Grilla korv efter E20?

Idag var en sån där superfin dag precis som de andra dagarna den här veckan. Men eftersom man har legat däckad har man ju knappt satt ut näsan genom dörren.. Idag dock kände vi oss alla i bättre skick, och var sugna på att åka ut och grilla.
Vi packade en liten påse med korv och tillbehör, sen åkte vi till Mälsåkers slott som ligger här på ön. Men där fanns ingen eldstad =( Vi sökte vidare, men hittade ingenstans vi kunde slå ner våra korvsugna magar.. Tänk vad enkelt det är när man bor i Gällivare, då åker man ut efter E10:an och sätter sig och glor på bilar som åker förbi samtidigt som man grillar sig en korv och myser i vårsolen..

Man kanske skulle sätta sig efter E20:an och grilla, tror ni man fått sitta länge innan ngn idiotförklarar en eller innan polisen kommer.?? =) haha.. Det är ganska komiskt egentligen det där med E10:an, tänk att det är en så stor grej på våren. Men det är inte så konstigt, det är ju faktiskt jättemysigt.

Och för er som inte vet vad jag menar så kan jag berätta att i Gällivare åker man ut på våren när det är jättefint väder och sätter sig vid Europaväg10 (E10) och grillar korv alldeles intill vägen på en kulle. När det är en riktigt fin dag så kan det stå upp emot 50 bilar på sträcka på några kilometer bara. Och det är alltid smockat med folk. =)

Det är lite norrlands charm.. =)


Vi fick inge korv idag, men det blev fläskfile till middag istället.. mums..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback