han också, sen har åren bara rusat förbi.
Vad har jag fått gjort egentligen?

Visst jag har haft egen firma, jobbat lite här och där. + att vi har flyttat från Gällivare. Och det var ett steg jag inte ångrar för fem öre. Vi trivs som fisken i vattnet och känner att vi verkligen har hamnat på rätt ställe.

Och sen valde jag skolbänken igen, och det känns helt rätt. Jag vill inte bli gammal utan att "vara ngt", outbildad 40 åring som ständigt är på jakt efter ett nytt jobb. Jag vill ha ett fast jobb som jag trivs med, och hittills alla praktiker, jobb och erfarenheter genom skolan har bara bekräftat mina drömmar om att jobba med och hjälpa folk som behöver det.

Hej och hå så mkt det blev nu då! Hoppas ni orkade läsa.

Kram så hörs vi!

Vill du också ha gratis biobiljetter?

Hittade en hemsida där man lätt kan samla poäng för att få gratis biobiljetter, det är helt gratis att anmäla sig och man bestämmer själv hur mkt man vill samla och tjäna in.
Man kan delta i tävlingar och ha chans att vinna även annat också. Gå in och titta själva, det är riktigt kul!
www.gratisbio.se

Då var sista skriftliga provet avklarat!

Ja, jag säger då det, fy fan så jag har haft ont i magen för det här provet. Det sista skriftliga prov som man kan samla poäng till det slutgiltiga kursbetyget.
Jag tror att det gick bra, men jag är inte säker på toppbetyg =( Det får vi se förhoppningsvis innan helgen, men jag tror inte hon kommer hinna rätta dem tills dess, så det blir väl inget resultat förrän efter lovet.
Dannes pappa håller fortfarande på med Puman och det kommer bli som en helt ny bil, tänk att slippa oroa sig om att "hoppa" av vägen i ett litet gupp, då dämparna varit totalt slut. =) Få se om den hinner bli polerad också.
Nästa vecka kommer Dannes syster och hennes kille, det ska bli skoj. Jag gillar när det är folk här i huset, det bli lätt ensamt när man bor så långt från familjerna. När de kommer ska vi även passa på att hitta på ngt jag och Danne, det är ju verkligen inte många gånger per år som vi kan åka iväg och ha mysigt. Nästa vecka blir det en kryssning och det ska bli hur skoj som helst.
Nu blir det sängläge snart! Är helt slut efter den här dagens hjärnaktiviteter.

L'Oreal Telescopic mascara Brun TILL SALU! 80:-

Halloj på er!
Tänkte sälja lite mascaror till er läsare. Passa på, nu är det billigt.
Jag har flera stycken och priset är 80:-/st och då bjuder jag på frakten.

Jag säljer även dem i 3-pack inplastade, Pris: 195:- inkl. frakt.
Varan är helt ny! Pris i butik ca 140:-/st beroende på vart man köper den.
Vill du ha en mascara direkt hem i brevlådan?
Maila mig eller lägg in en kommentar så löser vi det snabbt och smidigt.

Då har man suttit några timmar med plugg igen..

Det känns som att jag ligger efter med en massa uppgifter i skolan. Det är hur många stuieenheter som helst som ska göras och jag känner att jag inte hinner med. Ändå är jag inte efter med ngt, jag ligger intankt med det mesta men jag har en bok som ska läsas och det är den som gör mig stressad.

Läser om en tjej som fick cancer i käken och fick operera bort större delar av den, man får följa hennes väg vidare efter operationerna och hur hennes liv förändrades efter att hennes ansikte blivit så oerhört vanskapt.

Det är en uppgift genom sjukvården att läsa boken och analysera 5 citat ur boken.
Jag har läst 1/4 av boken och den ska vara klar och analyserad till om 2 veckor. Sen har vi hemstudier en vecka, och efter det är det bara 2 veckor kvar till praktiken.

Jag har inte ens hunnit fundera över praktiken, men nu när jag tänker på den så blir jag så oerhört nervös. Tänk att jag ska vara med när en person ligger helt blottad i händerna på läkaren som skär i honom/henne. Det ska bli super intressant att vara med om, samtidigt som man får testa sina egna gränser när det gäller operationer, blod och kroppens alla inre utseenden. Vad tror ni, kommer jag fixa det?

Danne brukar säga att jag är så knäpp när jag kolla alla de där programmen och dokumentärerna på tv där man får se operationer, blod och andra snuskigheter. Jag tycker inte det är läbbigt att se på, jag blir bara mer och mer faschinerad av vad man egentligen kan göra med kroppen och allt inre. Det är ju sjukt otroligt!

Jag har just avslutat mitt plugg för idag, började och fick nästan avslutat hela kapitel 6 i sjukvården som handlar om mag/tarm sjukdomar samt besvär i fortplantningsorganen. Det var sjukt mkt nyckelord att förklara samt att man ska svara på en massa frågor som innehåller alla dessa sjukdomar och besvär man kan ha.

Ibland känns det som att jag tagit vatten över huvudet när jag påbörjat den här utbildningen, samtidigt som jag ibland kan tycka att jag inte knappt behöver plugga ngt för att lära mig. Jag har lätt för att lära mig och jag behöver oftast bara höra det en gång för att komma ihåg vad det handlar om. Tycker det är lätt när man sitter på lektionerna och läraren förklarar, lättare än när man sitter hemma och ska läsa in en massa.

Det som känns sporrande är att det endast är typ två månader kvar av hela den här utbildningen. Det är sjukt va tiden har gått fort, och det är ganska kul att man ändå känner att man har lärt sig en hel del.

Nä nu vart det så himla mkt skrivet, och jag ska försöka hoppa i säng för lite sömn.

Våra tankar går till 11-åringens familj och vänner!

Nu har det förbjudna hänt än en gång, och den här gången känns det ännu mer påträngande i hjärtat.
En flicka på väg hem från skolan hoppar av bussen mellan Mariefred och Stallarholmen. Utan att se sig för springer hon ut bakom bussen och då händer det.

Bilföraren hade inte en chans och flickan blev påkörd. Hon avlider av sin skador. Flera av hennes vänner ser händelsen och förbannat vad hemskt det måste ha varit för dem. Kan inte ens beskriva hur jag tänker. Men det är väl ganska uppenbart.

Fy fan, hur kan ngn däruppe i himlen bestämma att det ska bli så här? En liten flicka som knappt hunnit börja sitt liv. Det här borde inte vara möjligt.

Det gör ont i hjärtat när sånt här händer, och ännu ondare när man själv tänker sig sina barn på väg hem från skolan eller liknande. Min dotter är 8 år och vi har precis börjat fundera på om hon är mogen att snart börja gå hem från skolan. Nu börjar man ju fundera och blir bara rädd av tanken. Hur mkt man än försöker pränta in i huvudet på dem hur farligt det är att vara i närheten av vägen. Men kommer det någonsin vara säkert att gå vid vägen? Nä tror inte det!
Vi vill ge alla våra varmaste tankar till den drabbade familjen, det känns helt overkligt och jag kan bara fantisera om hur det känns för familjen. Helt ofattbart!

Artikel aftonbladet

Grannyran till Gällivare.

Jisses va roligt att det händer ngt positivt i Gällivare. Inte bara en massa mord, knark och dödsfall. Nu kommer Postkodlotteriet och delar ut typ 71 miljoner till en massa Gällivarebor på vårat gamla postnummer.
Inte för att det spelat ngn roll om vi bott kvar för vi har ändå aldrig varit med i lotteriet.
Det är mkt snack dock, att pengar dras till pengar m.m. vi som känner till Gällivare vet ju att adresserna som vunnit hör till "gräddhyllan" men det är ju inte många av dem som redan är miljonärer. HALLÅ! Jag tycker iallafall att det är jättekul att folk vinner pengar, men kan skulle ju ljuga om jag sa att jag inte var avis.
Steg nyss upp ur badet och nu väntar jag på att maten ska serveras, sedan är det äntligen dags för IDOL, som jag väntat på hela veckan.

Undra vem som är chef i det här huset?

Visst försöker man vara den som styr och ställer här hemma, men ibland så är man överträffad.
I förra veckan var vi ju till IKEA och handlade lite plock, bland annat blev det en hundbädd till Trassel som han ska lära sig sova i på nätterna. För någon dag sedan gick Danne upp på natten och skulle dricka vatten eller vad han nu skulle göra. Trassel låg på golvet brevid bädden och han funderade på varför han inte låg i den. Konstiga hund, varför ligga brevid när det är mkt skönare att ligga i?
Han gick sedan runt hörnet och skulle surra med Trassel och be honom lägga sig i bädden,
MEN DEN VAR UPPTAGEN!
Här ser ni vem som är bossen av djuren i huset. =)
Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den här bilden. Danne fotade sötnosarna och visade mig på morgonen.
De är väl för söta, eller hur?

Snacka om att bli på dåligt humör!

Igår var vi till IKEA och handlade lite nya möbler.. Det blev en budgetvariant på vardagsbord LACK samt En EXPEDIT hylla som tvbänk. En likadan hylla tog vi till hallen att sätta lådor i för mössor och vantar till vintern. Ungarna fick en varsin förvaringssektion till sina rum också. Så kanske man slipper att alla deras småplock ligger kring golven istället. =)
Idag på morgonen åkte jag med Elvira till Toresunds kyrka. Elvira sjunger i kören här i Stallarholmen och de skulle sjunga på Gudstjänsten idag. De var jätteduktiga och jag blev glatt överaskad över hur många sånger de redan har övat in. Det är första gången jag hör henne med kören. I slutet av mässan var det dags för nattvard. Jag vet inte om jag gillar det där riktigt, tycker det känns påhittat och pressat. Kyrkan är inte riktigt min grej. Men för Elviras skull så är det väl bara att bita ihop. Både jag och Elvira fick ett litet bröd och doppa i vin, och Elvira var alldeles till sig.. HON DRACK JU VIN! =) haha, hon tyckte inte om det! =)

Sedan var det då dags att bygga ihop alla dessa moduler. GGGAAAAAAHHHHH! Jag höll på att bli tokig. Det är ju inte svåra grejer att bygga ihop, men våran skruvdragare hade slut batteri, så jag satt med ett spärrskaft och skruvade varenda 10cm skruv (och det var ett gäng).

Det var många gånger jag tänkte slänga in skiten i vedspisen istället. Då var jag på riktigt dåligt humör..
Men envis som jag är byggde jag ihop allt utom en av sektionerna till ungarna. Då gav jag upp och ger mig på det imorgon istället.

Imorgon har vi sjukvård på morgonen, och då ska vi börja med sjukdomar i mag och tarmsystemet. Det är väl skoj, men det är bara det att vi håller på med 78 olika områden samtidigt, och det blir ju lätt rörigt då. + att vi har prov i skelett, leder, bränn och köldskador på Tisdag.

Jag försökte sitta en stund med böckerna nu på kvällen, men jag är så otroligt omotiverad när jag blir stressad, så det blev ett bad istället. I och för sig så pluggade jag lite under tiden eftersom jag fortsatte läsa boken som vi fått i uppgift. Vi ska läsa en bok om ngn som berättar om sin egen eller en anhörigs sjukdom. En självbiografi typ. Sedan ska vi ta upp fem citat ur boken och analysera dessa + att vi ska göra en recension och ge reklam för boken. Jag läser om en tjej som fick en tumör i munnen/halsen och efter många operationer så blir hennes ansikte en aning vanställt. Boken heter "Skärvor av ett ansikte" och hittills verkar den mkt bra, har dock inte hunnit så långt.

Imorgon är det även ridning för Elvira igen. Då ska lillpigan trava för första gången. Jag blev tillfrågad avv longera henne då de inte har tillräckligt med folk som kan hjälpa och om läraren själv ska göra det så hinner inte alla tjejer med så mkt trav och det är ju trist.

Jag vet inte om jag vill longera henne själv, tänk om det skulle hända ngt och hon skulle ramla av. Jag skulle inte vilja ha det på mig. Då kanske hon skulle bli rädd och inte våga rida igen.
Jag tror att det psykologiskt är bättre om det är ngn utomstående som hanterar hästen istället.
Nog för att jag vet att jag skulle fixa longeringen, men jag tror Elvira agerar på ett annat sätt när det är jag som står där. Eller så inte, men vi får se hur det blir imorgon.

Nu ligger jag här i sängen och väntar på att Danne ska komma och lägga sig så vi kan se en film. Idag blir det Änglar och demoner, och jag hoppas den är bra. Eller så kommer man somna för att jag är så jävla trött redan efter en intensiv dag.

Nu så är det godatt time.