Som ett skämt.. 2 månaders uppdatering *skäms*

Jag är verkligen inte en bloggare, det är ju evigheter sedan jag varit in hit och skrivit. Men sommaren har varit varm och det har varit full rulle hela tiden med besök och dyl så det har inte riktigt funnits tid med att ens sitta vid datorn vissa dagar.
Och när man haft tid vad har man gjort då? Jo suttit på Facebook. =)

Vad har hänt den här sommaren då?

Det började lugnt och skönt, i mitten på Juni var jag och Jenny på röj inne i Strängnäs =)
Beach 2010 på Ulvhälls herrgård. Det var sjukt roligt och helt klart en lyckad kväll. En massa dans, dricka och till slut en hjälpande hand för en av oss fyra =) (Nämner inga namn)


Är det sommar så är det =)

Mamma med familj kom med husvagnen en helg och vi drog till Gröna lund där barnen åkte karuseller så man själv blev alldeles snurrig. =) Morsan var den enda av oss vuxna som köpte ett åkband, och det kan hon gärna få vara ensam om också för här har man fått åksjuketendenser på senare år =)



Slänggungorna var en upplevelse =)



Morsan med Elvira och brorsans son Leo =)

Käre bror Jonny med familj har också varit hos oss, det blev nästan en vecka med busigheter och såklart var vi ju tvungna att hitta på ngt extraordinärt. Vi åkte och köpte oss tält, sovsäckar och andra nödvändigheter för att leka Robinson ute på en ö i Mälaren.
Vi hoppade i båten och drog iväg, kom väl halvvägs innan båtmotorn krånglade och det var bara att försöka börja ro i en halvmeters vågor medans Danne försökte hitta felet. Efter ett tag när vi parkerat oss långt inne i vassen fick vi igång motorn och våra planer kunde fortsätta.



2 glada grabbar =)

Vi landade iallafall efter ett tag på en ö vi dagarna innan hade tittat ut och den var perfekt att bada ifrån också. Efter att vi packat av ett halvt ton tillbehör och börjat slänga upp tälten så märker vi att hela ön är invaderad av myror. Och småkrypsfobi som man har packade vi snabbt ihop våra saker och konkade ner de till båten igen för att dra vidare till en annan ö.

Hungriga och smått irriterade fortsatte vi leta och efter en stund gav vi upp och stannade på fastlandet utanför Mälsåkers slott. Vi slog upp tälten och lagade oss mat för att sen sätta oss och spela lite kort och efter en stund sova.

Morgonen därpå var vi minst sagt mörbultade, det var inte igår man sov i tält och ryggen mådde inte direkt prima. Men vi var glada för det och ganska stolta över att vi verkligen hade campat med tält och hela kittet.

Ivana såg ju glad ut iallafall.. =)

Vad har hänt mer då? Massor, så jag sammanfattar lite kort bara.

Badstrande har väl varit stamstället den här sommaren, den stekande hettan som varit har varit helt underbar men vissa stunder väääldigt jobbig. Tur att vi haft stranden nära och vattnet har varit hela 24 + grader. =)


Ett sandmonster =)


Och ett till.. =)


Våra småvänner har också fått sin egna bustid.. Wille (den vita) går med på allt Elvira hittar på =)



Det har ju inte varit fint väder varje dag, och när det regnar är det bäst att mundera sig till toppen tycker Elliot iallafall. På promenade hittade vi en massa äckliga maskar och här är ett smakprov på storleken som fanns att erbjuda... IIiieeeecckkk!!!!

Gällivarefamiljen har också varit här och hälsat på. Svärföräldrarna Inga-lill och Kenneth, mormor Sylvia och svägerskan Camilla med sonen Emil. En vecka stannade de och under den tiden har vi åkt båt, badring, badat, hälsat på hos annan släkt i Åkers Styckebruk samt hunnit med en liten fest hos åkersborna. =)



Trassel på språng, haha =)

Kidsen har härjat på som vanligt och nu när kusin Emil också var med var trion komplett =)





Inte en lugn stund med de här tre och det kan man väl nästan gissa när man ser dem =)

Samma dag det var dags för farmor och gänget att åka så tappade Elliot sin första tand..



Stolt som aldrig förr visade han upp gluggen =)

Det är tyvärr inte bara roligheter som hänt med våran gosse. Efter en cykeltur ramlade han och bröt armen stackarn =(. I ilfart in till Mälarsjukhuset eftermiddagen den 21 juli åkte vi till Akuten och där fick han snabbt en skena på armen för att ha medans vi väntade på doktorn och röntgen.




Lillvännen helt slut..

Underarmen på honom var helt av och det kunde man ju nästan räkna ut själv när man såg den.

Men Elliot var superduktig på sjukhuset och sa inte ett pip under hela tiden. Doktorn klämde och kände och även fast det gjorde så ont så han skulle kunna skrika rakt ut var han cool lugn och efter röntgen fick han en massa klistermärken och på akuten satte de ett tillfälligt gips som han skulle ha under natten tills det var dags för operation dagen efter.



Så här såg röntgenbilderna ut och på översta bilden kan man tydligt se båda benen vara helt av. =(



Efter första gipsningen kändes det lite bättre och han fick även smärtstillande så han skulle kunna sova natten.
Fastande från 0:00, vi sov till 07:00 då jag vaknade till när doktorn kom in och skulle berätta att det blir operation kl. 10:00. Natten gick jättebra, Elliot sov hela tiden och har inte vaknat när sköterskorna har varit in för att titta till honom. (Inte jag heller för den delen)

Hemma var Danne och Elvira jätteoroliga men jag höll de underrättade med sms och samtal när jag hade tid över.

På operation fick jag följa med in till salen och vara med när de sövde honom för att sen reponera armen. Jag fick gå ut direkt efter att han somnat, hihi.. man är ju inte personal där längre så då var det dags att lämna rummet innan intuberingen. Det kändes hemskt att se honom somna och gå därifrån, men jag var lugn och visste att han var i goda händer. Narkosläkaren var den bästa jag själv hade valt om jag fick.. =)

Efter 40 minuter var allt klart och jag fick komma till uppvaket där jag väntade 2 timmar på att Elliot skulle vakna. Han var redigt groggy länge efter och jättetrött lilla vännen. Allt hade gått bra och han hade nu fått ett nytt gips (som han själv valt färg på=)


När han piggnat till nog fick han en piggelin som första måltid efter narkosen. Den var uppskattad =)

Vi fick senare på kvällen samma dag som operationen åka hem och det var efterlängtat kan jag lova, tänk att man ska jobba sådär sen, hela dagarna på ett sjukhus... =)



På väg hem från sjukhuset fick Elliot välja vad han ville ha för mat och det blev favvorestaurangen i Mariefred för att hugga in i Pannkakor med glass. Efteråt får de alltid en klubba och vem tackar nej till det? =)


Ja vad säger man, det har hänt en hel del och jag har väl missat hälften, men det kommer mer snart igen och jag lovar det ska inte dröja länge till nästa gång =)



Ha det gott till nästa gång, Kram!


Kommentarer
Anonym

Gröna Lund är rätt så kul. =)

2010-08-03 @ 10:34:42 | http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback